Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Nokia > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 21-11-04, 09:01   #1
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
[7600] - znacie sposób na zdjęcie simlocka?

Znacie może sposób na zdjęcie kodem simlocka z Nokii 7600? I tak właściwie to ile razy można wpisać kod, żeby nie zablokować telefonu?
TIA
Czajson is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 21-11-04, 09:26   #2
minioV500
Senior
 
minioV500's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.08.04
Model: XDA EXEC + wynalazki :)
Posty: 432
www.waper.org/simlock/index.htm jedni twierdzą że 3 inni że 5. powodzenia
__________________
Wyczyść sfooj monitor na cacy
minioV500 is offline  
Old 21-11-04, 12:12   #3
Gyc
***
 
Gyc's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.02.04
Model: e51
Posty: 631
Cytat:
Originally posted by Marciniak@21/11/04-12:26
Minio na waperze nie znalazlem kodu do sciagniecia smoka z 7600...ja kupilem swoja 7600 bez simlocka
[snapback]67744[/snapback]
Słabo (nie)szukałeś ;-) Jest jak byk! Stoi w sekcji DCT4.

Pozdro.
Gyc is offline  
Old 28-11-04, 14:20   #4
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
No i co panowie? **** blada z tymi progsami nawet online calculator się nie sprawdził. 4 próby a simlock nadal szczerzy zęby. Trzeba będzie chyba jednak sięgnąć do portfela
Czajson is offline  
Old 28-11-04, 14:37   #5
Gyc
***
 
Gyc's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.02.04
Model: e51
Posty: 631
Cytat:
Originally posted by Czajson@28/11/04-16:20
4 próby a simlock nadal szczerzy zęby. Trzeba będzie chyba jednak sięgnąć do portfela
[snapback]69767[/snapback]
No teraz to chyba tylko kabelek Ci pomoze. Sa tylko 3 proby i telefon sie blokuje...:-(
Gyc is offline  
Old 28-11-04, 14:58   #6
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
Cytat:
Originally posted by Gyc@28/11/04-15:37
No teraz to chyba tylko kabelek Ci pomoze. Sa tylko 3 proby i telefon sie blokuje...:-(
Podobno 5 Tak czy siak do d*** te wszystkie kalkulatory skoro nie potrafią dać sobie rady z nowym sprzętem
Czajson is offline  
Old 29-11-04, 01:45   #7
alunia
Bywalec
 
alunia's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.08.04
Posty: 301
Już parę razy pisałam, że w kalkulatorach ważne są wersje UEM i ASIC a nie model telefonu. Oznacza to, że trafia się w jednym modelu kilka różnych wersji i tak, ten sam telefon może być Asic 2 a także Asic 6 (np w 6230) i ten pierwszy bez problemów odblokujecie kalkulatorem a drugiego nie.
Nie ma więc żadnego sensu, zamieszczanie listy obsługiwanych modeli bo to nie zawsze jest prawdą ...
Zamieściłam najnowszy tego typu programik Crux'a i jeśli tym nie odblokujecie telefonu, to tylko Serwis...
__________________
Pozdrawiam
Ala
---------------------------------------------------
alunia is offline  
Old 07-12-04, 20:16   #8
Lukago
VIP
 
Lukago's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.05.04
Posty: 216
Cytat:
Originally posted by alunia@29/11/04-03:45
Już parę razy pisałam, że w kalkulatorach ważne są wersje UEM i ASIC a nie model telefonu. Oznacza to, że zdaża się w jednym modelu kilka różnych wersji i tak, ten sam telefon może być Asic 2 a także Asic 6 (np w 6230) i ten pierwszy bez problemów odblokujecie kalkulatorem a drugiego nie.
Nie ma więc żadnego sensu, zamieszczanie listy obsługiwanych modeli bo to nie zawsze jest prawdą ...
Zamieściłam najnowszy tego typu programik Crux'a i jeśli tym nie odblokujecie telefonu, to tylko Serwis...
[snapback]69935[/snapback]
o ile dobrze pamietam to w nowych nokiach mozliwosc wklepania kodu jest juz od razu zablokowana (tak jakby licznik bledow byl pelny). Przynajmniej takie (7600, 3220) mi sie trafialy ostatnio. Oczywiscie byly to funkiel nówki nie śmigane, nawet nie odpalane ani razu, odpada wiec mozliwosc wczesniejszego klepania kodow.
__________________
Lukago & Znaco Labs. + V620->E398
Lukago is offline  
Old 07-12-04, 20:59   #9
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
Cytat:
Originally posted by Lukago@07/12/04-21:16
o ile dobrze pamietam to w nowych nokiach mozliwosc wklepania kodu jest juz od razu zablokowana (tak jakby licznik bledow byl pelny). Przynajmniej takie (7600, 3220) mi sie trafialy ostatnio. Oczywiscie byly to funkiel nówki nie śmigane, nawet nie odpalane ani razu, odpada wiec mozliwosc wczesniejszego klepania kodow.
A tak wogóle to sima się wyjmuje i dopiero wklepuje kod czy trzeba wyjąć? Mi zawsze działa kod z włożonym simem. Oczywiście oprócz 7600
Czajson is offline  
Old 10-12-04, 16:30   #10
cola
Junior
 
Zarejestrowany: 10.12.04
Posty: 2
Cytat:
Originally posted by Czajson@07/12/04-21:59
A tak wogóle to sima się wyjmuje i dopiero wklepuje kod czy trzeba wyjąć? Mi zawsze działa kod z włożonym simem. Oczywiście oprócz 7600
[snapback]73002[/snapback]

Witam!
ja jak zdejmowałem z mojej nowej 7600 simlocka to kodem i sim był wyjęty.
kod dostałem od sprzedawcy
niewiem ile jest prób, mi szedł odrazu z tym że telefon był nówka.

pozdrawiam
cola
cola is offline  
Old 11-12-04, 02:23   #11
alunia
Bywalec
 
alunia's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.08.04
Posty: 301
Po co przeciągać ten temat ?
Nowe modele telefonów Nokia, nie dają już użytkownikowi, możliwości odblokowania, poprzez kod wygenerowany tzw "kalkulatorem".
Wyjątkiem mogą być, pierwsze wersje tych modeli, ze znaną wersją Asic .
Pisałam o tym ja, @Lukago również Wam napisał i myślę, że jeśli komuś to nie wystarczy, to kalkulatorów krąży wszędzie tak dużo (a nawet sama zamieściłam w moim poprzednim poście), że każdy może spróbować sam...
Jeśli telefon, "da się" odblokować w ten sposób, to nie ma znaczenia czy z kartą, czy też bez niej.
Swoją drogą, ciekawe, gdzie też sprzedają takie telefony, razem z kodem odblokowującym... ?
Sorry, ale to trochę bez sensu. Jak dotąd, telefon sprzedawany był z blokadą lub bez niej, ale żeby zablokowany sprzedawać wraz z kodem do odblokowania ...
Po co, wogóle zakładać tą blokadę ?
__________________
Pozdrawiam
Ala
---------------------------------------------------
alunia is offline  
Old 11-12-04, 08:36   #12
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
No to zamykam temat
Czajson is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
[All] Wszystkie sposoby na zdjecie simlocka. Mrider FAQ 0 29-11-05 00:04
Siemens A65 - zdjęcie simlocka mania Archiwum 5 12-07-05 13:56
A92x A925 zdjecie simlocka- brak komunikacji!!! :/ milleniusz Archiwum 3 18-05-05 22:13
[[email protected]]Zdjęcie simlocka Robson Flash / Flex 1 20-10-04 16:49
Wszystkie czy sa chetni na zdjecie simlocka z Vxxx? predo Archiwum 50 14-04-04 13:15



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET