Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Sony/SE

Sony/SE SubForum tematyczne tej marki telefonów

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 13-10-08, 11:18   #1
Halibucik
Moto Pisacz
 
Halibucik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.08.06
Model: C975, E1000, E398, SPV
Posty: 45
Send a message via AIM to Halibucik
k800i cid 53

Mam taki problem przeflashowalem mojego se jdflasherem i nie chce sie wlaczyc oto logi z tetool.
Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors

if you like LITE edition - please visit www.setool.net and *** FULL.

ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:53
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:35170701509656 CERT:RED
FLASH CID:53 COLOR:RED

Model:K800i
Brand:Sony Ericsson
MAPP CXC article: R8BF003 prgCXC1250210_GENERIC_WI
MAPP CXC version: R8BF003
Language Package:CENT_EUROPE
CDA article: CDA102568/2
CDA version: R4A
Default article: cxc1250490
Default version: R8BF003

Network LOCKED
Operator: MULTIPLE

Elapsed:7 secs.
Will backup GDFS now.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
BOOTROM MODE DETECTED
Speed:921600
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:35170701509656 CERT:N/A
FLASH CID:53 COLOR:RED
Can't build loaders chain ;(
Elapsed:10 secs.

I znalazlem cos dziwnege ze JD flasher znajduje mi tylko dwa katalogi OFS i OFFLASH a nie mam BFLASH.
Halibucik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 13-10-08, 12:33   #2
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: k800i cid 53

Po prostu oba programy nie obsluguja telefonow z CIDem 53.

Ostatnio edytowane przez KrzychuG : 13-10-08 o 12:35.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-10-08, 12:37   #3
Halibucik
Moto Pisacz
 
Halibucik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.08.06
Model: C975, E1000, E398, SPV
Posty: 45
Send a message via AIM to Halibucik
Odp: k800i cid 53

Ale najnowszy FAR z JD Flasherem obsluguje CID 53 softa nim sam przedchwila wgralem ale nie moge otworzyc folderu aby dograc kusstomizacje i wogole mimo wgrania softu nie chce sie wlaczyc. A jak robie kopie gdfs prze KK staje na 97 % ;/
Halibucik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-10-08, 18:13   #4
Michal_gol byk
ORTOLEŃ
 
Michal_gol's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Model: Motorola MB511 FlipOut
Posty: 1,959
Odp: k800i cid 53

Flashowanie k800i CID 53 TUTURIAL & Videotutek
http://k800i.pl/viewtopic.php?t=1260...er=asc&start=0
__________________
Profesjonalne pozycjonowanie stron w Google, szczegóły oferty pytać!
Michal_gol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-10-08, 18:28   #5
Halibucik
Moto Pisacz
 
Halibucik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.08.06
Model: C975, E1000, E398, SPV
Posty: 45
Send a message via AIM to Halibucik
Odp: k800i cid 53

Dobra dobra softa wgralem ale jak chce wejsc w folder ofs aby wgrac customizacje wywala mi blad na Starting FS server. I telefon sie nie wlacza ;/

Dokladny blad to Set directory <set dir>set mode doscript activate loader get 89 data get block time excet
Halibucik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-10-08, 12:19   #6
Halibucik
Moto Pisacz
 
Halibucik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.08.06
Model: C975, E1000, E398, SPV
Posty: 45
Send a message via AIM to Halibucik
Odp: k800i cid 53

magicy z lublina chca 150 zl za naprawe i daja 50 % ze sie uda a kase i tak wezma
Halibucik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-10-08, 18:39   #7
Michal_gol byk
ORTOLEŃ
 
Michal_gol's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Model: Motorola MB511 FlipOut
Posty: 1,959
Odp: k800i cid 53

Cytat:
Napisał Halibucik Zobacz post
magicy z lublina chca 150 zl za naprawe i daja 50 % ze sie uda a kase i tak wezma
jak się nazywa serwis?
__________________
Profesjonalne pozycjonowanie stron w Google, szczegóły oferty pytać!
Michal_gol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-10-08, 20:10   #8
szpaqqqq
Bywalec
 
szpaqqqq's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.06
Model: HTC TyTn II ;)
Posty: 236
Odp: k800i cid 53

Trochę za dużo chcą w tym "serwisie".Wydaje mi się że boxem by postawił ten fon bez problemu za co powinni wziąść max 50 zł
__________________
Non omnis morial..
SEtool BOX 3 user.. :D
szpaqqqq is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-10-08, 20:31   #9
.:Arek:.
Bywalec
 
.:Arek:.'s Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: V3x
Posty: 171
Odp: k800i cid 53

Po prostu wiedzą, albo się domyślają, że telefon został uszkodzony przez użytkownika "darmówkami", a często za to serwisy biorą 2x niż powinny ;P wiem o tym z własnego doświadczenia.
.:Arek:. is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Inne k800i uwalony? Michal_gol Sony/SE 7 05-10-08 16:13



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET