Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Wxxx

Seria Wxxx Dyskusje na temat modeli serii Wxxx oraz:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 21-07-10, 21:45   #1
elvis
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 24.08.08
Model: MB200, V9, 3x W510
Posty: 33
problemy z działaniem

Witam
Dalsze problemy z moją w510, teraz co któreś otwarcie pojawia się biały ekran na głównym wyświetlaczu. Czasem mu przejdzie, czasem nie. Po kilku otwarciach ekran ożywa. Pierwsze podejrzenie na taśmę lub soft-zatem taśma już idzie a soft zmieniony. Najnowszy jaki znalazłem to R452G_G_08.19.0AR z obcym LP i nazywało się że jest czysty. Po wgraniu przywitał mnie zagraniczny orange i pytanie o kod specjalny (...) więc jestem lżejszy o 13 złotych. Soft nie usunął problemów-ekran dalej bielał, do tego czasem nie reaguje na otwarcie klapki i wyskakuje komunikat wyjęto a za chwilę włożono kartę pamięci. Problemy opisywane na zagranicznych forach ale tam też wszyscy twierdzą albo taśma albo soft. Wróciłem do oryginalnego oprogramowania R452G_G_08.11.05R, zrobiłem resety i czyszczenia ustawień ale dalej to samo. Czekam na taśmę ale szczerze wątpię by to była jej wina. Mile widziane wszelkie sugestie. Pozdrawiam.
elvis is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 21-07-10, 23:05   #2
Kwachu
Super Moderator
 
Kwachu's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Posty: 1,523
Odp: problemy z działaniem

Wiecej wiary... wszystkie wymienione usterki to typowe i jedyne jakie wystepuje w W510 i owszem jest to wina tasmy. (ten model wraca do serwisu w 90% tylko na tasme)
Jak na ta chwile nie ma poprawionej wersji tej tasmy (i nie juz nie bedzie bo W510 to EOL) wiec po wymiane na nowa za jakis czas bedzie to samo. W tej chwili zeby wydluzyc jej prace w miejscu jej zgiecia nakleja sie na nia kawalek kaptonu.
Kwachu is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 22-07-10, 16:36   #3
elvis
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 24.08.08
Model: MB200, V9, 3x W510
Posty: 33
Odp: problemy z działaniem

Dziękuję za odpowiedź. Problem po wymianie taśmy nie minął tzn. jest ale inaczej. Czasami wyświetlacz działa (raczej rzadziej niż częściej) i po włączeniu ekrany (tym razem oba) są czarne. Po zamknięciu i otworzeniu zewnętrzny się podświetla a wewnętrzny jest biały, nie mam pomysłu co dalej z tym zrobić. Kupię kolejną taśmę za 9 złotych (nie z allegro) i nie będzie działać... Gdzie można kupić dobrą taśmę do tego modelu?
elvis is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 23-07-10, 09:48   #4
Kwachu
Super Moderator
 
Kwachu's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Posty: 1,523
Odp: problemy z działaniem

Na bank to nieoryginalna tasma... oryginal kosztuje ok 20/25zl.
Kwachu is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-07-10, 21:16   #5
elvis
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 24.08.08
Model: MB200, V9, 3x W510
Posty: 33
Odp: problemy z działaniem

Wiem że nieoryginalna. Mogę zapłacić nawet 50 złotych za tą taśmę jeśli przez następne 2 lata będzie z telefonem spokój. Tylko gdzie ją kupić tak, żebym miał pewność że jest oryginalna?
elvis is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-07-10, 19:15   #6
Kwachu
Super Moderator
 
Kwachu's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Posty: 1,523
Odp: problemy z działaniem

w APS'e motoroli
Kwachu is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 29-07-10, 12:06   #7
elvis
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 24.08.08
Model: MB200, V9, 3x W510
Posty: 33
Odp: problemy z działaniem

Faktycznie, w serwisie oryginalna taśma 30 zł i problemy zniknęły. Pięknie dziękuję za pomoc i podpowiedzi.
elvis is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 10-11-10, 20:19   #8
elvis
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 24.08.08
Model: MB200, V9, 3x W510
Posty: 33
Odp: problemy z działaniem

Witam, znowu problem z w510. Wczoraj przestało być słychać rozmówcę w głośniku, reszta działała, więc tel był używany z zestawem słuchawkowym. Dziś nagle zgasły oba ekrany i tylko słychać że reaguje na klawisze i włącza się normalnie. Chyba nie znowu taśma ?!
elvis is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
C975 Motorola C975 - problemy w Polsce Nasedo Seria Cxxx 14 18-03-07 11:31
A1000 Problemy ze zdjęciem simlocka i działaniem Boofi Archiwum 15 18-10-06 21:55
V3 [V3] problemy: BT + NewWalk Archiwum 1 02-03-06 15:52
Idea - znowu problemy z siecia! >IceMan< Archiwum 11 28-07-05 23:58
T722i Problemy z T722i podczas flashowania sgs Archiwum 5 15-07-04 09:53



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET