Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > LG

LG Rośnie popularność tej marki w naszym kraju.. Warto by porozmawiać.. zapraszamy

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 02-05-08, 10:57   #1
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
KU990 Backup i zmiana firmware

Wszystkie zawarte programy i opisy pochodzą z :
http://www.ku990.co.uk/forum/index.php

Korzystając z tych wiadomości zrobiłem backup i wgrałem nowe firmware, też sciągnięte z tej strony.
Przypuszczam, że backup jest robiony ze względów bezpieczeństwa, bo przy drugiej zmianie oprogramowania go nie robiłem i też się udało.

BACKUP
W załączniku jest w PDF opis backupu po angielsku, oraz opis zmiany firmware, ja dołożyłem swoje spostrzeżenia.
Jest tam też LG USB Modem Driver, który trzeba zainstalować przy problemach w połączeniu z EFS Media Builder. Sterownik ten jest na płytce dostarczonej z telefonem.

1.Telefon przełączamy na „Usługa danych” .Łączymy się z programem EFS Media Builder, dałem u góry”EFS Explorer” wyskoczyło „Select Port” „fajkujemy” port i „Connect”
Górna połowa to pliki telefonu, dolna komputera.
2.Prawy przycisk myszy na plik „LGAPP”, dajemy „Rename” ,zmieniamy nazwę na „TOTO”.
3.Odświeżamy „”Refresh”
4.Przechodzimy w telefonie do „Ustawienia – Łączność – TrybUSB”.
Gdy naciśniemy „Tryb USB” pokazuje się ekran powitalny i po chwili telefon przechodzi w tryb „Refreshing”(żółty kolor).
5.Klikamy „Disconnect”, potem „Connect”
6.Prawy przycisk myszy na „TOTO”, dajemy „Read” i zaczyna się kopiowanie do komputera (u mnie kopiował na dysk „D”).
7.Trwało to 62minuty i plik miał 102 MB.
8.Zmieniamy „Rename” nazwę pliku „TOTO” na „LGAPP”
9.Dajemy „Disconnect” i akceptujemy reset telefonu .

FIRMWARE
1.Robimy backup jak wyżej.
2.Ściągany fimware i rozpakowujemy je komputerze.
Plik "Media/flex/flex.ini" kopiujemy z backupu” TOTO”, który mamy na komputerze komputerze i zastępujemy nim taki sam plik w firmware, które chcemy wgrać.
3.Robimy punkty 1,2,3,4,5.
4.W lewej dolnej części programu otwieramy nasze firmware, które chcemy wgrać(powinny pokazać w prawej dolnej części programu pliki Common, DRM, Internet, Media i inne).
To samo robimy w górnej lewej i prawej połówce z plikiem „TOTO”
Musimy mieć w dolnej prawej i górnej prawej części pliki Common, DRM, Internet, Media i inne.
Zaznaczamy w dolnej prawej części wszystkie pliki z wyjątkiem „MODULE” i „PXO FOLDER” (jeżeli ich nie ma to po problemie) i kopiujemy „Write”
5.Po kopiowaniu zwijamy w lewej górnej części pliki i w prawej zmieniamy nazwę „TOTO” na „LGAPP”, odświeżamy „Refresh” Mamy u góry dwa pliki o nazwie „LGAPP” i tak ma być.
6.Dajemy „Disconnect” i restartujemy telefon.

Załączniki:
http://www.speedyshare.com/320496308.html
http://rapidshare.com/files/111935747/LG_KU990.rar.html

Wchodzenie w tryb „Refreshing”(żółty kolor) było u mnie zależne od firmware.
Na V10a i V10e było zgodne z opisem, natomiast na V10f z Orange przełączał sie sam po utworzeniu folderu"TOTO" i odświeżeniu.
Po wgraniu V10f z Orange obsługa wyświetlacza była utrudniona,przyciski raz reagowały raz nie.

Ostatnio edytowane przez orzeł : 07-05-08 o 08:07.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 03-05-08, 10:55   #2
djbochen
Moto Pisacz
 
djbochen's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: LG KU 990:]
Posty: 78
Send a message via AIM to djbochen
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

co daje zmiana firmware?? jakieś konkretne zmniany czy tylko "kosmetyczne"?
__________________
Samsung SGH-I900(Omnia)
djbochen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-05-08, 22:36   #3
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Z tego co mogę na dziś stwierdzić, to zmiany są nie tylko kosmetyczne.
Np.V10e to szybsza reakcja wyświetlacza, płynniejsze i szybsze otwieranie aplikacji i przechodzenie między nimi oraz mam wrażenie,że zdjęcia wychodzą znacznie lepsze.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-05-08, 14:54   #4
klimasie
Junior
 
Zarejestrowany: 04.05.08
Model: KU990
Posty: 11
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Witam.
Jeśli mam wersję firmaware 10A (telefon kupiony w ERZE) więc menu i wszystko jest po polsku. Czy jeśli zmienię na 10E to zostanie mi polskie Menu?
No i jak zmiana firmware wpływa na to co mam już wgrane do telefonu?
Pytam zarówno o muzykę, filmy, obrazy jak i o różnego rodzaju aplikacje, jak chociażby ThemeManager? (wiecie, te godziny wgrywania setek megabajtów...)
Pzdr.
klimasie is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-05-08, 18:18   #5
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Ja nie miałem wgranych żadnych aplikacji w telefonie, ale gry, obrazy zostały nie ruszone.Dla pewności wyjąłem kartę pamięci przed wgrywaniem.
Jeżeli ściągniesz firmware z językiem polskim, to go będziesz miał.
Po rozpakowaniu sprawdź w pliku "Media - Language", powinien być plik "Polish.tok.gz
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-05-08, 21:50   #6
klimasie
Junior
 
Zarejestrowany: 04.05.08
Model: KU990
Posty: 11
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

A że tak się jeszcze dopytam o opcje internetowe! Wszystko mam skonfigurowane pod Blueconnect w Erze, pytanie co się z tym stanie? Ewentualnie które pliki podmienić między zbackup'owanym a nowym firmware'm?

Ps. Jak zmienię firmware na 10e Unbranded, dam znać co się dzieje z modyfikacjami takimi jak Thememanager i innymi aplikacjami.
klimasie is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-08, 00:22   #7
d0N
Junior
 
Zarejestrowany: 05.05.08
Posty: 1
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

chce kupic ku990 z ang menu, bede uzywal tego telefonu w sieci PLAY jaki polecacie firmware zeby bylo polskie menu i wszystko cykalo jak trzeba?
d0N is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-08, 08:32   #8
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Nie mam pojęcia, w którym pliku znajdują się ustawienia np."Blueconnect w Erze".
Myślę,że masz okazję to sprawdzić, gdy zrobisz backup firmware, które posiadasz i porównasz je z tym, które chcesz wgrać.Może coś z tego wyjdzie.Ja sam działałem metodą prób i błędów, bo znajomość angielskiego u mnie marna, więc korzystanie z obcojęzycznych for ograniczone.
Ja "przerabiałem" V10a,V10c,V10e,V10f i według mnie najlepsze to V10e.
Możesz też przecież spróbować i innymi i podzielić się swoimi uwagami.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-08, 13:27   #9
Wojt
MotoManiak
 
Wojt's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.04.05
Model: Iphone X
Posty: 648
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

a polaka tez wgram ?? zmieniajac firmwere
__________________
Wojt is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-08, 13:50   #10
klimasie
Junior
 
Zarejestrowany: 04.05.08
Model: KU990
Posty: 11
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Ile macie dostępnej Pamięci Telefonu?
Wgrywałem wczoraj w nocy Firmware na 10E Unbranded i niestety pojawił mi się błąd Error 28 co oznacza brak pamięci. Zaznaczę iż miałem wgrany ThemeMenager3.2. Zaliczyłem oczywiście zwis telefonu na żółtym ekranie w pozycji REFRESHING. Na szczęście po dłuższej walce telefon zadziałał ALE... Wciąż ma wersję Firmware 10A a na dodatek dostępne jest tylko 1166KB? Nie pomogło kasowanie z poziomu Menedżera Pamięci ani resetowanie zarówno z poziomu menu telefonu jak i menu serwisowego. Dodam że po kompletnym resetowaniu zachował ustawienia internetu (blueconnect, homepage, etc...) skasowane zostały wszystkie kontakty, SMS'y, ustawienia.
Telefon w Menedżerze Pamięci pokazuje następujące informacje:
-Obrazy 1842 KB
-Dźwięki 2618 KB
-Wideo 3020 KB
-Pliki flash 57 KB
-MMS 39 KB
-Email 0 B
-Java 2010 KB
-Dokumenty 0B
-Inne 89600 KB

Ps. Co do Blueconnecta i innych ustawień internetowych, to znalazłem folder "ERA" z ustawieniami. Skopiowałem go z Backup'u TOTO do Firmware na 10e Unbranded w to samo miejsce. Poinformuje jak tylko uda mi się zrobić upgrade, czy działają wszystkie ustawienia.
klimasie is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-05-08, 16:36   #11
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Mnie się też nazwa od początku nie zmiena.Przypuszczam,że tkwi to we flashu, a my chyba zmieniamy flexa, DRM itp.
Pamieci innej mam zajęte 19894KB.Ciekawe co Tobie zabiera dodatkowe 70MB.
Czy w 100% zrobiłeś zgodnie z opisem punkt 5?
Czy z dwóch plików na pewno robi się 1?
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-06-08, 17:22   #12
WebA
Bywalec
 
WebA's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.02.05
Model: k510i
Posty: 159
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Mam pytanie odnośnie tego telefonu - czy tak samo jak w Shine nie można ustawic mp3 jako sygnału sms czy mamy już swobodę w działaniu?
__________________
3210 => 3310 => 3510i => siemens M55 => c975 => a925 + v50 =>e770v => MDA Compact(w domu) / Siemens c35 (w wojsku jestem ;) =>Nokia 6510 => SE k510i =>LG KU990
WebA is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-06-08, 21:42   #13
Dawix
Senior
 
Dawix's Avatar
 
Zarejestrowany: 12.12.05
Model: Tośka G900
Posty: 427
można ustawić

Cytat:
Napisał klimasie Zobacz post
Ile macie dostępnej Pamięci Telefonu?
Wgrywałem wczoraj w nocy Firmware na 10E Unbranded i niestety pojawił mi się błąd Error 28 co oznacza brak pamięci. Zaznaczę iż miałem wgrany ThemeMenager3.2. Zaliczyłem oczywiście zwis telefonu na żółtym ekranie w pozycji REFRESHING. Na szczęście po dłuższej walce telefon zadziałał ALE... Wciąż ma wersję Firmware 10A a na dodatek dostępne jest tylko 1166KB? Nie pomogło kasowanie z poziomu Menedżera Pamięci ani resetowanie zarówno z poziomu menu telefonu jak i menu serwisowego. Dodam że po kompletnym resetowaniu zachował ustawienia internetu (blueconnect, homepage, etc...) skasowane zostały wszystkie kontakty, SMS'y, ustawienia.
Telefon w Menedżerze Pamięci pokazuje następujące informacje:
-Obrazy 1842 KB
-Dźwięki 2618 KB
-Wideo 3020 KB
-Pliki flash 57 KB
-MMS 39 KB
-Email 0 B
-Java 2010 KB
-Dokumenty 0B
-Inne 89600 KB

Ps. Co do Blueconnecta i innych ustawień internetowych, to znalazłem folder "ERA" z ustawieniami. Skopiowałem go z Backup'u TOTO do Firmware na 10e Unbranded w to samo miejsce. Poinformuje jak tylko uda mi się zrobić upgrade, czy działają wszystkie ustawienia.
jak masz tematy na telefonie to je usuń

Ostatnio edytowane przez brutus : 21-10-08 o 17:40.
Dawix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-06-08, 22:16   #14
patryq1
Junior
 
Zarejestrowany: 16.06.08
Posty: 1
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

mógłby ktoś wrzucić zawartość swojego pliku flex.ini ? folder zdaje się lgapp/media/flex
patryq1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 23-06-08, 22:04   #15
tom740509
Moto Pisacz
 
tom740509's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.06.08
Model: D900i, KU990, VARIO III
Posty: 44
Witam wszystkich posiadaczy ku990. Mam mały kłopot-tel. ma oprogramowanie w wersji 10b i za nic nie mogę EFSem po wybraniu myszką katalogu LGAPP, zmienić jego nazwy-menu kontekstowe jest niedostępne-mogę tylko pliki w górnym prawym oknie częściowo edytować. Czy ktoś miał podobny problem-tel. z polskim menu bez simlocka. Z LG PC Suite też są problemy-kiedy chcę odpalić menadżera utworów to za każdym razem wyłącza mi telefon-reset -działa tylko wtedy gdy mam wyjętą kartę pamięci-nie mogę edytować z tego powodu muzyki upchanej na 2 gigowej karcie-wersja programu 2.0.1.15
Już mi się udało skopiować oprogramowanie. Czy ktoś mam moze wersję 10E-jest podobno najszybsza???
Byłbym wdzięczny-gg: 11693886
tu podaję link na flexa.ini:
http://www.speedyshare.com/930765734.html

Cytat:
Napisał tom740509 Zobacz post
Witam wszystkich posiadaczy ku990. Mam mały kłopot-tel. ma oprogramowanie w wersji 10b i za nic nie mogę EFSem po wybraniu myszką katalogu LGAPP, zmienić jego nazwy-menu kontekstowe jest niedostępne-mogę tylko pliki w górnym prawym oknie częściowo edytować. Czy ktoś miał podobny problem-tel. z polskim menu bez simlocka. Z LG PC Suite też są problemy-kiedy chcę odpalić menadżera utworów to za każdym razem wyłącza mi telefon-reset -działa tylko wtedy gdy mam wyjętą kartę pamięci-nie mogę edytować z tego powodu muzyki upchanej na 2 gigowej karcie-wersja programu 2.0.1.15
Już mi się udało skopiować oprogramowanie. Czy ktoś mam może wersję 10E-jest podobno najszybsza???
Byłbym wdzięczny-gg: 11693886
tu podaję link na flexa.ini:
http://www.speedyshare.com/930765734.html
Z tej strony:http://www.ku990.co.uk/forum/showthread.php?t=1699 wgrałem oprogramowanie w wersji 10E ale są problemy z internetem i mmsami-mimo skopiowania Flexa.ini. W opcjach mmsa i internetu są na stałe wpisane konfiguracje sieci brytyjskiej i nie można ich ani usunąć ani wyedytować-próby zapisania z konfigu z smsa z sieci plusa-wywala komunikat o braku miejsca bo zbyt dużo profili jest. Probowałem podmieniać katalog orginalny P4 który miałem we Flexie, doklejałem plik ini, dopisywałem namiary operatora do niego i nic nie pomogło. W wersji 10E flexsa jest dużo ustawień operatorów i katalog ma nazwę OPEN a mój P4-czy to jakiś problem moze stanowić? Czy ktoś sobie z tym poradził-bo zauważyłem że wersja 10E jest szybsza w działaniu i chciałbym ją mieć na stałe???
Podaję link do foto z układem plików we flexie dla mijej wersji v10B i tej angielskiej z10E
http://www.speedyshare.com/736943935.html

Cytat:
Napisał orzeł Zobacz post
Z tego co mogę na dziś stwierdzić, to zmiany są nie tylko kosmetyczne.
Np.V10e to szybsza reakcja wyświetlacza, płynniejsze i szybsze otwieranie aplikacji i przechodzenie między nimi oraz mam wrażenie,że zdjęcia wychodzą znacznie lepsze.
Chciałem Cię zapytać jak po wgraniu wersji 10E chodził ci internet i mmsy-u mnie na karcie plusa nie miałem możliwości skonfigurowania-w opcjach mmsa były na stałe wpisane ustawienia z sieci O2-zero możliwości usunięcia i zmainy ustawień, a podmiany flexa ini nic mi nie dawały?

Ostatnio edytowane przez brutus : 21-10-08 o 17:36.
tom740509 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-06-08, 22:58   #16
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Nie miałem żadnych problemów z konfiguracją - mam Erę.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-06-08, 01:39   #17
tom740509
Moto Pisacz
 
tom740509's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.06.08
Model: D900i, KU990, VARIO III
Posty: 44
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Cytat:
Napisał orzeł Zobacz post
Nie miałem żadnych problemów z konfiguracją - mam Erę.
Możesz mi wyjaśnić czy podmieniłeś całego flexsa-plik ini i cały folder znajdujący się we flexie wraz z ustawieniami operatorów różnych sieci?
tom740509 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-06-08, 08:10   #18
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Wszystko robiłem zgodnie z opisem zmiany firmware,potem ściągałem ze strony operatora smsy z ustawieniami i zaznaczałem je w opcjach jako domyślne.
Restartowałem telefon i to wszystko.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-06-08, 17:02   #19
tom740509
Moto Pisacz
 
tom740509's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.06.08
Model: D900i, KU990, VARIO III
Posty: 44
Cytat:
Napisał orzeł Zobacz post
Wszystko robiłem zgodnie z opisem zmiany firmware,potem ściągałem ze strony operatora smsy z ustawieniami i zaznaczałem je w opcjach jako domyślne.
Restartowałem telefon i to wszystko.
Ja również tak robiłem,ale w opcjach mmsa/centrum mmsa miałem dwukrotnie sieć O2 i mmsa z plusa-kiedy próbowałem go wybrać i ustawić wybierając potwierdzeniem, to po wejściu do tego menu nadal preferowaną siecią był 02 i ani odebrać ani wysłać mmsa nie mogłem.
W katalogu Flex jest plik ini który podmieniłem z moimi ustawieniami sieci, natomiast co zrobić z folderem OPEN i jego zawartością-jest tam kilka plików z ustawieniami operatorów nie polskich? W moim oprogramowaniu jest z kolei katalog o nazwie P4 i ma tylko jeden plik Flex_PL.ini. Proszę o radę

[quote=tom740509;564414]Ja również tak robiłem,ale w opcjach mmsa/centrum mmsa miałem dwukrotnie sieć O2 i mmsa z plusa-kiedy próbowałem go wybrać i ustawić wybierając potwierdzeniem, to po wejściu do tego menu nadal preferowaną siecią był 02 i ani odebrać ani wysłać mmsa nie mogłem.
W katalogu Flex jest plik ini który podmieniłem z moimi ustawieniami sieci, natomiast co zrobić z folderem OPEN i jego zawartością-jest tam kilka plików z ustawieniami operatorów nie polskich? W moim oprogramowaniu jest z kolei katalog o nazwie P4 i ma tylko jeden plik Flex_PL.ini. Proszę o radę
Tu jest zrzut ekranu z zawartością plików Flexa
http://www.speedyshare.com/736943935.html

Ostatnio edytowane przez brutus : 21-10-08 o 17:37.
tom740509 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-06-08, 00:23   #20
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Ja nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania, sam działam metodą prób i błędów.
Jezeli masz zrobioną kopię oprogramowania, to możesz spróbować usunąć te plikim z obcym ustawieniani i zobaczysz czy to pomoże.
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-06-08, 17:19   #21
tom740509
Moto Pisacz
 
tom740509's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.06.08
Model: D900i, KU990, VARIO III
Posty: 44
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Cytat:
Napisał orzeł Zobacz post
Ja nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania, sam działam metodą prób i błędów.
Jezeli masz zrobioną kopię oprogramowania, to możesz spróbować usunąć te plikim z obcym ustawieniani i zobaczysz czy to pomoże.
Dzięki-trochę pokombinowałem i udało się uruchomić na wersji 10e mmsy i internet.
Teraz mam inny problem-znajoma przywiozła sobie z Anglii ku990 już bez simlocka ale z angielskim menu w wersji v10a THREE-przy starcie telefonu jako logo operatora pojawia się czerwona trójka. Próbowałem wgrywać fw w wersji 10b, potem 10e i jedyne co udało mi sie uzyskać to język polski w głównych opcjach, w pierwszym menu, później jest już nadal angielskie. Wracałem do orginalnego angielskiego fw 10a i wgrywałem sam język polski-niestety wtedy w ogóle żadnych liter w menu nie było-czarne miejsca tam gdzie powinny być litery. Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał?
tom740509 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-07-08, 23:49   #22
adeczek
Junior
 
Zarejestrowany: 16.07.08
Model: ku990
Posty: 2
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

A wiec tak miałem dwa problemiki a w zasadzie dalej mam pierwszy to był taki iż nie mogłem uruchomić żadnego filmu divx pomyslalem wgram nowy firmware wgrałem 10e wszystko tak jak opisane res komórki komórka sie uruchamia ale na 5 sek czasem nawet krócej i sie restartuje teraz próbuje wgrać 10a moze to pomoże
adeczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 18-07-08, 02:55   #23
tomusia
Junior
 
Zarejestrowany: 30.06.08
Posty: 2
Zwiecha na żóltym ekranie KU990 Backup i zmiana firmware

Dla wszystkich którzy zaliczyli zwiechę telefonu na żółtym ekranie oraz dla tych którzy mają problem 28 czyli brak pamięci podczas zmiany firmware i zaliczyli Refreshing po tym jak skasowali plik TOTO lub LGAPP w programie EFS Module Bouldier...Rozwiązanie jest proste:
Musimy wrócić do softu 10a .Opis http://myviewty.fr/index.php?file=Ne...ite&news_id=19 .Co prawda w języku francuskim ,ale dobrze działa tłumaczenia Google..
100 % działa
tomusia is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 19-07-08, 16:58   #24
artbie666
Junior
 
Zarejestrowany: 12.07.08
Posty: 2
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Czy jeśli wgram nowy frmware np. 10e to usunie mi to simlocka??
artbie666 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 19-07-08, 20:19   #25
Fredder
Junior
 
Fredder's Avatar
 
Zarejestrowany: 01.03.07
Model: Viewty
Posty: 3
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

Zmiana FM nie usuwa simlocka, a o samym smoku masz oddzielny temat z ponad dwoma działającymi patentami...

a nie odbiegając od tematu... to nie brandowane 10e weszło mi bez najmniejszych problemów i w sumie jest spoko, brak powitań trójki czy tez t-mobile z lipną muzyczką tylko strzałeczka na czarnym tle a po chwili pojawia się logo LG i tyle. Ma ładne ikony na motywie Black ale pare menusów (np. blutooth albo w audio playerze) nie jest przetłumaczone po ustawieniu języka PL


w dodatku w info o telefonie wyświetlane jest że to v10a ale jakoś (CHYBA) lepiej smiga niz w drugim modelu z 10a z brandem na orange


co do ustawień netu i mms'ow nie mam pojęcia
Fredder is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-07-08, 00:19   #26
Goolas
Junior
 
Zarejestrowany: 23.07.08
Posty: 1
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

wszystko pieknie wykonalem instrukcje ale niestety mam zoltego refresha... ma ktoś jakiś pomysł jak przywrócić telefon do normalnego stanu... ?
Goolas is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-07-08, 13:26   #27
rophert
Junior
 
Zarejestrowany: 25.07.08
Posty: 6
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

w 27 poście tego tematu jest coś, spróbuj, może pomoże
rophert is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-07-08, 22:20   #28
lukeswirus
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 6
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

ma ktoś może firmware do naszego Orange??
lukeswirus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-07-08, 04:00   #29
darnx
Junior
 
Zarejestrowany: 16.01.08
Posty: 11
Odp: KU990 Backup i zmiana firmware

do tom740509
co zrobiles by miec te ustawienia w mms ja mam innego operatora ERE i za holere nie umie tego zmienic,babka wysylala mi sms z ustawieniami wap i mms i net dziala tylko na przegladarce org telefonu zas mini opera jak dzialala na sofcie z ery to teraz nie umi nawiazac polaczenia,mms nie wysyla i o2 jes domyslne rozkladam rece i prosze o pomoc.
PS. katalog era we flex skopiowalem i tez nic nie pomoglo flex ini tez tak jak w instrukcji przy zmianie firmware i tez lipa

ps. wróciłem do starego firmware 10A z ERY i działa mi wszystko jak należy szkoda tylko że na tym firmware.W końcu udało mi się gg zainstalować i działa mi na całego

Ostatnio edytowane przez darnx : 30-07-08 o 23:06.
darnx is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 31-07-08, 12:48   #30
rophert
Junior
 
Zarejestrowany: 25.07.08
Posty: 6
Dzisiaj doszedł do mnie kabel i już maiałem rozpocząć wgrywać firmware... gdy po uruchomieniu lg pc suite wybtałem połączenie przez USB i... pokazało się że jest podłączony telefon LG u990. Więc tu pytanie 1.
czy lg ku990 a u990 to jest to samo? Wygłąda idetycznie, identyczne menu i wszystko identyczne
2. Czy mogę normalnie na niego wgrać softa do ku990.

Cytat:
Napisał tom740509 Zobacz post
Dzięki-trochę pokombinowałem i udało się uruchomić na wersji 10e mmsy i internet.
Teraz mam inny problem-znajoma przywiozła sobie z Anglii ku990 już bez simlocka ale z angielskim menu w wersji v10a THREE-przy starcie telefonu jako logo operatora pojawia się czerwona trójka. Próbowałem wgrywać fw w wersji 10b, potem 10e i jedyne co udało mi sie uzyskać to język polski w głównych opcjach, w pierwszym menu, później jest już nadal angielskie. Wracałem do orginalnego angielskiego fw 10a i wgrywałem sam język polski-niestety wtedy w ogóle żadnych liter w menu nie było-czarne miejsca tam gdzie powinny być litery. Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał?
Ok, wszystko poszło tak jak miało być, mam ten sam tel co twoja znajoma i wszystko mam OK. Jedynie mam problem z netem taki jak ty, mógłbyś napisać jak to naprawiłeś?

Ostatnio edytowane przez brutus : 21-10-08 o 17:40.
rophert is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V360 zmiana AER na DCR LUB ACR devil17 Archiwum 3 02-06-08 14:04
Wszystkie firmware do ku990 radek1 LG 1 12-04-08 10:35
C975 [c975] Backup juz mozliwy Mrider Archiwum 169 19-08-06 18:00
V3 v3 ---problem z backup mario162 Archiwum 1 10-03-06 16:22
MotoUIQ [a92x][a1000] How to restore the backup of a single file Giro Archiwum 2 02-08-05 00:52



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET