MaTraX.NET

MaTraX.NET (http://www.matrax.net/forum/index.php)
-   Seria T72x(i) (http://www.matrax.net/forum/forumdisplay.php?f=53)
-   -   T722i [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :) (http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=9351)

Vielebny 30-01-05 13:16

[T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
JAK NAPRAWIĆ MOTOROLKĘ T722i gdy ekran działa tylko 0,5 sekundy

1. Tworzymy kabelek ze zwartymi pinami zgodnie z instrukcją Pierzaka na FAQ i uruchamiamy telefonik a gdy włączy się ekran, podłączamy zwykły kabeklek

2. Gdy komputer rozpozna P2K patriot nie będzie mógł znaleźć za Chiny sterowników

3. Wybieramy "I will choose driver to install" potem "show all devices" i o ile wcześniej instalowaliśmy poprawnie telefon zgodnie z innymi instrukcjami na forum to jest tam zakładka Motorola Inc.

4. Wybieramy "Motorola flash interface 4.0.3." czy jakoś tam, Windows będzie się burzył, że komputer zaraz wybuchnie ;) i jak klikniemy OK nagle okaże się, że wszystko jest OK :)

5. Włączamy program Radiocomm (KOCHAM TEN PROGRAM - tylko on pomoże) i w zakładce MAIN\MA ustawiamy na 3G!

6. Wgrywamy odpowiednim programem flashe (po kolei):
- T720PM_G_00.00.00_repair_flash.vf3 (Motorola Service Software - MSS!!!)
- T720PM_G_05.41.65R_flash.shx (Radiocomm lub PST 6.0)
- T720PM_G_05.41.65R_lang000E_flash.shx (Radiocomm lub PST 6.0)

7. W tym momencie telefon powinien się włączać (długo przyciskamy przycisk power) i gdy go zamkniemy i trochę poczekamy pojawi się na małym wyświetlaczu data i godzina (to jest dobry znak) a wewnętrzny wyświetlacz cały czas się świeci

8. Następnie w Radiocommie zakładce common features klikamy Flexing, ustawiamy "ignore all failures" i flexujemy plikami po kolei:
- SE4217AXXW11E6(Retail).hs
- P7_philips.hs

9. W tym momencie działa nam telefon i możemy z nim robić co nam się podoba!!!

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA:
djremo (to dzięki jego opisowi sie udało) -> http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=8492

Pecel'a (za podtrzymywanie na duchu ;)

Pierzaka (za bardzo dobre FAQi)

Pozdrawiam i nie życze nikomu takich 4 dni jakie ja nad tym spędziłęm...

djremo 30-01-05 13:36

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
No i bardzo dobrze że kolejna motka wskrzeszona.Wszystkim zycze jak najmniej problemów a jesli juz zeby wszystko udalo sie bez problemow rozwiazac.

Pecel 30-01-05 14:44

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
od siebie dodam ze ten opis nigdy by mi nie pomogl a sposobem z faq postawilem juz nie malo t-tek ;)

djremo 30-01-05 14:46

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Ty chyba masz jakis kompleks wyzszosci ale co mnie to. Kazdy sposob jest dobry jesli dziala

Pecel 30-01-05 15:43

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
a chcecie sie zalozyc ze Wasze motki dalo by sie postawic sposobem z FAQ ?

djremo 30-01-05 17:13

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Ale o co sie tu zakladac? Przeciez nikt nie twierdzi ze sposob FAQ jest zly! Wrecz przciwnie. Ja podalem tylko alternatywny sposob ktory tez dziala wiec jakies zaklady sa zbedne i nikomu nie potrzebne. No chyba ze masz potrzebe udowodnienia czegos innym ale troche skromosci nie zaszkodzi. Twoj sposob dziala i nikt tego nie kwestionuje przynajmniej ja. Wiec dajmy sobie spokoj z uwagami.

Vielebny 30-01-05 17:35

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Chciałbym coś dodać jeśli można ;)

Ja uważam, że FAQ jest dobry (co ja bym zrobił bez opisu kabelka), jednak brakuje w nim tego jednego szczegółu o którym rozpisałem sie w innym poście. Chodzi o to, że programy typu MSS i PST po prostu NIE CHCIAŁY wgrać Flexa do telefonu, który był tym sposobem postawiony. Dopiero Radiocomm (+ Twój opis) bez ani jednego, najmniejszege zgrzytu wgrał 500 komend flexa i dopiero to spowodowało, że telefon zaczął działać. Flexy dotyczące wyświetlacza (display flexy) to tylko kosmetyka. One nic przecież nie znaczą bez podstawowego Flexa...

Co do komplexów ;) Niestety ale Pecel musisz wziąć pod uwagę, że osoby z 20 postami tez mogą mieć rację i znajdywać nowe rozwiązania, a nie tylko posłusznie wykonywac rozkazy MASTERÓW ;) i dziękować z ukłonem, że raczyli się odezwać...

W każdym razie wielkie dzięki dla Was obu...

Aha: co do "a chcecie sie zalozyc ze Wasze motki dalo by sie postawic sposobem z FAQ ?" To ja siedziałem nad tym FAQiem około 36h z przerwą na 5 godzinny sen i mimo to nie działał. Więc zaczynasz mnie nieco denerwować takimi uwagami...

Wiesniak 30-01-05 22:11

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Nie mogę nigdzie znaleść szybkich i działających linków do pobierania tych plików. Może by ktoś zapodał na forum te linki, żeby innym też zaoszczędzić szukania. W plikowni szukałem i ich nie znalazłem.

Vielebny 30-01-05 23:13

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Cytat:

Napisał Wiesniak
Nie mogę nigdzie znaleść szybkich i działających linków do pobierania tych plików. Może by ktoś zapodał na forum te linki, żeby innym też zaoszczędzić szukania. W plikowni szukałem i ich nie znalazłem.

No to źle szukałeś... linki sa w innym poście z dzisiaj -> http://www.matrax.net/forum/showthre...9&page=2&pp=10

Ale umieszczę je tez tutaj:

http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol...pair_flash.zip
http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol....65R_flash.shx
http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol...000E_flash.shx
http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol...1E6(Retail).hs
http://www.vielebny.aplus.pl/Motorola/P7_philips.hs
http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol...hilips_gen6.hs

*dla niewtajemniczonych przypominam, że jest taka opcja jak "zapisz element docelowy jako" :)

Miłej zabawy

http://www.vielebny.aplus.pl/motorolka.jpg

A oto moja świeżo naprawiona Motorolka :D

djremo 31-01-05 00:25

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
mam prosbe do ciebie vielebny. mozesz zgrac mss swoje ustawienia baterii i przeslac mi je mailem na [email protected] ? z gory dzieki. a tak wogole ile ci wytrzymuje bateria

luker001 31-01-05 11:21

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
hehe post taki OT...gddyby mi sie udalo tak latwo postawic na nogi moja V300_BT :D to tez bym z radosci skakal...

Vielebny 31-01-05 17:19

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Cytat:

Napisał djremo
mam prosbe do ciebie vielebny. mozesz zgrac mss swoje ustawienia baterii i przeslac mi je mailem na [email protected] ? z gory dzieki. a tak wogole ile ci wytrzymuje bateria

Sorry DJ, ale nie MSS pisze, że "error initializing TCI. Phone in flash mode?" mimo, że telefon jest normalnie wykryty i działa w najlepsze (moge sobie np, dzwonić i pisac SMSy). Bateria jak na razie trzyma 2 dni... więc jeszcze nie wiem ;)

Wiesniak 31-01-05 22:05

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Czy mógły by ktoś podać link do programu radiocomm, bo ja mam jakiś chyba wersja 6. coś i nie obsługuje mi tych flashy a jak biore inny flash to mam błąd i wogóle jakiś dziwny jest ten program i nie ma tych opcji co inni podają. Normalnie biorą mnie nerwy bo próbuje wskrzesić Motkę T720i na jaką kolwiek wersję motki, ale żadnen program który mam nie chce mi jej sflashować. Wyskakuje mi błąd w MSS - Error Erase... czy ktoś wie od czego to jest lub czy ktoś sobie z tym poradził? Musze szybko wskrzesić tą motkę bo to brata telefon i przez ten czas nie mam swojego telefonu.

Vielebny 01-02-05 12:21

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Ponieważ juz kilka osób zgłaszało się, że nie mogą znaleźć Radiocomma, postanowiłem byc dobrym Wujkiem i wrzucić tez na serwer. Jednak mam tam tylko 200MB a mam tam różne inne ciekawe rzeczy nie gwarantuje, że link będzie działał dłużej niż 1 miesiąc...

http://www.vielebny.aplus.pl/Motorol...Comm_8.7.0.msi

* - przypominam o opcji "zapisz element docelowy jako" :rolleyes:

waga 04-02-05 14:19

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Witam.
Czy tym sposobem idzie "ruszyć" T720i ????.
Dodam,że próbowałam FAQ ale niestety nadal ma 0,5 sekundową czkawkę i nic...To po flashu , a flexa już nie próbowałam zwłaszcza ,że i tak doczytałam,że chodzi pod win98 , a ja mam XP.

djremo 04-02-05 14:26

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Tak to nie ma znaczenia.Tu chodzi o zmoane oprogramowania a t720i od t722i rozni sie tylko softem wlasnie.takze proboj.w razie pytan pytaj zalozyciela tematu napewno ci pomoze

pod xp wszystko smiga ladnie.jesli masz jakis service pack to powinno isc bez problemow. jesi masz golego xp to moga pojawic sie problemy z zainstalowaniem sterow i poprawnym wykrywaniem motki w taki wypadku poszukaj tematu na temat inastalowania sterownikow pod xp tam wszystko jest napisane co trzeba zrobic

waga 04-02-05 14:59

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Thank`s czyli dziękuję.Będę próbować.
A jeśli chodzi o Xp to wszystkie v500 i tt720 śmigają bez problemu.Edytowałam już seemy w v500 i udało mi sie rozwalić tę T720i ,ale może.....

waga 04-02-05 22:06

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
:eek: Jak to możliwe???Po trudach i "cierpieniach" wskrzesiłam!Ale proszę wytłumaczcie mi jak to możliwe,że "wgrałam "RadioCommem tylko 1 z 3 flashy, a ta @ motka zastartowała od razu i nie chce więcej żadnych flexów.No co jest?Do tego po angielsku i z softem T722.Może ja głupia jestem ,ale cośjest nie tak.

Vielebny 04-02-05 22:58

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Najwyraźniej odpowiednie oprogramowanie (czyt. flex) został nienaruszony podczas Twoich "zabiegów" ;) Wystarczyło wgrać podstawowe instrukcje (Core flex) i Motorolka buczy ;) Fajnie, że ten sposób działa...

Mrider 04-02-05 23:31

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Cytat:

Napisał waga
:eek: Jak to możliwe???Po trudach i "cierpieniach" wskrzesiłam!Ale proszę wytłumaczcie mi jak to możliwe,że "wgrałam "RadioCommem tylko 1 z 3 flashy, a ta @ motka zastartowała od razu i nie chce więcej żadnych flexów.No co jest?Do tego po angielsku i z softem T722.Może ja głupia jestem ,ale cośjest nie tak.

Najlepiej napisz dokladnie co wgralas :)

waga 05-02-05 17:56

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
W 1 kolejności w/g przepisu T720PM_G_00.00.00_repair_flash.vf3 tego próbowałam ale Radiocomm w ogóle go" nie widział".Nie zrażona niepowodzeniem :mad: ruszyłam z T720PM_G_05.41.65R_flash.shx ten wszedł bez problemu, a dalej ni w ząb (językowy wykazywał jakiś błąd).Ale po tym "zabiegu'wew.wyświetlacz świecił już ciągle,na zew.0 światełka.Próbowałam flexować , a on nie chciał.A potem siadła bateria.Gdy wrzuciłam zapas nagle wszystko ruszyło :eek: jak gdyby nic...A obecny flex jest taki:SE5315AXXW4175.Dodam jeszcze , że mam RadioComm a 7.1.1 ściągniętego z jakiejś ruskiej stronki .

djremo 05-02-05 22:46

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
radiocomm nie wykrywa pierwszego flasha bo to flash z rozszerzeniem vf3 wiec jest pod mss. musisz probowac wgrac flasha z langiem wtedy bedzie polski jezyk no i potem flex i ustawienia wyswietlacza. pamietaj o wlaczeniu pst przed uruchomieniem radiocomma. poczytaj dokladnie dla przyszlych flas***acych. skoro wgralas jeden flash to drugi tez powinien pojsc

waga 06-02-05 12:38

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
ha,ha,ha mąż powiedział,że jak teraz działa to nie dostanę jej więcej ......może potrenuję na swojej v500.....a może mu się znów popsuje....

Vielebny 07-02-05 23:36

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Cytat:

Napisał waga
W 1 kolejności w/g przepisu T720PM_G_00.00.00_repair_flash.vf3 tego próbowałam ale Radiocomm w ogóle go" nie widział".Nie zrażona niepowodzeniem :mad: ruszyłam z T720PM_G_05.41.65R_flash.shx ten wszedł bez problemu, a dalej ni w ząb (językowy wykazywał jakiś błąd).Ale po tym "zabiegu'wew.wyświetlacz świecił już ciągle,na zew.0 światełka.Próbowałam flexować , a on nie chciał.A potem siadła bateria.Gdy wrzuciłam zapas nagle wszystko ruszyło :eek: jak gdyby nic...A obecny flex jest taki:SE5315AXXW4175.Dodam jeszcze , że mam RadioComm a 7.1.1 ściągniętego z jakiejś ruskiej stronki .

Aby inni nie mieli tego problemu edytowałem już "przepis" aby każdy wiedział, że plików z końcówką .vf3 nie wgramy żadnym innym programem niż Motorola Service Software - by Victor GSM (stąd skrót :D Powinienem chyba też zmienić tytuł na "Wskrzeszanie dla każdego"... niestety aby zacząć bawić się z Flashami i flexami trzeba jeszcze poczytać PRZYNAJMNIEJ FAQ! Ale to już nie mój problem :cool:

waga 08-02-05 19:19

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Vielebny -nikt nie jest vszechwiedzący. :p A początki zawsze są trudne.No i od czego jest to Forum,hę? :cool:

Vielebny 08-02-05 21:39

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Cytat:

Napisał waga
Vielebny -nikt nie jest vszechwiedzący. :p A początki zawsze są trudne.No i od czego jest to Forum,hę? :cool:

Nikt nie wymaga bycia wszechwiedzącym... po prostu staram sie podkreślić, że zanim zabierzemy sie do pracy należy przeczytać PODSTAWOWE wiadomości na temat wgrywania oprogramowania. To pozwala uniknąć nieporozumień a w rozmowie z osobą bardziej doświadczoną oszczędza żmudnego pisania o rzeczach oczywistych.

Ja uważam, że forum jest od tego, aby w razie gdy wszystkie opisane wcześniej sposoby zawiodą, napisac nowy temat, a nie pisac tematy odnośnie poszczególnych sposobów... Ale to juz rola adminów ^_^

fuzzy 09-03-05 17:53

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Witam, czy ktos moglby podac aktualne linki do pliku T720PM_G_00.00.00_repair_flash.vf3 ? Nie moge nigdzie znalezc a tez mam ubita motke :-( Wielkie dzieki!

Brom 31-03-05 20:16

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Wystaczy wejść na tej stronie do Plików. Katalog gsm/motorola/flash

rafalkapalka 05-04-05 11:13

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
szanowni koledzy
Proszę o pomoc
działam zgodnie z faq i opisami powyrzęj ale za żadne skarby nie mogę wpuścić padniętejt722i(ponoć podczas grania )w tryb testowy lcd miga na ok 0.5sek przy naciśnięciu klawisza włączenia jak i jego puszcenia
zwora sprawdzona 10 razy na dwu różnych kablach

wesoly 15-04-05 23:04

Odp: [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :)
 
Witam
Musze niestey powiedzieć że po tym wszystkim telefon mi szlag trafił
A zwłaszcza po wgrywaniu plików MSS-em
Nie wiem co z nim jest ale nawet ten przerobiony kabel nie pomógł
Fakt telefon juz raz wskrzesiłem za pomocą przeróki i zrobiłem flashowanie po swojemu czyli w PST
Ale potem coś sie znowu zrąbało i pokusiłem sie wtedy na MSS-a wgrałem flasha T720_repair_05.05.015R_full_flash.vfl
I od tej pory żebym nie wiem co robił to telefon mi sie nie włacza
Wyświetlacz mignie tylko na 0.5 sekundy i tyle
Jeśli Ktoś wie co może z tym byc niech mi pomoże i da przy okazji działającego linka z T720PM_G_00.00.00_repair_flash.vf3
Dzięki Z Góry
Narazie fonik pakuje do opakowania bo już sam nie wiem co mam z nim robić :(
Mam nadzieje że telefon nie bedzie sie nadawał tylko na częśći :(


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:16.

Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
Best since 2000 © by MaTraX.NET