Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Sony/SE

Sony/SE SubForum tematyczne tej marki telefonów

Zamknięty Temat
 
Narzędzia wątku
Old 20-08-08, 18:13   #1
slimaq
Guest
 
Posty: n/a
kod telefonu

Witam kupiłem na allegro se k550i. Wszystko ładnie tylko jak chce sformatować kartę to mam wpisać kod telefonu. Poprzedni właściciel go nie pamięta. Czy jest jakiś sposób na to. Tylko żeby nie stracić gwarancji. (era)
 
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 20-08-08, 21:38   #2
Mecin
Bywalec
 
Mecin's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.03.07
Model: E8 ROKR d("o)b
Posty: 106
Odp: kod telefonu

Możesz wgrać customa ery lub cały soft, ale wystarczy samego customa to wtedy fon będzie jak po master resecie i powinno byś hasło domyślne.
__________________
Mecin is offline  
Old 21-08-08, 10:12   #3
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: kod telefonu

Ani flash ani kustomizacja sama w sobie nie zresetuja kodu aparatu w tym modelu ;P
KrzychuG is offline  
Old 21-08-08, 11:52   #4
smola
MotoManiak
 
smola's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: SE K510i
Posty: 556
Send a message via ICQ to smola
Odp: kod telefonu

Reset GDFS chyba powinien załatwić sprawę, ale niech ktoś lepiej to potwierdzi bo mogę się mylić
__________________
http://www.myspace.com/smolamusic

____________

smola is offline  
Old 21-08-08, 12:43   #5
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: kod telefonu

GDFSa sie w DB2020 nie dotyka jesli nie trzeba, chyba, ze masz zamiar ubic telefon. Glowy nie dam, ale chyba setool2lite i wcisniecie samego unlock powinno zresetowac kod do standardowego.
KrzychuG is offline  
Old 21-08-08, 12:52   #6
smola
MotoManiak
 
smola's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: SE K510i
Posty: 556
Send a message via ICQ to smola
Odp: kod telefonu

Właśnie o to mi chodzi, o wciśnięcie Unlock/repirar w Setoolu Może źle zrobiłem nazywając to "resetem GDFS" ale o to mi właśnie chodziło...
__________________
http://www.myspace.com/smolamusic

____________

smola is offline  
Old 21-08-08, 16:56   #7
slimaq
Guest
 
Posty: n/a
Odp: kod telefonu

zrobiłem unlock/repair i zadziałało. czy straciłem gwarancje? a jeszcze jak robię seusem aktualizacje to jest napis ze identyfikacja nie powiodła się mimo ze wszystko robiłem według instrukcji.
 
Old 21-08-08, 17:49   #8
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: kod telefonu

Gwarancji nie straciles. Z SEUSa nie korzystam wiec nie wiem co tam znowu namotali.
KrzychuG is offline  
Old 21-08-08, 23:43   #9
slimaq
Guest
 
Posty: n/a
Odp: kod telefonu

dało rade dzięki za wszystko do zamknięcia
 
Zamknięty Temat


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
[Tutorial] Spolszczanie telefonu Krok po Kroku - pierwsze przymiarki eSiK Windows Mobile 1 03-09-06 20:24
C650/C651 Nie chcę się włączyć. Magister Archiwum 7 07-05-06 21:19
A92x [A925] Ostatnie 5(0) minut z życia mojego telefonu... ArekWolf Archiwum 94 11-07-05 22:42
3510 [3510i] jaki kod do portfela Billi Archiwum 2 21-05-05 01:05
A92x Test telefonu by Syntax misiaczekm FAQ 0 22-04-05 08:58



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET