Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria MPx/Q

Seria MPx/Q Dyskusje na temat modeli serii MPx oraz Q:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 08-09-05, 11:58   #1
Damiankca
Junior
 
Zarejestrowany: 16.04.05
Model: Nokia 6230i, Moto V980M
Posty: 3
Send a message via AIM to Damiankca
Sim-lock

Tak ostatnio przeglądałem to forum i jakoś dziwnie zakończyłsię mój poprzedni post na ten temat.
Otóż Sim-Lcoka można zdjąć i jest na to sposób bardzo prosty tylko trzeba trochę poszuka i przede wszystkim mieć dobrego znajomego polecam inne forum. Poczytajcie sobie skoro tu ludzie zaraz tematy zamykają i nie pozwolą nic dopisać. Ludzie uczcie się a będziecie mądrzejsi
http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...ghlight=mpx200


i następny link http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...737937#1737937

Pozdrawiam forumowiczów MATRAX.NET
Damiankca is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 08-09-05, 12:14   #2
Adaśko
Junior
 
Adaśko's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.07.05
Model: mpx200
Posty: 24
Send a message via AIM to Adaśko
Odp: Mpx-200 Sim-lock

no jakoś za szybko tamten temat zamknieto.a ciesze sie że ci sie udało i masz jakieś 50 zł w kieszeni na piwerko .pozdrawiam
Adaśko is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-09-05, 13:28   #3
goofy3
Urban Cowboy
 
goofy3's Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: HTC Topaz/Diamond2
Posty: 1,651
Odp: Mpx-200 Sim-lock

zostal tak szybko zamkniety przez moja odp, za co serdecznie przepraszam, ale nieraz ten problem z smokiem byl walkowany i nikomu sie nie udalo zdjac smoka, a widze ze pojawil sie nowy sposob, i z tego co widze dziala, wiec proponuje przykleic albo dac do FAQ

pozdrawiam
goofy3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-09-05, 14:14   #4
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Poczekajmy z FAQ na potwierdzenie tej metody, bo jakoś nikt na tamtym forum nie kwapi się, żeby napisać, że to faktycznie działa.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-09-05, 19:48   #5
plusoko
Junior
 
Zarejestrowany: 13.09.05
Model: mpx200
Posty: 2
Odp: Mpx-200 Sim-lock

ten patent na poczatku postu działa i to dobrze dzieki niemu w 5 minut odkorkowalem swoja motke
plusoko is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-09-05, 21:15   #6
kaka454
Bywalec
 
kaka454's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.02.05
Model: Mpx220 :DDDD
Posty: 286
Send a message via AIM to kaka454
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Rozumiem ze to nie jest temat o tym modelu, ale koniecznie pragnę się dowiedzieć czy tą metodą (lub inną jaką kolwiek ) można zdjąć SMOKA z Motki Mpx - 220? Telefon ten zjeździł już całą Polskę (po komisach był przesyłany) i nikt nie mógł mi pomóc. Mam jednak nadzieje

P O Z D R A W I A M ! ! !
__________________
Cytat:
Napisał FraNtiC
Nokia 6230i jest na poziomie Samsunga X700, ale ta Nokia to przy nim młodszy upośledzony brat i do tego z zezem :D
kaka454 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-09-05, 21:23   #7
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: Mpx-200 Sim-lock

@kaka454.... No małe conieco na temat simlocka w 220-tce masz tutaj
FreaKyGuy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 08:51   #8
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Jak działa, to postaram się potem zebrać to jakoś do kupy i wpakować w FAQ. Jak na razie przyklejam.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 14:25   #9
kaka454
Bywalec
 
kaka454's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.02.05
Model: Mpx220 :DDDD
Posty: 286
Send a message via AIM to kaka454
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Dzieki @FreakyGuy, bede cos kombinowal Juk mi sie uda to masz piwo






EDIT




Jednak nie udało sie Tej motki chyba nikt nie jest w stanie odblokowac
__________________
Cytat:
Napisał FraNtiC
Nokia 6230i jest na poziomie Samsunga X700, ale ta Nokia to przy nim młodszy upośledzony brat i do tego z zezem :D

Ostatnio edytowane przez kaka454 : 15-09-05 o 15:18.
kaka454 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-09-05, 06:39   #10
jaropalek
Junior
 
Zarejestrowany: 02.09.05
Model: MPx220
Posty: 12
Send a message via AIM to jaropalek
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Witam !!!
ja osobiscie niepolecam sciagania simlocka z motki mpx200
sa go sciagalem i jak sie pozniejk okazalo sciagnolsie
ale po tym czsie zaczol byk sie sypac tel gobil zasieg itp
byl w autoryzowanym servisie i tam mi wymienili softa i to tez niepomoglo
wiec zostal na dluzej po kilku dniach oddzwonili do mnie i powiedzieli ze jest to powazny blok sygnalowy i bedzie trzeba sprowadzic czasc i koszt naprawy bedzie wynosic 50zl

i teraz czekam na moja motke

Ostatnio edytowane przez misiaczekm : 15-11-05 o 20:12.
jaropalek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-09-05, 08:11   #11
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Moim zdaniem czysty przypadek. Po prostu padł wspomniany blok. Mało prawdopodobne, żeby zabieg ściągania simlocka uwalał telefony.
Poza tym serwisy nie sprowadzają części, bo nie mają nawet schematów do tego telefonu. Na miejscu mogą tylko wgrać soft. Reszta idzie do głównego w wawie, a tam części mają na miejscu.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-11-05, 15:08   #12
pinek
Junior
 
Zarejestrowany: 26.10.05
Posty: 1
Odp: Mpx-200 Sim-lock

to jakie sa w koncu opinie na temat takiego sposobu sciagania simlocka??
prosze o odpowiedz\i osoby ktore juz to sprawdzily
pinek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-11-05, 15:17   #13
vasteq
Bywalec
 
vasteq's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.11.05
Model: MPx200 + 512MB Kingston
Posty: 127
Send a message via AIM to vasteq
Odp: Mpx-200 Sim-lock

ja w swojej sciagnalem i telefon jakos mi dziala . . . czasami może się zawiesi (raz dziennie - to standard), ale to pewnie wina windowsa. Zasiegu narazie nie gubi, ale zobacze jak wróce na wieś :P wtedy prawda wyjdzie na jaw
vasteq is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-11-05, 19:28   #14
SivyV3
Junior
 
SivyV3's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.11.05
Model: V3 i MPx220
Posty: 13
Send a message via AIM to SivyV3
Thumbs up Odp: Mpx-200 Sim-lock

Z moją MPx 220 też poł komisów w polsce mialo problem. Każdy miał sprzęt ale większość to kretyni i lajicy. Połowa gadała że telefon jest zpesuty bo nie można sie z nim połączyć a ci pseudo serwisanci nie wiedzieli że trzeba podłączyć bez baterii, a druga połowa wygenerowała kod i nie mieli gdzie go wpisać bo poprzedni ślimacy wpisywali i zblokowali licznik. Jeden dał mi gratis ten kod. Wkońcu zaczełem sie bawić i zmieniałem softa nic sie nie udawało... Ale pewnego razu świeżo po zmianie softa zostawiłem na noc tel bez baterii, wstaje rano wkładam karte z Plusa i patrze wyskakuje zeby podać właśnie ten kod SIE UCIESZYŁEM JAK DZIECIAK I TERAZ FON CHODZI IDEALNIE!!!!!!
SivyV3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-12-05, 14:16   #15
miloszek
Junior
 
miloszek's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.07.05
Model: Sagem myX-6
Posty: 20
Send a message via ICQ to miloszek Send a message via AIM to miloszek
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Czy ten sposób pomoże na każdego simlocka na każdej mpx200??
miloszek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-12-05, 18:32   #16
vasteq
Bywalec
 
vasteq's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.11.05
Model: MPx200 + 512MB Kingston
Posty: 127
Send a message via AIM to vasteq
Odp: Mpx-200 Sim-lock

czy ty nie mozesz przestac zadawac w kolko tego samego pytania ... poczytaj sobie posty a sie dowiesz.

A czy ktoś może robił tym sposobem:
http://www.rasoul.com/mpx200/ Ten sposób zachowuje wyswietlanie numeru IMEI.
__________________
MPx200 +512MB Kingston

Ostatnio edytowane przez vasteq : 03-03-06 o 11:40.
vasteq is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-03-06, 08:50   #17
Rzerzych
Junior
 
Rzerzych's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.03.06
Model: ME45, V547
Posty: 6
Odp: Mpx-200 Sim-lock

Cześć,

Sprawdziłem podany powyżej sposób, w moim przypadku zadziałał bez problemów. Simlock zdjęty, imei widoczny.

Czyli chyba można go polecić.
Rzerzych is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-03-06, 00:55   #18
vasteq
Bywalec
 
vasteq's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.11.05
Model: MPx200 + 512MB Kingston
Posty: 127
Send a message via AIM to vasteq
Odp: Mpx-200 Sim-lock

ja również polecam powyższy sposób. Opisane bardzo klarownie,nawet laik nie powinien mieć z tym żadnych problemów. IMEI zachowany, zero problemów z telefonem.
__________________
MPx200 +512MB Kingston
vasteq is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-01-07, 14:31   #19
malykubek
Moto Pisacz
 
malykubek's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.01.06
Model: Mpx200
Posty: 77
Send a message via AIM to malykubek Send a message via MSN to malykubek
Odp: Sim-lock

Ja mam taki beton z tym programem z 2 sposobu ze przycisk ten an samej gorze "????" nie jest aktywny
__________________
MPx200+256MB+T9(MPxland)+PLlang+pokrowiec Motorolki+kostekOrange:DYEAH Pilot->StacjonarnyWTPsie->RÓŻNE->Motka T722/T730w50%:D->MPx200RuleZ
malykubek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V3x net-lock pumukl Archiwum 1 23-11-06 10:54
6680 sim lock Lukasz120 Archiwum 6 29-12-05 00:55
7250 sim lock Tigra Archiwum 1 25-11-05 07:55
[r-210] sim lock Snake Samsung 1 28-04-05 09:11
E398 sim lock w E 398 Vision Archiwum 5 10-03-05 19:19



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET