Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > MobileOS > Windows Mobile

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 16-08-09, 13:40   #1
LykaN
Szalony MotoManiak
 
LykaN's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.06.06
Model: I-mate jaq3, Samsung i750
Posty: 816
Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Jest tak:
Samsung i750 Wifi winmobile 2003
Jestem na HotSpocie na rynku w Krakowie, właczam Wifi i od razu sie loguje gdzieś samoczynnie.
Właczam IE klikam adres i mimo ze jestem połaczony z HotSpotem DARMOWYM to ciagnie mi ciaki z GPRS.
patrzyłem w opcjach i jest takie coś jak NETWORK CARDS. Mozna dodac, odjac, jak to ustawić zebym właczył WiFi i biegał za darmo jak inni z lapkami na rynku?
A i jescze przy logowaniu mam pytanie czy CONNECT TO WORK czy CONNECT TO INTERNET. Jakbym nie wybrał to i tak ciagnie neta z GPRS.
LykaN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 16-08-09, 14:27   #2
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: [email protected] Eclair
Posty: 3,093
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Nie kazdy hotspot na rynku jest darmowy Niektore wymagaja logowania (jest tam miedzy innymi hotspot z ery i mcdonalda). Wiec probujac sie zalogowac do nich bez danych tel pewnie laczy sie w koncu przez gprs
baczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-08-09, 11:27   #3
LykaN
Szalony MotoManiak
 
LykaN's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.06.06
Model: I-mate jaq3, Samsung i750
Posty: 816
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Ta... tylko nie miałem monitu o podanie pinu do hotspota, w tym problem. Znalazło szybciutko i zapytałotylko czy connect to work czy do internet. Zgłupłem. Tak samo sasiada mi znajduje co mieszka 150m ode mnie ale prosi o hasło. To wiadomo że się nie wbiję.
Czekam na dalsze sugestie bo za ciężka obsługa tego złoma jest.

pzdr.
LykaN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-08-09, 13:29   #4
Michal_gol byk
ORTOLEŃ
 
Michal_gol's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Model: Motorola MB511 FlipOut
Posty: 1,959
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

spróbuj przełączyc na chwilkę telefon w tryb offline i dopiero się połączyc z hotspotem
__________________
Profesjonalne pozycjonowanie stron w Google, szczegóły oferty pytać!
Michal_gol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-08-09, 16:28   #5
Rino
No to lecimy...
 
Rino's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: Vision
Posty: 1,448
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Cytat:
Napisał Michal_gol Zobacz post
spróbuj przełączyc na chwilkę telefon w tryb offline i dopiero się połączyc z hotspotem
A czy tryb offline nie wyłącza GSMu, Bluetooth i WiFi?
Rino is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-08-09, 20:27   #6
LykaN
Szalony MotoManiak
 
LykaN's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.06.06
Model: I-mate jaq3, Samsung i750
Posty: 816
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Offline wyłącza GSM. Nie wyłacza WiFi i BT. Michał spróbuje tak jak bede koło hota.
LykaN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 19-08-09, 09:11   #7
Smiti
Moto Pisacz
 
Smiti's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.12.05
Model: HTC Hero, KE 970
Posty: 97
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

Musisz wybrać Work przy połączeniu i zmienić na Work w przeglądarce. Zadziała, jeśli będzie darmowe. Oczywiście tyczy się to WSZYSTKICH połączeń WiFi.
__________________
Smiti is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-10, 12:41   #8
ThOrN_PL
Bywalec
 
ThOrN_PL's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.03.06
Model: Samsung SGH-i600
Posty: 196
Send a message via MSN to ThOrN_PL Send a message via Skype™ to ThOrN_PL
Odp: Samsung,WiFi,PDA, Problem z połaczeniem wiFi

użyj programu nodata aby wyłączyc gprs
przepraszam, dopiero spojrzałem na date postu
__________________

Ostatnio edytowane przez ThOrN_PL : 05-05-10 o 12:49.
ThOrN_PL is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
E770 Problem z kartą KINGSTON 1GB Koraz Seria Exxx 3 05-08-08 16:35
wifi w laptopie a podłączenie do liveboxa Master_PiT Komputery & elektronika 4 15-06-08 22:46
D/K750i Problem z połaczeniem się z komputerem dyziek93 Sony/SE 2 02-03-08 12:49
V3 Problem z przesyłaniem plików do telefonu :( miqs99 Archiwum 0 02-11-06 19:12



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET