Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria MPx/Q

Seria MPx/Q Dyskusje na temat modeli serii MPx oraz Q:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 26-12-05, 10:40   #61
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał robbix
ja tez miałem supermoto 2
włąsnie instalujem mpx land

Ja zainstalowałem na supermoto 2 i działa
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 26-12-05, 11:02   #62
MPx200
Junior
 
Zarejestrowany: 26.12.05
Posty: 7
Panowie... On nie chce mi go laczyc z Motorola Mobile Upgrade Wizard, a taki sam telefon od szwagra wykrywa... Co moge jeszcze zrobic? Wszystkie wasze helpy w tym poscie wykonalem. Wczoraj raz zadzialalo, a teraz... Wciaz cisza...
PS. Frea... podaj mi swoje gg jezeli możesz... Święta są nie więc pomożcie Panowie
=== EDIT ===
Uuuuuu brawo, brawo Yeeees :**** Love my phone Szwagrowi wlasnie zadzialalo i przywrocil go do zycia Power LAND Open my word :**

Ostatnio edytowane przez misiaczekm : 26-12-05 o 21:08.
MPx200 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:18   #63
adssik
Bywalec
 
adssik's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.12.05
Model: SPV C600 & AXIM x51v
Posty: 122
Odp: Wm 2005

Jak będzie ktoś chciał zmienić styl wyświetlania na zewnętrznym wyświetlaczu to wystarczy w rejestrze wejść do
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\ExternalLCD\
i tam edytować wpis Style. Chyba jeżeli przy Style da się 2 to będzie taki jak był orginalnie po hardresecie w poprzednich windowsach.
adssik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:21   #64
robbix
Senior
 
robbix's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: iphone 8GB, F3
Posty: 383
Send a message via AIM to robbix
Odp: Wm 2005

no i znowu to samo niechce sie załączyc:/ moze ktos ma jakies pomysły??? a moze wersja wm 5.0 na serwerze od naszego uzytkownika forum jest wadliwa??? skad miałes tego wm ???
moze ktos ma jakies pomysły??
__________________
------Everything is illusion------

Ostatnio edytowane przez robbix : 26-12-05 o 11:26.
robbix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:37   #65
goofy3
Urban Cowboy
 
goofy3's Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: HTC Topaz/Diamond2
Posty: 1,651
Odp: Wm 2005

wersja ode mnie jest sciagnieta z smarto.ru, sumy kontrolne sie zgadzaja, wypokowuje bez problemu, a wiec powinno dzialac... Tylko widze ze u kazdego inaczej sie zachowuje, u mnie np. master trwal ok 2min, z karta SD 16mb w srodku. I po wyjeciu karty SD telefon sie NIE WLACZA (sprawdzalem na 2 modelach), w trakcie pracy po wyjeciu karty mozna dzwonic, ale do menu juz sie nie wejdzie

btw, ciekawe kiedy lolki na allegro zaczna go sprzedawac, albo motke z wm05 za powiedzmy 700 jako super nowinke, ze sami do tego doszli, czy sprowadzony nie wiadomo skad moze komus podsunalem pomysl na biznes zycia, jak tak to bede wdzieczny za 10%
goofy3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:43   #66
Kermittt
Bywalec
 
Kermittt's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.03.05
Model: Mpx200 =]
Posty: 185
Send a message via AIM to Kermittt
Odp: Wm 2005

Ej a czy bede mogl wrocic do starszego windowsa, jesli bede mial tel bez karty pamieci? Bo moja karta czasami troszke sie wali:/
Kermittt is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:47   #67
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał Kermittt
Ej a czy bede mogl wrocic do starszego windowsa, jesli bede mial tel bez karty pamieci? Bo moja karta czasami troszke sie wali:/
przeczytaj co napisalem w 10 poscie...

//////////////

Jak tak mówicie że nie chce działac, to możecie sprobować sciągnąc te 3 obrazy BIN z tego linka ... i przerobić te BIN'y na IMG przy pomocy programu MPX200 Backup który jest na tej czeskiej stronie, co Pat_Net podał w pierwszym poscie. Tylko wtedy wgrywa się najpierw part1.img normalnie (tak jak np. nowego zwykłego windowsa byśmy wgrywali). Wyciaga kabel i baterie na chwile, a później part2.img i part3.img wgrywa się tak jak w instrukcji na początku co podałem...
__________________



Ostatnio edytowane przez FreaKyGuy : 26-12-05 o 11:53.
FreaKyGuy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:49   #68
Kingston
Moto Pisacz
 
Kingston's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.08.05
Model: Samsung D600
Posty: 49
Send a message via AIM to Kingston
Odp: Wm 2005

Mam dla użytkowników mpx200 z wm2005 dobra wiadomosc z wad tego windowsa mozna wykreslic brak odczytywania kontaktów z karty sim a konkretnie mi windows widzi kontakty bawiłem sie wczoraj i udało mi sie zrobic tak by działało, ale naprawde nie pamietam jak dokładnie to robiłem , ale spróbujcie tak!!!!
naciskamy contacts potem menu View By i z opcji name zmieniamy na Company potem dajemy new SIM Contact i wpisujemy byle co
teraz w chodzimy z menu i naciskamy długo szczałke w bok lub w duł ( naprawde nie pamietam)i powinno sie pojawic co <SIM Contacts> (Liczba kontaktów) bedzie sie ona ładowała podobnie jak w wm2003 w programie do edytowania kontaktów z sim..... jak to wam nie pomoze to spróbujcie naciskac np. niebieski guzik lub cos innego powinno pomóc!!!!!
w
a i jedna z zalet jakie udało mi sie zauwarzyc i jest ona podana na forum w wm2005 kontakty z karty sim mozna edytowac z pozycji Contact a nie jak w wm2003 trzeba było wchodzic osobno do innego programu zycze powodzenia
__________________
Sagem myx5 => siemens m55 => motorola a835 =>Motorola C975 => Mpx200 =>SE S700=> Samsung D600
Kingston is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:50   #69
Kermittt
Bywalec
 
Kermittt's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.03.05
Model: Mpx200 =]
Posty: 185
Send a message via AIM to Kermittt
Odp: Wm 2005

No tak ale chodzi mi o to czy powroce do starszego windowsa jesli zrobie format karty bo niestety czasami tak z nia trzeba
Kermittt is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:53   #70
Kingston
Moto Pisacz
 
Kingston's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.08.05
Model: Samsung D600
Posty: 49
Send a message via AIM to Kingston
Odp: Wm 2005

Kermittt tak bedziesz mógł powrucic do starszego windowsa
__________________
Sagem myx5 => siemens m55 => motorola a835 =>Motorola C975 => Mpx200 =>SE S700=> Samsung D600
Kingston is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 11:57   #71
MPx200
Junior
 
Zarejestrowany: 26.12.05
Posty: 7
Odp: Wm 2005

Czegoś nie rozumiem... Ze strony ściągnełem tego WM2005 i posiadał part 1,2,3, a potem od kolegi z forum i posiadał tylko part 2,3. :/ o co w tym biega?
__________________
MPx200 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:00   #72
Kingston
Moto Pisacz
 
Kingston's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.08.05
Model: Samsung D600
Posty: 49
Send a message via AIM to Kingston
Odp: Wm 2005

"Mpx200" podaj ta strone jesli mozesz
__________________
Sagem myx5 => siemens m55 => motorola a835 =>Motorola C975 => Mpx200 =>SE S700=> Samsung D600

Ostatnio edytowane przez Kingston : 26-12-05 o 12:02.
Kingston is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:02   #73
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: Wm 2005

@Kingston & @Mpx200 ... popatrzcie kilka postow wyzej co napisalem...
__________________


FreaKyGuy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:04   #74
Kermittt
Bywalec
 
Kermittt's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.03.05
Model: Mpx200 =]
Posty: 185
Send a message via AIM to Kermittt
Odp: Wm 2005

EEE a ja mam kolejny problem. Mam tego 2 czesciowego 2005 i jak zaczyna sie wgrywac (supermoto2) na tel to po chwili wyskakuje "Bad news" i tak juz pare razy probowalem. Co moze byc nie tak?
Kermittt is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:06   #75
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał Kermittt
EEE a ja mam kolejny problem. Mam tego 2 czesciowego 2005 i jak zaczyna sie wgrywac (supermoto2) na tel to po chwili wyskakuje "Bad news" i tak juz pare razy probowalem. Co moze byc nie tak?
wyłącz antywirusy, firewalle, spyware i inne takie. Czasem mogą przeszkadzac inne urządzenia ktore działają na USB... wyłącz te programy i proboj jeszcze raz....
__________________


FreaKyGuy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:10   #76
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

O tak... wyłącz wszystkie takie programy...

Ja mam Kaspersky Antywirus i jak mam go ON real-time protection to z telefonem mi się nie łączy.

Edit:

Czy u was po wyłączeniu tela, wyciągnięciu baterii... po ponownym uruchomieniu telefonu icony na iconbar są w takiej kolejności w jakiej zostały przed wyłączeniem ?

Ostatnio edytowane przez luk-a-sz : 26-12-05 o 12:22.
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:31   #77
a122
Junior
 
a122's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.10.05
Model: Motorola MPX200
Posty: 19
Send a message via AIM to a122
Odp: Wm 2005

czy wy tez tak macie ze sie wszystko wolno laduje na karte i to bardzo wolno a jak chce mp23 odsluchac to sie zacina fon !!
a122 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:35   #78
adssik
Bywalec
 
adssik's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.12.05
Model: SPV C600 & AXIM x51v
Posty: 122
Odp: Wm 2005

No brawo. Faktycznie pojawiają się wszystkie wpisy w kontaktach po zapisaniu jakiejkolwiek pozycji w kontaktach.

PS. Jest jakiś program umożliwiający export i import wpisów w rejestrze w naszych motkach? Bo export widze ale importu nigdzie niewidziałem.

Ostatnio edytowane przez adssik : 26-12-05 o 12:50.
adssik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 12:49   #79
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał a122
czy wy tez tak macie ze sie wszystko wolno laduje na karte i to bardzo wolno a jak chce mp23 odsluchac to sie zacina fon !!

Ja wkładam kartę SD do cyfraka jak mam kopiować jakieś większe pliki
Słuchałem na WMP i faktycznie zacina, zainstaluj sobie TCMP - jest dużo lepszy.
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:01   #80
tomek1987
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 27.02.05
Model: mpx200
Posty: 52
Odp: Wm 2005

Czy hard reset jes konieczny bo u mnie to nie chce przejsc?
__________________
Moto C350--> SE t310--> Nokia 8110--> Moto a835--> mpx200--> SE t290i--> mpx200
[email protected]
tomek1987 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:03   #81
adssik
Bywalec
 
adssik's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.12.05
Model: SPV C600 & AXIM x51v
Posty: 122
Odp: Wm 2005

Mam pytanie:
Czy wy macie w opcjach załączone kanały? Czy są wyłączone?
I czy Wam przychodzą wiadomości informacyjne?
EDIT: Oczywiście chodzi mi o WM 2005

Ostatnio edytowane przez adssik : 26-12-05 o 13:18.
adssik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:17   #82
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał a122
czy wy tez tak macie ze sie wszystko wolno laduje na karte i to bardzo wolno a jak chce mp23 odsluchac to sie zacina fon !!

Ja wkładam kartę SD do cyfraka jak mam kopiować jakieś większe pliki
Słuchałem na WMP i faktycznie zacina, zainstaluj sobie TCMP - jest dużo lepszy.
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:20   #83
goofy3
Urban Cowboy
 
goofy3's Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: HTC Topaz/Diamond2
Posty: 1,651
Odp: Wm 2005

co do szybkosci mp3, to mozliwe ze jest to wina szybkosci karty SD, gdyz niektore pliki sa na SD, mozliwe, bo nie mam jak tego sprawdzic, gdyz wrocilem do mpxland'u
a co do kanalow to standaradowo sa wlaczone, ale mozna je wylaczyc. Jak wlaczone to oczywiscie przychodza informacje sieciowe
moze takie pytanko, czy WM5 daje nowe mozliwosci co do softu i gierek? tzn czy sa lepsze?
goofy3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:21   #84
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał adssik
Mam pytanie:
Czy wy macie w opcjach załączone kanały? Czy są wyłączone?
I czy Wam przychodzą wiadomości informacyjne?
EDIT: Oczywiście chodzi mi o WM 2005

Ja mam wyłączone i nie przychodzą, jak zrobię restart tela to są włączone i przychodzą.

Może się da jakoś na stałe wyłączyć ?

Jest może polski T9 na WM 5.0 ?
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 13:26   #85
adssik
Bywalec
 
adssik's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.12.05
Model: SPV C600 & AXIM x51v
Posty: 122
Odp: Wm 2005

Cytat:
Napisał luk-a-sz
Ja mam wyłączone i nie przychodzą, jak zrobię restart tela to są włączone i przychodzą.
Może się da jakoś na stałe wyłączyć ?
Właśnie chyba udało mi się je uziemić na stałe. Tzn po restarcie dalej są w opcjach, że są załączone ale nie przychodza
Potem napiszę dokładnie co i jak. (jak to sprawdzę)

Ostatnio edytowane przez adssik : 27-12-05 o 12:23.
adssik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 14:47   #86
robbix
Senior
 
robbix's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: iphone 8GB, F3
Posty: 383
Send a message via AIM to robbix
Odp: Wm 2005

czy w czasie wgrywania karta sd ma byc włoznoa czy nie????
__________________
------Everything is illusion------
robbix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 14:58   #87
goofy3
Urban Cowboy
 
goofy3's Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: HTC Topaz/Diamond2
Posty: 1,651
Odp: Wm 2005

przestance zadawac coraz to bezsensowniejsze pytania, i poczytajcie ten topic.... tak, karta ma byc wlozona, bo na nia sie zapisuje czesc windowsa, to dzialania tez jest potrzebna...
goofy3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 15:02   #88
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

dodawałem z kartą SD i nie działa :/
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 17:20   #89
robbix
Senior
 
robbix's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.02.05
Model: iphone 8GB, F3
Posty: 383
Send a message via AIM to robbix
Odp: Wm 2005

wie moze ktos jak zainstalowac tego wm z tych 3 plików??? niebardzo jarzem opis na tej czeskiej stronie - próbował juz ktos??
dokładnie tej czesci nie rozumiem (dokładnie punkt 2 mnie interesuje):
1. Vypněte ActiveSync, vyndejte z telefonu paměťovou kartu, SIM kartu a připojte ho, se stisknutou pravou šipkou, k počítači. Nainstalujte ovladač modemu, pokud ho ještě nemáte.
2. V Motorola Upgrade Wizard nahrajte part1.IMG a vyčkejte, dokud se flashování nedokončí.
3. Odpojte telefon a vyndejte baterii.
4. Vraťte baterii.
5. Proveďte Master Reset (zapnutí se stisknutým modrým tlačítkem + YES).
6. Až se telefon zapne, zobrazí se zpráva "Device authentication failure. Please contact the product manufacturer. For reference please provide your device ID:...".
7. Vyjměte baterii.
__________________
------Everything is illusion------

Ostatnio edytowane przez robbix : 26-12-05 o 17:56.
robbix is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-12-05, 19:03   #90
luk-a-sz
Moto Pisacz
 
luk-a-sz's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.09.05
Posty: 44
Odp: Wm 2005

@robbix

jak mi powiesz jak podzielić plik ok. 30mb na kawałki (8mb) to Ci mogę przesłać mailem.
luk-a-sz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
CeBIT 2005 Motonick Archiwum 9 21-03-05 21:13



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET