Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Sony/SE

Sony/SE SubForum tematyczne tej marki telefonów

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 03-11-06, 18:53   #1
Zulwiczek
Szalony MotoManiak
 
Zulwiczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.02.05
Model: c975,mpx200,v3,E1000
Posty: 1,007
Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Po pierwsze trzeba mieć telefon z CID36 i poinstalowane wszystkie sterowniki, znajdziecie je w przyklejonym temacie o patchowaniu
Nastepne trzeba pobrać na komputer program GFlash (najnowsza wersja)
Wszystkie pliki z softem, jezykiem itd mozna pobrać z www.se-tool.net
Jak już wszystko mamy na kompie zaczynamy działać:
Właczamy wczesniej ściagniety program.

Wyłączamy telefon(można wyjąć karte SIM i pamięci ale nie jest to konieczne).
Klikamy na "Read CID/Cable" i podłączamy telefon i klikamy przycisc C na telefonie,ważne żeby było to w tym samym momencie co podłączenie kabla.
Nastepnie patrzymy i szukamy gdzie pisze "Phone Color i Phone CID"

Potem idziemy do zakładki "Flashing" i wskazujemy lokalizację pliku MAIN oraz pliku FileSystem (FS).

Nastepnie tam gdzie pisze Job Description zaznaczamy Flash MAIN, Flash File System (FS) oraz Finalize Phone.

Następnie w polu "Customization" w miejscu MODEL wpisujemy swój model telefonua w okienku CDA wpisujemy swoje CDA.Dla polskich operatorów CDA sa nastepujące:
Dla PlusGSM:CDA102338/21, Dla ORANGE:CDA102338/99, a Dla ERY to CDA102338/100
Jeśli chcemy, aby nie było dźwięku podczas robienia zdjęcia gdy telefon będzie na profilu wyciszony to zaznaczamy "Supress Camera Sound"
Teraz klikamy na pole "FLASH" i patrzymy aż program skończy swoje...Jeśli wszystko poszło dobrze to po lewej stronie zobaczymy napis "Finalization was completed succesful"
Teraz odłączamy kabelek,wyjmyjemy baterię i wkładamy ja ponownie,uruchamiamy telefon i cieszymy sie nowym softem


Prośba do admina/moderatora.Prosze o przyklejenie tematu jesli sie spodoba.Może się przydać gdyz duzo osób pyta jak flashować telefon.



Pozdrawiam
Żułwiczek

__________________





Ostatnio edytowane przez Zulwiczek : 04-11-06 o 14:27.
Zulwiczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 03-11-06, 20:21   #2
m4rcin
Bywalec
 
m4rcin's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.06.06
Posty: 151
Send a message via AIM to m4rcin
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Ja tylko powiem, ze sposob jest 100% pewny! Sam kiedys tak robilem i mam [email protected] Wgranie trwało jedynie 8minut. Zero stresu... Telefon odpalił za pierwszym razem.
__________________
Placki.
m4rcin is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-11-06, 09:34   #3
+Brad+
MotoManiak
 
+Brad+'s Avatar
 
Zarejestrowany: 11.05.05
Posty: 734
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Dobra robota proponuję dodać wersję z obrazkami ) Sam flashowałem nim tela jakiś czas temu i wszystko działa świetnie
__________________
3... 2... 1... Puff!
+Brad+ is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-11-06, 12:53   #4
Brio
Moto Pisacz
 
Brio's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.06.05
Model: Nokia N95 8Gb
Posty: 88
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

A kiedy bedzie mozliwosc Flashowania pod CID49?
Brio is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-11-06, 13:50   #5
Zulwiczek
Szalony MotoManiak
 
Zulwiczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.02.05
Model: c975,mpx200,v3,E1000
Posty: 1,007
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

z tego co mi wiadomo to już GFlash najnowszy ma taka mozliwość ale nie jestem pewnie,możesz być pierwszymtesterem i zobaczyć czy działa ale robisz to na własna odpowiedzialność,nie chce potem żeby było na mnie że tel ci się popsuł
__________________




Zulwiczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-11-06, 17:34   #6
mapet32
Moto Pisacz
 
mapet32's Avatar
 
Zarejestrowany: 27.01.05
Model: W800i,E1000,D750i
Posty: 67
Send a message via AIM to mapet32
Question Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Mam taki problem ze wczytuje mi tylko pierwsze dwie linie tego co wam tzn
"baseband id: 8040" i "protocol version 3.1" a pozniej nic. Co robic moze jakies sugestie dodam ze po wczytaniu tego jak chcem wlaczyc flashowanie to mi kaze tela podlaczyc.
__________________
<<<<<<<<<(+[__]x)>>>>>>>

Ostatnio edytowane przez Mrider : 05-11-06 o 18:10.
mapet32 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-11-06, 18:05   #7
Zulwiczek
Szalony MotoManiak
 
Zulwiczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.02.05
Model: c975,mpx200,v3,E1000
Posty: 1,007
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

po sprawdzeniu CID itd do flashowania trzeba odłączyc telefon i po naciśnięciu guzika FLASH poprosi o włożenie kabla i tak tez trzeba zrobić.byc może masz CID49 i dlatego nie jest wstanie zczytać innych info
__________________




Zulwiczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-11-06, 18:55   #8
Dawix
Senior
 
Dawix's Avatar
 
Zarejestrowany: 12.12.05
Model: Tośka G900
Posty: 427
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Witam ja dziś zabieram się za przerabianie mojego dobitego se d750i (cid 49) na w800i, zamierzam to zrobić tornadem z usb-smartem... ciekawe czy poskutkuje, teraz czekam na soft bo ściąga się z prędkością 1kb/s wiec do jutra bedzie
Dawix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-11-06, 19:39   #9
coolboy24
Moto Pisacz
 
coolboy24's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.10.05
Model: [email protected]:=>se K750i
Posty: 33
Send a message via AIM to coolboy24
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

A mógłby ktoś te pliki z softem i lp wrzucić na rapida?
coolboy24 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-12-06, 20:03   #10
stratovarius
Moto Pisacz
 
stratovarius's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.03.05
Posty: 42
Send a message via AIM to stratovarius
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

łopatologicznie(bezposrednie) prosze linki do softów potrzebnych do zamiany K750i w W800i bo rozumiem że ten sposób jest właśnie do tego jesli pisadam CID 36. Te najnowsze bo sienie oriętuje w nich który najlepszy
__________________
I'm the Lucifer Angel:-)))
stratovarius is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-12-06, 01:15   #11
Nostradamus
Bywalec
 
Nostradamus's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.05.06
Model: SE K750i, Motorola L6
Posty: 294
Send a message via AIM to Nostradamus
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

http://www.topsony.com/foro/local_li...d=80&linkid=12 to jest FS
http://www.topsony.com/foro/local_li...id=79&linkid=3 to jest MAIN
__________________
Siemensy.pl - Siemens Download


MOJE TELEFONY Sony Ericsson K750i, Motorola L6, Siemens C65.
Nostradamus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 12-01-07, 00:31   #12
dragon
Moto Pisacz
 
dragon's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.05.06
Model: 3310 :)
Posty: 54
Send a message via AIM to dragon
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Mam kilka pytań czy po dokonaniu tych zabiegow w k750i bede miał wkońcu pl menu bo eng juz mnie denerwuje.Jak tak to czy mógl by ktoś wrzucic na jakis serwer te dwa pliki MAIN i FS.
__________________
Seba
dragon is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 12-01-07, 15:50   #13
zenek1980
Junior
 
Zarejestrowany: 07.01.07
Model: l7
Posty: 1
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

tez prosze o wrzucenie tych plików bo tamte linki józ nie działają ,jezeli telefon był przywieziony z angli to jaki wpisujemy CDA?POZDRAWIAM
zenek1980 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-01-07, 22:39   #14
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Linki nie dzialaja bo serwis topsony jest w przebudowie co widac zreszta na ich stronie glowej. Sugeruje poporstu poczekac albo skorzystac z innej metody.

Cytat:
[...] jezeli telefon był przywieziony z angli to jaki wpisujemy CDA
A jakie to ma znaczenie skad zostal przywieziony. Chcesz soft z Plusa, wpisujesz CDA dla Plusa, chces z ERY to dajesz CDA Ery, zalezy ci na Orange'u to analogicznie podajesz CDA Orange'a.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-01-07, 21:09   #15
spike1771
Moto Pisacz
 
spike1771's Avatar
 
Zarejestrowany: 10.10.06
Model: SE k750i, samsung D900 :]
Posty: 44
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

ja mam taki probem gdy flas***e w800 (setry oczywiscie z tego phona) to gdy wykryhe cid i chce falshowac to wtedy stoi w miejscu jak by sie zacio i nic nie robi ;/ nie wiem co robic, a soft w padl w nim! ukazuje sie jakas inforamcja ze wgrywa/?


caigle widnijee cos takiego i nic sie nie dzije:
GFlash version 2.0 beta 2
**** READING CID STARTED ****
Turn off the phone.
Hold "C" button and plug USB cable.
Baseband ID: 8040
Protocol Version: 3.1
Flash ID: 890D
Phone color: BROWN
Phone is CID36
OTP Status: 0 PAF1 CID: 36
IMEI: ***************
Execution time: 00:00.938

Ostatnio edytowane przez spike1771 : 30-01-07 o 22:03.
spike1771 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-02-07, 14:09   #16
rawilson
Junior
 
Zarejestrowany: 27.11.06
Posty: 18
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Spike 1771 masz zly kolor telefonu... musi byc red a nie brown. musisz wgrac patcha... za pare dni bede mial w domu neta to odezwij sie do mnie na pw to ci go wysle... tak mi sie wydaje....
__________________
http://se-center.info - polecam userom SE :)
rawilson is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 20-02-07, 13:29   #17
qbapiasek
Moto Pisacz
 
qbapiasek's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.12.04
Model: LG ku990
Posty: 65
Send a message via AIM to qbapiasek
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

no tak właśnie chciałem użyć tego sposobu ale topsony nie jest już darmowe czy ktoś mógłby mi przesłać firmaware od w800i jakiś nowy wmiarę albo dać linka skąd go ściągnąć
qbapiasek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-03-07, 07:54   #18
mapet32
Moto Pisacz
 
mapet32's Avatar
 
Zarejestrowany: 27.01.05
Model: W800i,E1000,D750i
Posty: 67
Send a message via AIM to mapet32
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Witam wszystkich ten adresik sie napewno przyda
sek750i.pl
__________________
<<<<<<<<<(+[__]x)>>>>>>>
mapet32 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 18-03-07, 22:54   #19
znerbal
Junior
 
Zarejestrowany: 21.11.06
Posty: 9
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

czy tym sposobem idzie zrobic PL menu?
znerbal is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-04-08, 19:26   #20
kwaq
Senior
 
kwaq's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.01.08
Model: k800i & k750i
Posty: 391
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Mam pytanie:
Jeżeli by się flashowanie nie powiodło to jak można telefon "wskrzesić". Bo zakładam, że jak się nie powiedzie to telefon nie odpali bo już nie będzie miał z czego...
__________________
kwaq is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-04-08, 13:39   #21
Skaktus
Banned
 
Skaktus's Avatar

 
Zarejestrowany: 08.03.05
Posty: 8,505
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

Cytat:
Napisał kwaq Zobacz post
Mam pytanie:
Jeżeli by się flashowanie nie powiodło to jak można telefon "wskrzesić". Bo zakładam, że jak się nie powiedzie to telefon nie odpali bo już nie będzie miał z czego...
1-SEtoolem flasc***e się tele z CID 49
2-tele z CID 36 najlepiej flaszkować za pomocą XS

Ważne żeby nie uwaliź GDFS - dlatego robi się jego kopię. Jak tel po flaszkowaniu nie wstaje, a łączy się z kompem po wciśnięciu C to jesteś w domu - wgrywasz innego softa i tyle.
__________________
Skaktus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-04-08, 13:50   #22
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: Flashowanie K/D750i i W800 za darmo...

setool lite cid 49-52
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Wszystkie Roznica w sofcie D/K750 W800 Speedo1544 Archiwum 1 03-11-06 17:22
D/K750i d/k750<->w800 mod za pomoca seusa MaRCin87 Archiwum 23 23-09-06 22:16
K700 Podróbki SE k700i i W800 ronn Archiwum 12 12-02-06 22:37
W800 PL menu do W800 ?! P3rLuS Archiwum 0 11-02-06 22:04



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET