MaTraX.NET

MaTraX.NET (http://www.matrax.net/forum/index.php)
-   Seria T72x(i) (http://www.matrax.net/forum/forumdisplay.php?f=53)
-   -   T720i Dla przyszlych flaszujacych (http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=8492)

djremo 13-01-05 13:50

Udalo mi sie sflashowac motke t720i na t722i bez problemow oto moj opis:
najpierwy linki do plikow ktore wgralem

1. http://home.comcast.net/~dezjc/Temp/...T722i_Pack.zip
jest tam kilka plikow ale ja uzylem tylko trzech ale to w dalszej czesci

ewentualnie http://matrax.net/forum/t35565-linki-do-plikw.html

teraz flashowanie

dotyczy tych co maja t720 ci co maja t720i i t722i niech przejdz do pkt 5

1 mss - wgralem T720I_EEPROM.seem z tego pierwsze linku czyli t720g_t722i_Pack

2 mss - i odrazu potem wgrywamy T720PM-repair.vf2 z tedo samego katalogu

3 wyciagamy na troche baterie potem wkladamy ja i :
ja podlanczalem ladowarke czekalem chwile az zaskoczy i trzymalem guzik wlaczajacy az do momentu zapalenia sie klawiatury i wyskoczenia na malym wyswietlaczu godziny ale do gory nogami potem podpinalem kabel i dalej jazda
jesli tak wam sie nie stanie to moze trzeba bedzie spiac piny 13 i 14 na kablu chociaz ja ich nie spinalem tylko je zakleilem izolacja i niewiem czy mialo to jakies znaczenie bo dzialalo mi bez zarzutu

4 jak juz nam sie wyswietlila ta godzina na malym wyaswietlaczu do gory nogami to podlanczamy tel pod kabel i uruchamiamy pst. jak sie uruchomi to go minimalizujemy i

5 wlaczamy radiocomma powinna swiecic sie zielona lampka
W main MA ustawiamy go na 3G albo gsm
w common feautures dajemy flash window potem browse i szukamy pliku z flashem z tego drugiego zrzuconego linku czyli
-T720PM_G_05.41.65R_flash wciskamy flash i czekamy az wyskoczy na nam flash passed czy cos w tym stylu i na zielono co oznacza powodzenie i potem powtarzamy pkt 3

6 powtorka pkt 5 tylko ze z dajemy T720PM_G_05.41.65R_lang000E_flash i potem znowu pkt 3

7 potem common features dajemy flexing i podajemy sciezke z flexem z drugiego linku czyli SE4217AXXW11E6(Retail) i zaznaczamy ignore all failuers i flexujemy czekamy az wykona

8 tu juz powinno pojsc bez pkt 3 choc nie jestem pewny powtorka pkt 7 ale flexem z pierwszego linku czyli P7_philips i flexujemy

9 i to juz koniec jesli doszliscie do tego momentu bez wiekszych problemow to telefon po restarcie jest gotowy do przacy z nowym wygladem i szybsza java. :)
nie ktore pliki moga sie zrzucac bardzo wolniutko ale warto poczekac
:)




---------------------------------------------------------------------------------
jesli masz xp bez service packow to poczytaj o tym na forum bo tu moze byc problem jesli nie to sprobojbyk! tego:

musisz jeszcze zaistalowac pst. po jego zaistalowaniu podlacz telefon i wlacz go. wtedy powinien ci wyskoczyc monit o istalacje sterownikow. wtedy dajesz na sam wybiore i podajesz katalog w ktorym jest zainstalowane pst czyli domyslnie c:\program files\motorola\pst . jesli nie wyskoczy z takim komunikatem to uzyj jakiejs funkcji z pst np. daj na new potem feature file potem na gsm i create i daj zeby zczytal cos z telefonu wtedy napewno wyskoczy monit o instalacje sterownikow. kiedy juz je zaistalujesz zostaw wlaczone pst i odpal radiocomma wtedy powinno juz pujscbyk!

marcinos 06-03-05 13:04

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Witam wszystkich. Mam problem. Posiadam T720 i chcę zrobić upgrade do t722i. MSSem 323 wgrywam eeprom t720i_eeprom.seem, potem zgodnie z instrukcją trzeba wrzucić t720p,-repair.vf2, ale tu jest problem, bo MSS wyświetla komunikat "error while sendind bootloader address". Wiem, że ten problem był już opisywany, ale jeśli dobrze pamiętam to ktoś dał odpowiedź: "uszkodzone ......", czy coś w tym rodzaju. Jednak to chyba raczej mało prawdopodobne, żeby coś było uszkodzone. Mój telefon nigdy nie był flashowany. Jak narazie nie udało mi się uruchomić żadnej innej wersji MSS, bo wyskakuje w nich komunikat "HASP not found". Postępowałem zgodnie z instrukcją instalacji, ale po odpaleniu "startnt.bat" mam błąd: "nazwa usługi jest nieprawidłowa. upewnij się czy podano ważną nazwę serwera......". Mam WIN98. Czy ewentualnie można ten plik wgrać innym programem?

djremo 06-03-05 13:32

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
sprobojbyk! teraz odrazubyk! wgrac flashe z koncowka 65.czyli juz te docelowe. ja tak zrobilem i wszystko bylo ok.do wgrywania uzyj radiocomma

Pecel 06-03-05 13:40

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
poprostubyk! od razu wprowadz go w boota zwierajac piny tak jak to opisano w faq i trzymaj sie scisle opisow Pierzaka i moich

djremo 06-03-05 13:59

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
albo i tak wlasnie jak pisze Pecel.poprobojbyk! roznych wariantow bo flashowanie to nie taka prosta sprawa.bywaja czasem rozne problemy i czasem trzeba roznych sposobow probowac

Pecel 06-03-05 14:00

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
moim skromnym zdaniem kolega ma problem z przejscia z normal >>> flash mode wiec zwarte piny rulezzzzzz

djremo 06-03-05 14:06

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
z tymi pinami to roznie bywa.jak do tej pory ani razu ich nie spinalem i wszystko mi szlo ale fakt nie ktorzy musza to robic.tak wiec kolego sluchaj doswiadczenia Pecela i proboj tak jak pisze. jesli dalej nic probojbyk! moj sposob jesli dalej nic to pisz i cos razem bedziemy radzic.

marcinos 06-03-05 14:08

no więc spróbuję zewrzeć piny, dam znać jak coś zdziałam :)

Z całym szacunkiem dla Pierzaka, zauważyłem nieścisłość w instrukcji zwarcia pinów (chyba, że mój kabel jest jakiś inny). Bo jeśli przyrównałem ten schemat do mojego kabelka, bo wychodzi na to, że muszę złączyć piny, które nie sąsiadują ze sobą (a powinny być 13 i 14). Piny są ustawione w dwóch rzędach (na przemian: jeden na dole, kolejny na górze), więc gwiazdki na schemacie jak by nie liczyć nie będą pinami 13 i 14. Ale nie wnikając w to złączyłem odpowiednie piny w moim kablu (po swojemu): (1)(2)(3)||(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)(12)(13)(14)( 15)(16)(17) i licząc w ten sposób połączyłem je? Czy dobrze? Jednak nic to nie dało. Dalej nie mogę wgrać t720pm-repair.vf2. Postanowiłem posłuchać rady djremo i pominąłem ten krok, chciałem wgrać od razu t720_g_pm_05.41...... ale się nie da :/ Odpalam PST, ładuję plik, telefon jest połączony (w kategorii "device" go widać), ale przyciski "flash" oraz "verify" są nieaktywne, a w okienku phone information nic się nie pokazuje.

Pecel 06-03-05 15:57

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
bo trzeba kliknac na to device :huh:

djremo 06-03-05 16:48

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
jako ze ma wina98 to rc mu nie ruszy. wiec bedzie probowal pst. jesli nie to bedzie instalowal xp i wtedy zobaczymy co z tego wyniknie. wtedy juz tylu propblemow nie powinno byc.

xardas00 07-03-05 14:21

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Probuje zflashowac motke t720i na t722i ale gdy wchodze do rc otwieram okno biore plik do flashowania rozpozynam pokazuje mi ze usb jest podlaczony po jakims czasie kilka sekund nagle sie rozlacza na 2 sekundy albo mniej i znowu jest polaczony i a w rc wyskakuje mi blad... zainstalowalem od nowa sterowniki do moto pst wykrywa mi wszystko moge wgrywac itp. ale tutaj mi wyskauja bledy. Wie moze ktos jak zrobic zeby nie rozlaczal sie mi komp z motka? Albo moze jest jakis inny sposob flashowania t720i na t722i nie przez Radiocomm`a?

djremo 07-03-05 14:46

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
czasem bywa ze kabel nie styka wiec sprobojbyk! ustawic telefon jakos inaczej.jesli dalej nic sprobojbyk! zewrzec piny na kablu

SZYLO 07-04-05 18:38

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Dzięki djremo, zrobiłem tak jak pisales wyzej udalo mi sie zrobic w motce date i godzine do gory nogami, tylko ze teraz na glownym wyswietlaczu nic nie ma a do tego teraz system nawet nie wykrywa mi telefonu pisze ze nie rozpoznano urzadzenia USB i lipa probowalem od nowa wgrac wszystko tylko ze zaden z programow nie wykrywa mi telefonu i co ja mam teraz zrobic pomocy :(

djremo 08-04-05 14:57

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
to teraz zewrzyj piny na kablu. wez zlotko po czekoladzie np i wloz je miedzy piny 13 i 14 i wtedy powinien wykryc i wgraj reszte

losi 16-04-05 11:02

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Witam, zrobilem flesha wedlug tego opisu, jednak gdy klikam na gry i aplikacje wylanczabyk! sie ekran traci sieć i wlanczabyk! sie po chwili ponownie, jednak do gier nie wchodzi a przechodzi do stanu poczatkowego. Co mam zrobić z tym fantem?

djremo 16-04-05 11:28

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
1.a wgrywales jakies aplikacje java w ogole. bo po flashu nic tam nie ma wgranego
2. kwestia juz byla poruszana. na nie ktorych fonach java w sofcie 65r nie chce dzialac. proponuje jeszcze raz flash na 54r albo 59r

BamBam 10-05-05 15:49

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
poszukuje w miare ostaniego flasha i flexa do t720 z javka (full). oczywiscie polska wersja jezykowa mile widziana :). moj aktualny flex to SE4200AXXW406C, a flash T720_G_05.08.41R. potrzebuje, bo chce usunac smoka, a poza tym to aktualne oprogramowanie generuje bledy (rzadko, ale...). pozadany flex fabryczny (bez brandingu). raczej nie jestem zainteresowany upgradem do t720i, t722i. wystarczy mi do t720.
z tego co zorientowalem sie to ten T720_G_05.08.81R lub ten T720_G_05.08.90R jest osttani, ale nigdzie nie moge ich dorwac, bo linki sa juz martwe.

Squel 16-05-05 08:01

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Dj remo mam do ciebie małe pytanko. Ostatnio z fleszowałem telefon kumpla według twojego opisu. Telefon to t722i wgrałem do niego flash 65 i reszte żeczybyk! jakie opisałeś. Wszystko przebiegło dobrze bez żadnych problemów. Telefon odpalił się chodzi ekstra poza jednym problemem niepalibyk! się wogulebyk! zewnętrzny wyswietlacz. Z początku myślałem że może ja coś zle zrobiłem więc powturzyłembyk! całą operację i dalej jest tosamobyk!. W radiocomie robie test wyswietlacza zewętrznego i zapala się ale przy normalnym użytkowaniu za chiny niekcebyk! się zapalić. Co może być przyczyną tego ?

Janson 16-05-05 10:21

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Cytat:

Napisał Squel
Dj remo mam do ciebie małe pytanko. Ostatnio z fleszowałem telefon kupla według twojego opisu. Telefon to t722i wgrałem do niego flsh 65 i reszte żeczy jakie opisałeś. Wszystko przebiegło dobrze bez żadnych problemów. Telefon odpalił się chodzi ekstra poza jednym problemem niepali się wogule zewnętrzny wyswietlacz...

A wgrałeś flexy wyświetlacza ?? Pewnie nie ...

Squel 16-05-05 10:28

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Napisałem że zrobiłem wszystko tak jak napisał w swoim opisie djremo. Wrgałem flexa wyswieytlacza.

djremo 16-05-05 18:18

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
to wina ustawien wyswietlacza. musisz pokombinowac z nimi. wgraj samo p7_philips jesli nie bedzie dzialal to p7_philips gen 6. to zalezy od telefonu. dlatego trzeba poprubowac. a zadziala napewno

enigma_pl 07-06-05 23:03

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Do flashowania użyłem poradnika DJ Remo i niektórych kroków od Pecela. PST nadal nie umiem wgrywać więc skorzystałem z RC -> baaardzo fajny program :]

Język polski mam dzięki zastosowaniu T720PM_G_05.41.54R_lang000E. Zaraz będziemy patrzyli czy wszystko jest...

PS. Na szczęście pinów nie musiałem spinać. Jedyne co mnie zdenerwowało to jak pierwsze flashowanie nie chciało pójść. Potem poszło praktycznie jak po maśle ( 3 flexy wgrane bezpośrednio po sobie, bez żadnych restartów :D)

pozdro i dzięki bardzo

PS2. Camera i MotoGP wgrane zostało automatycznie z którymś flashem lub flexem ;-)

djremo 08-06-05 23:08

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
zapraszam na www.djremo.hostingowy.pl do dzialu linki gsm.
linki z w poscie zostaly odswiezone. te co dzialaly zostaly te co nie dzialaly zastapilem.

SirECK 12-06-05 14:35

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Właśnie jestem po świerzymbyk! fleshowaniu mojej t720i wedlug podanego tu opisu i mam maly klopot,w sluchawce wszystko jest ciszej i dzwonki tez sa bardzo cicho :confused:

djremo 12-06-05 14:52

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
hmm. za bardzo nie wiem co ci doradzic bo pierwszy raz spotykam sie z takim przypadkiem. moze inni bardziej doswiadczeni ci pomoga

SirECK 13-06-05 13:21

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Wgrałem teraz flexa 4_SE6625AXXH11F1_Mot ( z cyfrowym wyświelaczem ) I wszystko mi dziala jak nalezy :)

Squel 01-09-05 12:12

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Djremo mam do ciebie pytanko. Ostatnio mi padła motka t720i i postawiłem ją dzisiaj na nogi ale na sofcie z t720 numerek softu to t720_g_05.07.29r. Próbuje teraz wgrać MSS pliczek t720i_eeprom.seem i dochodzi z regóły do 7% ale zdaża sie też mniej. Komunikat jaki wywala to "Access violation at address 4a470000.
read of address 4a470000". Wiesz może o co w tym chodzi?

djremo 01-09-05 20:59

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
nie wiem. nigdy mss nic nie wgrywalem. zawsze robilem to tak jak w opisie i gralo. przykro mie ale pomoc nie moge

Squel 15-09-05 08:47

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Witam ponownie
Mam taki malusienki problem poszukuje sterowników do ekraniku w motce t720i. Nazwa ekranu to 36k02 C (LPH9029-6), udało mi się je znaleźć na ruskim forum ale niestety chwilowo niedziała rejstracja nowych użytkowników. Czy ktos z was niema konta na Mobile-Files.ru?
Z tego co się doczytałem na innych forach to jest to wyświetlacz który powinnien chodzić na gen 6.1. A u mnie dziwne krzaczki pokazuje

suchy019 22-09-05 18:37

Odp: Dla przyszlych flas***acych
 
Witam
mam problem... mianowicie przy flashowaniu wg. poradnika Pecela zatrzymalem sie an 2 punkcie :( wgralem flasha MSSem wyjalem baterie na kilka chwil, pozniej wlozylem ja spowrotembyk! i wlaczylem telefon.... ale nic sie nie dzieje! wyswietlacz nie "gasnie" :( nic sie nie pokazuje... zupelnie nic"( pomocy


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:44.

Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
Best since 2000 © by MaTraX.NET