Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria MPx/Q

Seria MPx/Q Dyskusje na temat modeli serii MPx oraz Q:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 20-08-05, 11:00   #1
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Polski Słownik T9

Właśnie udało mi się zainstalowac polski słownik t9 w motoroli mpx200

Oto dwa linki do pobrania słownika:

http://s1.ultrashare.net/hosting/fs/3f83c898dd567a9e/

http://www.megaupload.com/?d=22MPJHWS

Plik umieściłem na darmowych serwerach, więc jak ktoś ma możliwość to niech umieści go w odpowiednim miejscu.

Instrukcja instalacji:

POLSKI, CZESKI, ANGIELSKI T9

Słownik sprawdzany na romie:
Super_Moto_2_MPx200 2003
MICROSOFT: 4.20.13349.0
MANUFACTURER: 3.70.23.0

Lista plików
T9:
t9aw.dll
T9AXEngine.dll
T9CzechLdb.dll
T9EnglishLdb.dll
T9Ime.dll
T9Ime.dll.0405.mui
T9Ime.dll.0409.mui
instalacja_polskiego_T9_w_mpx200.txt

Instalacja:

1. Kopiujemy katalog T9 wraz z plikami do \Mounted Volume

UWAGA: Gdy nie chcesz mieć Czeskiego i Angielskiego to nie kopiuj T9CzechLdb.dll i
T9EnglishLdb.dll



2. Dowolnym edytorem rejestru(Ja używam Mobile Registry Editor) zmieniamy:
UWAGA: wartości wpisujemy bez cudzysłowów!!! np: jak jest "\Mounted Volume\T9\T9Ime.dll"
to wpisujemy do “Value Data” jedynie \Mounted Volume\T9\T9Ime.dll.
Ta uwaga dla niewtajemniczonych

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Layouts\e0010409]
w wartości string "Layout Text" zmieniamy na "PHONE IME"
w wartości string "Ime File" zmieniamy na "\Mounted Volume\T9\T9Ime.dll"



Następnie klucz [HKEY_LOCAL_MACHINE\Loader]
zmieniamy wartość MultiString "SystemPath" na
"\Release\
\Storage\Windows\
\Mounted Volume\T9\"

Następnie klucz "[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method]" zmieniamy wartości string:
w "Current IME" na "0400"
w "Current LDB" na "0415"
w "Default Alpha LDB" na "0415"

Następnie klucz [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME]
w wartość string "0400" zmieniamy na "\Mounted Volume\T9\t9aw.dll"

W kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME Order]
w wartości String "0409" zmieniamy na "0400"

W klucz [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\LDBs]
zmieniamy w wartość string "0409" na "\Mounted Volume\T9\T9EnglishLdb.dll"
dodajemy wartość string o nazwie "0405", w wartość "Value Data" wpisujemy
"\Mounted Volume\T9\T9CzechLdb.dll"
dodajemy wartość string o nazwie "0415", w "Value Data" wpisujemy
"\Mounted Volume\T9\T9PolishLdb.dll"

wartości string 0409 i 0405 odpowiadają za angielski i czeski słownik T9.
Jak ktoś ich nie chce mieć to nie musi modyfikować ani dodawać tych wartości.

W kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\LDBS]
dodajemy wartość string o nazwie "0405" a w Value Data wpisujemy "Czech"
dodajemy wartość string o nazwie "0415" a w Value Data wpisujemy "Polski"
Jak ktoś nie chce mieć czeskiego T9 to niech nie dodaje wartości string 0405

W kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI] dodajemy klucz o nazwie "Languages"
powinniśmy uzyskać [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\Languages] gdzie w kluczu
" Languages " dodajemy wartość string o nazwie "Available", a w Value Data wpisujemy:
"0405,0409,0415" gdzie 0405 Czeski, 0409 Angielski 0415 Polski. Jak ktoś nie chce mieć Czeskiego i Angielskiego to wpisuje tylko "0415", jak chce mieć Polski i Angielski to "0409,0415" a jak Polski i Czeski to "0405,0415"

UWAGA: nie wpisujcie wartości innych języków które są w waszym windowsie bo nie będą działać. Zamiast wstawienia znaku usłyszycie tylko dźwięk.
Przyczyną tego jest plik t9Ime.dll który odpowiada za klawiaturę i pasuje tylko do plików T9CzechLdb.dll, T9EnglishLdb.dll, T9PolishLdb.dll które wgraliśmy do \Mounted Volume\T9

Potem zrobiłem restart telefonu(nie hard reset), gdy go włączymy ponownie wyskoczy komunikat ze te pliki pochodzą z nieznanego źródła ale olewamy to i czekamy na uruchomienie się telefonu. Jeżeli ktoś nie ma pinu to gdy wyskoczy komunikat o nieznanym źródle plików klikamy na yes (chyba tak jest, ja mam pin i nie było ikonki yes).
Wklepujemy pin i przechodzimy do pisania nowego smsa.
Po drodze wyskoczy kilka razy znany komunikat o nieznanym źródle plików,
wszędzie klikamy na yes.
Gdy przytrzymamy gwiazdkę mamy wybór języka T9. Wybieramy Polski i piszemy smsa.
Jeżeli wszystko poszło dobrze to masz w telefonie Polski T9

UWAGA: Gdy masz zainstalowane spolszczenie Grebbera to gdy przytrzymasz gwiazdkę wybór języka będziesz miał po czesku. Ale polski t9 działa bez problemu.Przed wgraniem spolszczenia w wyborze języka jest normalnie: Czech, English, Polski.Pewnie jest tak ponieważ Grebber nie przewidział spolszczenia menu wyboru T9, ale nie jestem pewien.

UWAGA: można spróbować bez restartu, powinien działać ale nie sprawdzałem wiec radze reset.

Przetestujcie to na waszych telefonach, u mnie działa. Jak ktoś ma wersje z Mpxlandu to klucze i wartości będzie musiał sobie sam dopisać. Powinien działać na wersji z mpxlandu ale nie mam pewności ponieważ nie sprawdzałem go na tym romie.

Ten słownik można pewnie uruchomić z pamięci telefonu. Zamiast kopiować w katalog \Mounted Volume kopiujemy w \Storage
Zamiast wpisy w rejestrze \Mounted Volume\T9\... wpisujemy \Storage\T9\... Sprawdźcie to.

Nie wiem czy działa z 2002.
Nie wiem czy działa na mpx220

Pozdrowionka dla wszystkich użytkowników Motoroli Mpx200.
Podziękowania dla Grabbera za spolszczenie systemu.
Życzę udanej instalacji polskiego słownika T9

Thongar Tendor
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 20-08-05, 11:43   #2
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Jak to zadziała to dam ci buzi Zaraz sprawdze...

Na MpxLand przy użyciu PHM Registy Editor nie da sie zmienic klucza Layout Text. Sprawdze tym programem co pisałeś.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB

Ostatnio edytowane przez Davka : 20-08-05 o 11:59.
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:16   #3
kwiatek
Bywalec
 
kwiatek's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.04.05
Model: D600e
Posty: 124
Send a message via AIM to kwiatek
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

o lol cos to mi nie zadzialalo, przy pisaniu sms zamiast t9 polish dalej mi pokazuje english, i nie chce mi zadnej literki wklepac, tak jakby klawiaturka nie dzialala, cyferki wchodza, chcialem sprawdzic rejestr na nowo to tam tez nic nie moge wpisac, hard reset pomoze?
kwiatek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:20   #4
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
"W kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI] dodajemy klucz o nazwie "Languages"
powinniśmy uzyskać [HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\Languages] gdzie w kluczu
" Languages " dodajemy wartość string o nazwie "Available", a w Value Data wpisujemy:
"0405,0409,0415" gdzie 0405 Czeski, 0409 Angielski 0415 Polski. Jak ktoś nie chce mieć Czeskiego i Angielskiego to wpisuje tylko "0415", jak chce mieć Polski i Angielski to "0409,0415" a jak Polski i Czeski to "0405,0415""

Tu mają być dwa klucze Languages jeden w drugim ?

A może ktoś wyeksportuje cały klucz T9 Input Method i tu umieści (działający oczywiście)
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB

Ostatnio edytowane przez Mrider : 20-08-05 o 13:13.
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:25   #5
kwiatek
Bywalec
 
kwiatek's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.04.05
Model: D600e
Posty: 124
Send a message via AIM to kwiatek
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

no mi nie dziala, nie wiem czy cos zle wpisalem, ale nawet teraz nic nie zmienie, a nie chce robic hard reseta :-/
kwiatek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:28   #6
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

tlko jeden klucz Languages

Zdjęcia marnej jakości bo robione telefonem ale widać na nich polski t9
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
Click image for larger version

Name:	Zdjecie.jpg
Views:	997
Size:	9.2 KB
ID:	4945  Click image for larger version

Name:	Zdjccie (2).jpg
Views:	1161
Size:	10.9 KB
ID:	4946  Click image for larger version

Name:	Zdjecie (3).jpg
Views:	812
Size:	9.8 KB
ID:	4947  

Ostatnio edytowane przez thongar : 20-08-05 o 12:34.
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:32   #7
kwiatek
Bywalec
 
kwiatek's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.04.05
Model: D600e
Posty: 124
Send a message via AIM to kwiatek
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

masz moze pomysła co mam zrobic zebym mógł wklepywac na nowo literki? zebym mogl poprawic rejestr?

Ostatnio edytowane przez kwiatek : 20-08-05 o 12:38.
kwiatek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:34   #8
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Może wywal klucz T9 Input Method. Ja ciągle czekam na wyeksportowaną gałąź T9 Input Method od Thongara. Myśle że wtedy zadziała bo pewnie brakuje mi jakiś innych kluczy.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:43   #9
kwiatek
Bywalec
 
kwiatek's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.04.05
Model: D600e
Posty: 124
Send a message via AIM to kwiatek
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

wywalilem ten klucz i moge wpisywac tylko cyferki :-/
kwiatek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 12:53   #10
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Zauważyłem że w wersji MpxLandu niektóre klucze mają swoje odpowiedniki w innych miejscach (ale nie wszystkie). Próbuje dalej.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 13:01   #11
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Oto klucz o który prosiłeś:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method]
"Current IME"="0400"
"Current LDB"="0415"
"Default Alpha LDB"="0415"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME]
"0400"="\\Mounted Volume\\T9\\t9aw.dll"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME Order]
"0409"="0400"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\LDBs]
"0415"="\\Mounted Volume\\T9\\T9PolishLdb.dll"
"0406"="T9DanishLdb.dll"
"0407"="T9GermanLdb.dll"
"040A"="T9SpanishLdb.dll"
"040C"="T9FrenchLdb.dll"
"0410"="t9italianldb.dll"
"0413"="T9DutchLdb.dll"
"0414"="T9NorwegianLdb.dll"
"0416"="T9PortugueseLdb.dll"
"041D"="T9SwedishLdb.dll"
"0405"="\\Mounted Volume\\T9\\T9CzechLdb.dll"
"0409"="\\Mounted Volume\\T9\\T9EnglishLdb.dll"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\Languages]
"Available"="0405,0409,0415"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\LDBS]
"0415"="Polski"
"0406"="Danish"
"0407"="German"
"0409"="English"
"040A"="Spanish"
"040C"="French"
"0410"="Italian"
"0413"="Dutch"
"0414"="Norwegian"
"0416"="Portuguese"
"041D"="Swedish"
"0405"="Czech"
Załączone Pliki
File Type: rar T9 Input Method.rar (545 Bajtów, 903 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez thongar : 20-08-05 o 13:10.
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 13:06   #12
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Dzięki. Mogłeś to zamieścić jako plik ale i tak widze że nie zadziała to w MPxLand.
Chyba sie zaraz przeflas***e do Supermoto2
Albo wyznacze nagrode dla tego kto to przerobi dla romu MPxLandu.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 14:02   #13
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

nie wiem jak u was ale u mnie dziala, dzieki wielkie
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 14:05   #14
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał tomek1987
nie wiem jak u was ale u mnie dziala, dzieki wielkie
Jaki system ?

PS. Właśnie ładuje baterie żeby sie przeflashować do SuperMoto2.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 14:13   #15
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

supermoto2, przeflashowalem zanim zaczelem sie bawic bo pisalo ze na tym jest sprawdzone a mi sie nie chcialo kombinowac
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 14:31   #16
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Ja przetestuje za 15 minut.

OK. Działa Super.
Teraz zobacze czy będe mógł żyć z SuperMoto2 bo SuperMoto1 było zwalone.

Thongar, ty sam to wymyśliłeś z tym T9? Jesli tak to gratulacje i prośba o przerobienie tych wpisów w rejestrze aby działały też na romie MPxLand :-)
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB

Ostatnio edytowane przez Davka : 20-08-05 o 15:08.
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 15:22   #17
robbix
Senior
 
robbix's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: iphone 8GB, F3
Posty: 383
Send a message via AIM to robbix
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

hmm prubował ktos na 2002 ?? i czy byłby jakis plik wsadowy do rejestru zeby automatycznie by zmieniało rejestr jak w xp??
__________________
------Everything is illusion------

Ostatnio edytowane przez Sawiola : 14-06-06 o 20:05.
robbix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 15:28   #18
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Oto 3 pliki .reg które wyeksportowałem i spakowałem ZIPem. Nie wiem czy da się je załadować.

Pliki są z WM2003 SuperMoto2 z działającym polskim T9.
Załączone Pliki
File Type: zip T9 Reg.zip (1.1 KB, 867 wyświetleń)
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 16:58   #19
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Ja to wykombinowałem. Jak będę miał chwile czasu to zobacze jak z mpxlandem
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 17:06   #20
Szadzik
Senior
 
Szadzik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.12.04
Model: HTC Diamond+IPaq 214
Posty: 458
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał robbix
hmm prubował ktos na 2002 ?? i czy byłby jakis plik wsadowy do rejestru zeby automatycznie by zmieniało rejestr jak w xp??
Na WM2002 nie będzie działało, przy próbie zmiany pierwszego klucza podanego przez Thongara rejestr nie chce pozwoolić na tą zmianę. Używam PHM Registry Editor.
__________________
Gadgets:
Moto Milestone 2
HP IQ830UK/ HP Envy 14
Nikon D90/ Tamron 17-50 f/2.8
Sony X1060/ Beyerdynamic T5p/ Meier Audio Stepdance/ iBasso D6

Ostatnio edytowane przez Szadzik : 20-08-05 o 17:08.
Szadzik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 17:25   #21
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał Szadzik
Na WM2002 nie będzie działało, przy próbie zmiany pierwszego klucza podanego przez Thongara rejestr nie chce pozwoolić na tą zmianę. Używam PHM Registry Editor.
Musisz robić to zdalnie z kompa tym programem co napisał autor wątku.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 19:13   #22
JogiN
Senior
 
JogiN's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.03.04
Model: mpx220, 3410
Posty: 406
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał Szadzik
Na WM2002 nie będzie działało, przy próbie zmiany pierwszego klucza podanego przez Thongara rejestr nie chce pozwoolić na tą zmianę. Używam PHM Registry Editor.
Przy instalacji CABa zmienia te klucze.
Jeżeli wie ktoś jak zrobić jakiegokolwiek CABa proszę o PM.
Mógłbym spróbowac przerobić to na WM2002 mam teraz az nadto wolnego czasu.
__________________
Motorola MPx220 + MiniSD Corsair 512MB + Nokia HDW-2
JogiN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 19:45   #23
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

@thongar gdzie znalazłeś opis, że to na supe moto wgrać? Ja to już jakiś cza temu u czechów widziałem, ale było info, że działa na wszystkich wm2003 i akurat na 2 które testowałem nie działało :/ Tymczasem temacik przyklejam.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 19:54   #24
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Nie znalazłem. Poprostu miałem zainstalowane w swoim telefonie super moto 2.
To pod ten system robiłem T9. Robiłem pod ten system ponieważ na nim jest spolszczenie.
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-08-05, 20:12   #25
Fahtrin
Senior
 
Fahtrin's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.01.05
Posty: 452
Send a message via AIM to Fahtrin
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Ja dodam tylko, że tekst wraz z wszystkimi potrzebnymi plikami znajduje się także na stronie www.mpxcorner.kom.pl. Text umieszczony oczywiście za zgodą thongar'a.
__________________
Pot na czole, krew między palcami i wielka pasja w sercu...
Fahtrin is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 10:08   #26
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

hmmm poszukam jeszcze, bo dość znajomo mi to wygląda, ale nie mam pewności
@thongar a masz to spolszczenie może? Bo jak na razie to tylko słyszałem, że jest, ale jakoś namacalnie nie mogłem tego zobaczyć. Jeżeli masz, to prosiłbym o kontakt. A ten słownik(sam plik) to z jakiego softu? Z mpx220 czy spv ?
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 13:07   #27
Szadzik
Senior
 
Szadzik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.12.04
Model: HTC Diamond+IPaq 214
Posty: 458
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

A może specjaliści spróbowaliby przerobić to również na WM2002? Jakoś nie mam zaufania i przekonania po próbach z WM2003.
__________________
Gadgets:
Moto Milestone 2
HP IQ830UK/ HP Envy 14
Nikon D90/ Tamron 17-50 f/2.8
Sony X1060/ Beyerdynamic T5p/ Meier Audio Stepdance/ iBasso D6

Ostatnio edytowane przez Szadzik : 21-08-05 o 13:42.
Szadzik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 14:09   #28
marco353
Junior
 
Zarejestrowany: 12.06.05
Posty: 2
Send a message via AIM to marco353
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Witam, ja mam w mpx-ie MW 2003 version 4.20.0 jest to chyba super moto 2 (tak przynajmniej sobie przypominam) Microsoft 4.20.13349 Manufacturer: 3.70.23.0 i po wgraniu T9 i ustawieniu kluczy dzieje sie cos takiego:
- przed restartem jest mozliwosc wybrania polskiego T9 lecz zamiast pisac jest bip
- po restarcie mozna pisac tylko cyfry
Czym to moze byc spowodowane ?
Pozdrawiam Forumowiczów
marco353 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 14:41   #29
JogiN
Senior
 
JogiN's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.03.04
Model: mpx220, 3410
Posty: 406
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał Szadzik
A może specjaliści spróbowaliby przerobić to również na WM2002? Jakoś nie mam zaufania i przekonania po próbach z WM2003.
Jest 50 % szans że było by to wykonalne
Obecnie główny problem dla mnie stanowi zamiana klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Layouts\e0010409

Żadnym edytorem nie mogę tego zrobić chodź wiem że jest to mozliwe, bo gdy próbowałem zainstalowac czeskiego CABa z tym językiem to wpisy pozmieniało. Uprzedzając pytania nie działał wtedy słownik T9 gdyż utworzyło mi obok IPSM, Storage Card, Temp i Windows dodatowy "folder" Storage. Ponadto większość wpisów sie nie zgadzała.

Będę szukał informacji o CABach i postaam się sklecić jakiegos który zmieniał wpisy i dodawał pliki potrzebne do działania slownika i wtedy zobaczymy.

Jeżeli ktoś znajdzie wpisy, które moga mieć coś wspólnego z T9 proszę o dopisywanie ich do listy lub przesyłanie mi na PM.

Te klucze już znam
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Layouts\e0010409
HKEY_LOCAL_MACHINE\Input\LDBs
HKEY_LOCAL_MACHINE\MUI\Available
__________________
Motorola MPx220 + MiniSD Corsair 512MB + Nokia HDW-2
JogiN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 14:53   #30
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Jak już pisałem 2 razy ,zmiany w tym kluczu trzeba wykonywać zdalnie z komputera programem którym posłuzył się autor wątku.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V975 Słownik t9 TAP i iTAP Polski krakers27 Archiwum 9 15-06-06 12:30
V500 Słownik w sms.... b4mbus Archiwum 2 01-05-06 21:42
A92x Słownik ang-pol i pol-ang tomahawk Gry i Aplikacje 7 05-12-05 14:14
A92x [A925] Słownik Angielsko - Polski, Niemiecko - Polski Hex UIQ 18 25-09-05 23:01
E398 [e398] dzielenie smsów a słownik polski KiLLi4N Archiwum 22 05-04-05 20:44



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET