Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria MPx/Q

Seria MPx/Q Dyskusje na temat modeli serii MPx oraz Q:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 21-08-05, 15:20   #31
JogiN
Senior
 
JogiN's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.03.04
Model: mpx220, 3410
Posty: 406
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Wyskakuje błąd w programie Mobile Registry Editor bo chyba o ten chodzilo.
Ale już znalazłem poradnik jak zrobić CABy więc najpóźniej jutro dowiem się co i jak.
__________________
Motorola MPx220 + MiniSD Corsair 512MB + Nokia HDW-2
JogiN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 21-08-05, 15:29   #32
TranzX
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.05
Model: MPX 200
Posty: 8
Send a message via AIM to TranzX
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Ja tak samo mam ten sam problem co marco353 i kwiatek, mianowicie po restarcie przy wpisywaniu smsa moge używać tylko cyfr nic więcej, czym jest to spowodowane, dwa razy dokładnie robiłem zgodnie z instrukcją, ROM mam odpowiedni. Prosze o pomoc !!!
TranzX is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 16:52   #33
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Zobacz na zawartość katalogu T9 na karcie. Pewnie będzie pusty
A jeżeli chcemi mieć możliwość pisanie tak jak przedtem, to wybierzcie w języku słownika angielki i potem abc. Wtedy pisanie działa jak przedtem. Ja to właśńie testowałem i jednak na 99% ten opis widziałem gdzieś u knedli na jakimś forum, bo miałem dokładnie te same problemy z tym co teraz.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 17:04   #34
TranzX
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.05
Model: MPX 200
Posty: 8
Send a message via AIM to TranzX
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Katalog jest ok, bo to też sprawdzałem conajmniej dwa razy. A zmiany języka nawet nie mam takiej możliwości tylko cyfry i nic więcej.
TranzX is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 17:10   #35
Szadzik
Senior
 
Szadzik's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.12.04
Model: HTC Diamond+IPaq 214
Posty: 458
Yuuuuupiiiii, działa!!!!!!!!!!!!!! Na początku miałem problem taki, jak TranzX, marco353 i kwiatek, ale okazało się, że jednego z kluczy nie zmodyfikowałem. Przejrzałem wszystko raz jeszcze i działaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. God bless you Thongar.
Ta "łatka" likwiduje największą wadę mpx200. Teraz to już według mnie telefon idealny.


EDITED:
Cytat:
Napisał TranzX
Katalog jest ok, bo to też sprawdzałem conajmniej dwa razy. A zmiany języka nawet nie mam takiej możliwości tylko cyfry i nic więcej.
Jeśli nie dodałeś czeskiego i angielskiego to dodaj. Wszędzie tam gdzie je opuściłeś to dodaj.


//Mr.None Edycja postów się kłania
__________________
Gadgets:
Moto Milestone 2
HP IQ830UK/ HP Envy 14
Nikon D90/ Tamron 17-50 f/2.8
Sony X1060/ Beyerdynamic T5p/ Meier Audio Stepdance/ iBasso D6

Ostatnio edytowane przez Mac : 21-08-05 o 17:28.
Szadzik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 17:37   #36
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

ja jeszcze czekam az sie Grabber odezwie w sprawie tego spolszczenia bo jesli sprzedac tego nie moze bo jest to nielegalne to moze udostemni je forumowicza. CZEKAM
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]

Ostatnio edytowane przez Mrider : 21-08-05 o 17:43.
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 17:41   #37
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Powierdzę to co napisał @Szadzik. Po prostu działa. Postaram się całość wpakować do caba. Tak, żeby nie było problemów z instalacją.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 18:58   #38
TranzX
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.05
Model: MPX 200
Posty: 8
Send a message via AIM to TranzX
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Szadzik, czeski i angielski tez dawałem, nie mam już pojęcia co jest nie tak. Poprostu nie wiem. Stosowałem się do instrukcji, potem dwa razy wszystko sprawdziłem, wyłączyłem i włączyłem fona i klapa. Tylko cyferki.

Mr.None super by było bo już nie mam pojęcia co robie nie tak.
TranzX is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 19:21   #39
marco353
Junior
 
Zarejestrowany: 12.06.05
Posty: 2
Send a message via AIM to marco353
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Polski T9 Działa !!!
Podziekowania dla thongera !!!
Info dla TranzX : Jeżeli jesteś pewien że wszystko dobrze wpisujesz do rejestru zrob tak :
- Master reset
- wprowadz zmiany zgodnie z instrukcja
-po wprowadzeniu kluczy odlacz tel od PC
- !!!!!! Nie wchodz do SMS w telefonie tylko wylacz tel !!!!!
Ja mialem ten sam problem i pomoglo
Pozdrowienia

PS gdyby ktoś chcial sie podzielic spolszczeniem bylbym wdzieczny
marco353 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 20:16   #40
TranzX
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.05
Model: MPX 200
Posty: 8
Send a message via AIM to TranzX
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Próbowałem już któryś raz z rzędu i nadal lipa.
TranzX is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 21:49   #41
Milek
Banned
 
Milek's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.11.04
Model: Sagem MyX-8
Posty: 734
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

A jak tam prace nad wersją pod rom MpxLand?
Bo jakoś nie mam ochoty wszystkiego instalować i ustawiać od nowa
Milek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-08-05, 22:12   #42
TranzX
Junior
 
Zarejestrowany: 14.07.05
Model: MPX 200
Posty: 8
Send a message via AIM to TranzX
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Ok. Wreszcie się udało. Po wpisaniu kluczy i po restarcie zamiast do skrzynki wszedłem raz jeszcze do edytora rejestru tam wyskoczyły monity dałem yes wszędzie, zrestartowałem fona raz jeszcze, wszedłem w sms`y i juz wszystko śmiga. Wielkie dzieki dla autora. Pozdrawiam !!!
TranzX is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 23-08-05, 07:22   #43
Mr D
Bywalec
 
Mr D's Avatar
 
Zarejestrowany: 01.06.05
Model: MPx200 (2003), A835, V500
Posty: 111
Send a message via MSN to Mr D
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Dział perceplażowo co by to nie znaczyło trzeba dodać tylko na początku pliku rejestru "Windows Registry Editor Version 5.00" bo nie poszło, a minusem było to że znowu uaktywniły mi się te %#@!#% kanały, ale w sumie działa jak natura chciała. Stawiam wirtualną kratę mojego ulubionego piwka

Moja uwaga dotyczy pliku z postu #12 thongar
__________________

Ostatnio edytowane przez Mr D : 31-08-05 o 17:18.
Mr D is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 31-08-05, 15:54   #44
kris72
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 07.12.04
Model: MPX200 A925
Posty: 50
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

kurde ile ja sie nameczylem z tym slownikiem.mialem takie same problemy jak koledzy tzn moglem pisac tylko cyfry i albo je kasowc albo i nie.flashowalem tel chgyba z pincet razy ale w koncu poszlo.zrobilem tak;po zmianie kluczy zrestartowalem tel.wszedlem w skrzynke,pojawil mi sie komunikat dalem yes.nie wchodzilem dalej.wylazlem do glownego menu.jeszcze raz w skrzynke nowy sms znow komunikat daje yes.i powrot do glownego menu.i w koncu za trzecim razem wszedlem do konca i JEST WSPANIALY T9.
MOZE TO SIE KOMUS PRZYDA BO JA DWA DNI NAD WGRANIEM TEGO T9 SIEDZIALEM
PS:stosowalem sie do wszystkich tutejszych porad i jakos nie moglem nic zdzialac
kris72 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 31-08-05, 18:50   #45
rozowa_chmurka
dziecko neostrady
 
rozowa_chmurka's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.05.04
Model: N70
Posty: 2,129
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Wszystko fajnie, jest tylko jeden problem. Ludzie na starszych fonach mają same krzaczki w miejscach polskich liter. Jak wyłączyć unicode? (to w menu smsów po odhaczeniu nie działa, dalej ponoć lecą krzaczki :/ )
__________________
http://strzelamkulture.pl => moje foto portfolio
rozowa_chmurka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-09-05, 15:33   #46
Whiz
Moto Pisacz
 
Whiz's Avatar
 
Zarejestrowany: 16.06.04
Model: SPV C600 + Nokia GPS
Posty: 46
Send a message via ICQ to Whiz Send a message via AIM to Whiz Send a message via MSN to Whiz
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Gdy ja miałem wyłączone Unicode to lasce na SE K700i wyskakiwały krzaczki, a jak włączyłem od razu jest OK. Tylko teraz mam pytanie. Kiedyś na Siemensie jak wysyłałem z polskimi znakami to zamiast jednego smsa 160-znakowego szły aż 3. Czy tutaj jest ta sama sytuacja? Sms niby jest 1, ale nie wiem jak kasuje mnie operator...
A co do samego założenia T9 to miałem nonstop problemy, bowiem w tym samym momencie gdy wyskakiwała mi prośba o PIN, wyskawiwało mi pytanie i klops. Wymieniłem kartę na inną z wyłączoną kontrolą PINu i poszło (moja karta SIM z Idei nie pozwala na wyłączenie kontroli PINu).
__________________
SonyEricsson T68i, K700i
Nec e616v
Motorola V500, V600, V360, MPx200
Siemens C35i, SL45i, S55, CX65
SPV C600
Whiz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 11-09-05, 15:55   #47
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Witam

Jestem początkującym użytkownikiem mpx-a.
Próbowałem wgrać polski T9 ale się nie udało. Miałem podobne problemy co inni użytkownicy. Jeszcze czego nie próbowałem to zmiana sima na taką która nie wymaga podawania pinu przy starcie.

A moje pytanie jest następujące :
Jeśli już pozmieniałem wszystkie klucze i sprawdziłem je po 2 razy to co muszę zrobić żeby znowu mieć te okienka co trzeba potwierdzić ?

a po 2 to jak edytujecie te klucze w rejestrze. Zdalnie z kompa czy na telefonie ? Bo ja edytuje to z telefonu. Jak możecie to dajcie jakieś linki albo choć nazwy programów do edytowania z pceta.


Z góry dzięki

Pozdrawiam, luk-a-sz
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 11-09-05, 17:09   #48
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał luk-a-sz
a po 2 to jak edytujecie te klucze w rejestrze. Zdalnie z kompa czy na telefonie ? Bo ja edytuje to z telefonu. Jak możecie to dajcie jakieś linki albo choć nazwy programów do edytowania z pceta.
Tutaj musisz ćwiczyc edytowanie z poziomu komputera. Programy do tego się nadające:
-Smartione LINK
-Mobile Registry Editor Link... polecałbym własnie ten
No i do działania tego drugiego potrzebny Ci będzie NET.Compact Framework, który jest do pobrania z tej strony
FreaKyGuy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-09-05, 16:24   #49
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Smile Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Zrobiłem Master Reset i podczas wgrywania słownika wsadziłem sim z ery bez kontroli pinu.... i działa


Wielkie dzięki
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-09-05, 19:05   #50
Whiz
Moto Pisacz
 
Whiz's Avatar
 
Zarejestrowany: 16.06.04
Model: SPV C600 + Nokia GPS
Posty: 46
Send a message via ICQ to Whiz Send a message via AIM to Whiz Send a message via MSN to Whiz
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Najciekawsze jest to, że gdy miałem kartę SIM z Idei z kontrolą PINu to wyskakiwało mi to okiento z YES/NO, a gdy wsadziłem bez kontroli PINu to dopiero po wejściu do wiadomości.
__________________
SonyEricsson T68i, K700i
Nec e616v
Motorola V500, V600, V360, MPx200
Siemens C35i, SL45i, S55, CX65
SPV C600
Whiz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 08:48   #51
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Bo jak masz kartę bez kontroli pinu, to wtedy nie m,usisz nic wcześniej wpisywać. A jak masz PIN, to wtedy musisz go wpisać, co prawda cyferki, ale dla telofonu to mało istatne.
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 13:04   #52
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

zawsze mozna ustawic w telefonie flight mode i wtedy po ponownym wlaczeniu nie loguje sie do sieci i nie trzeba wpisywac pinu
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 13:43   #53
Mac
Szalony MotoManiak
 
Zarejestrowany: 26.07.04
Model: v8,v9,Diamond, iPhone
Posty: 1,717
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał thongar
Ja to wykombinowałem. Jak będę miał chwile czasu to zobacze jak z mpxlandem
http://www.all4smartphone.com/forum/...pic.php?t=5036

Mówiłem, że ten opis już gdzieś widziałem Internet, to mała wiocha. Następnym razem proszę bez takich ściem. Wcześniej czytałem to na czeskiej stronie, a teraz natrafiłem przez przypadek na wschód
Mac is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 21:55   #54
thongar
Junior
 
thongar's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.05.05
Model: mpx200
Posty: 22
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Mr None: Jak widziałeś wcześniej to czemu nie opublikowałeś tego. Ja akurat nie widziałem tej strony i nie wzorowałem sie na innych takich podobnych. Oglądając rejest telefonu można samemu dojsć gdzie co wstawić do tego tylko potrzebne sa odpowiednie pliki słownika i układu klawiatury. Żal ci ściska ze to nie ty. Opublikujesz coś a zawsze znajdzie się ktos komu się to nie podoba. Jakoś ten tekst przydał sie wielu użytkownikom motoroli mpx200. Nie podoba mi się to jak wyciągasz pochopne wnioski.



"Tam sięgaj gdzie wzrok nie sięga, łam to czego rozum nie złamie"
thongar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-09-05, 23:37   #55
genius23
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 05.11.04
Model: SPV e200
Posty: 30
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

panowie czy ktos moze mi wyjasniec jak udalo wam sie przywrocic zpowrotem normalne litery po zainstalowanu tego slownika?
mi slownik t9 dziala w np. resco registry działa idealnie ale jak chce pisac sms-a lub cos innego to tylko cyfry probuje juz 3 dzien i nie moge sobie z tym problemem poradzic
fakt mam spartphona spv e200 z romem z imate ale to prawie to samo co wasze mpx-y

czytalem wasze wypowiedzi ale nic z nich nie wynika
wiec prosze o jakies przejrzyste rozwiazanie tego problemu

z gory dzięki
__________________
n6110>n6210>n6310i>n6610>n6800>e389>A925 - Aktualnie spv E200
genius23 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 10:08   #56
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał genius23
panowie czy ktos moze mi wyjasniec jak udalo wam sie przywrocic zpowrotem normalne litery po zainstalowanu tego slownika?
mi slownik t9 dziala w np. resco registry działa idealnie ale jak chce pisac sms-a lub cos innego to tylko cyfry probuje juz 3 dzien i nie moge sobie z tym problemem poradzic
fakt mam spartphona spv e200 z romem z imate ale to prawie to samo co wasze mpx-y

czytalem wasze wypowiedzi ale nic z nich nie wynika
wiec prosze o jakies przejrzyste rozwiazanie tego problemu

z gory dzięki
Trzeba było sobie backup ejestru zrobić.
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 15:50   #57
tomulek82
Junior
 
Zarejestrowany: 02.08.05
Posty: 21
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

1. Kopiujemy katalog T9 wraz z plikami do \Mounted Volume

poda ktos cała sciezke? nie moge tego znalesc. moze dlatego ze mam wgranego polskiego langa????

Ostatnio edytowane przez tomulek82 : 15-09-05 o 15:52.
tomulek82 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 16:00   #58
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

mounted volumy oznacza karte pamieci, mozesz to wzucic gdzie chcesz ale wtedy jak bedziesz zmienial rejestr musisz za sciezke dostepu podawac miejsce w kturym masz folder T9, a czy masz supermoto 2
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]

Ostatnio edytowane przez Tomek : 16-09-05 o 00:19.
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 16:42   #59
genius23
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 05.11.04
Model: SPV e200
Posty: 30
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

davka dziekuje za zbyteczna odpowiedź, ja sie pytam powaznie
moge sie przywrocic caly rejestr do poprzedniego stanu, ale nie bedzie mi t9 dzilac
__________________
n6110>n6210>n6310i>n6610>n6800>e389>A925 - Aktualnie spv E200
genius23 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-09-05, 17:29   #60
Davka
Bywalec
 
Davka's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: MPx200
Posty: 259
Odp: [Mpx200]POLSKI SŁOWNIK T9

Cytat:
Napisał genius23
jak udalo wam sie przywrocic zpowrotem normalne litery po zainstalowanu tego slownika
Sorry ale zrozumiałem że chciałeś przywróci poprzedni stan.
A słownik zrobiłem za pierwszym razem robiąc DOKŁADNIE to co było napisane w instrukcji (ten sam program do rejestru, te same ścieżki itd.).
__________________
Motorola MPx200 (WM2003 + polski T9) + SD 1GB
Davka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V975 Słownik t9 TAP i iTAP Polski krakers27 Archiwum 9 15-06-06 12:30
V500 Słownik w sms.... b4mbus Archiwum 2 01-05-06 21:42
A92x Słownik ang-pol i pol-ang tomahawk Gry i Aplikacje 7 05-12-05 14:14
A92x [A925] Słownik Angielsko - Polski, Niemiecko - Polski Hex UIQ 18 25-09-05 23:01
E398 [e398] dzielenie smsów a słownik polski KiLLi4N Archiwum 22 05-04-05 20:44



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET