Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Lxx/Kxx > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 19-05-09, 00:03   #1
qbazzi
Junior
 
Zarejestrowany: 12.05.09
Posty: 5
Critical Error DEA1

Witam
Czy mógłby mi ktos pomóc w zrobieniu backupu i wgraniu softu+ Lang PL ?
przy próbie stworzenia backupu wyskakuje mi ten error w L71 . I nie wiem co z tym zrobic. Szukałem na forum i znalazłem info o p2k easy tool 3.9. No ale niewiem co mam w nim zrobic.Bardzo bym prosił o pomoc i ogólne porady jaki soft będzie najlepszy do tej motki . Nigdy nie bawiłem sie we flashowanie i dlatego niewiem jak sie do tego zabrac zeby niczego niepopsuć.
Dla ułatwienia podam wersje softu jaka mam w tej chwili :
Boot Loader
0A.C0.
SW Version:R452D_G_08.02.06R
Chciałbym wgrać PL język i najlepszy soft jaki jest do L71
qbazzi is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 19-05-09, 11:22   #2
.:RaDeK:.
VIP
 
.:RaDeK:.'s Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Model: INNOV8 16GB
Posty: 977
Odp: Critical Error DEA1

Aby działać cokolwiek na twoim fonie przez f&b musisz wybrać profil dla RIZR Z3 jeżeli nie masz profilu dla L7e.

Ostatnio edytowane przez .:RaDeK:. : 19-05-09 o 11:38.
.:RaDeK:. is offline  
Old 19-05-09, 11:42   #3
qbazzi
Junior
 
Zarejestrowany: 12.05.09
Posty: 5
Odp: Critical Error DEA1

mam profil L7e/L7i , to teraz tylko pytanie co moge wgrac do tej motki a conie? bo z tego co czytałem tu na forum to softy od L7 nie pasuja do L7e
qbazzi is offline  
Old 19-05-09, 11:55   #4
.:RaDeK:.
VIP
 
.:RaDeK:.'s Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Model: INNOV8 16GB
Posty: 977
Odp: Critical Error DEA1

Nie pasują od L7. Możesz wgrać bardzo modowany soft z elfami, itunes itp, ale musisz sporo kombinować.
Na początek możesz wgrać sobie język PL który daje ci w załączniku.

UWGA: Co do jego działania nie mam 100% pewności bo pochodzi od z K1. Z tego co mówią na modmymoto spokojnie możesz wgrywać, sam nie mam L7e więc nie testowałem.


Ogólnie rzecz biorąc DRM i paczki językowe pasują od K1 i Z3 do twojego fona.
Załączone Pliki
File Type: rar LP0037_Custom.rar (1.52 MB, 60 wyświetleń)
.:RaDeK:. is offline  
Old 19-05-09, 12:08   #5
qbazzi
Junior
 
Zarejestrowany: 12.05.09
Posty: 5
Odp: Critical Error DEA1

ok, a czym najlepiej wgrac langa? RSD lite? czy Flash&Backup ? i robi sie to tak jak normalne flashowanie? czyli karta sim i pamieci wyciagnieta i na właczonym bootloaderze czy jak to tam sie zwie ?
qbazzi is offline  
Old 19-05-09, 13:13   #6
.:RaDeK:.
VIP
 
.:RaDeK:.'s Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Model: INNOV8 16GB
Posty: 977
Odp: Critical Error DEA1

Niczego nie musisz wyciagac. Podlaczasz fona (moze byc wlaczony) do kompa. odpalasz flash and backup , wybierasz profil , wybierasz, plik do wgrania i wgrywasz...
[size=1]Posted via Mobile Device[/size]
.:RaDeK:. is offline  
Old 19-05-09, 13:21   #7
qbazzi
Junior
 
Zarejestrowany: 12.05.09
Posty: 5
Odp: Critical Error DEA1

ok , udało sie język pl już mam
Wczesniej oczywiscie zrobiłem backup
A czy pliki z tej strony :
http://modmymoto.com/forums/downloads.php?do=cat&id=138
moge bez obaw wgrywać ? tzn insteresuja mnie monster packi te 2 pierwsze od góry, tylko niewiem czy na mój soft podejdą bez problemu i czy nie strace przez nie Lang PL ?
A i czy skiny wgrywa sie tez flash &backup? czy mozna normalnie na karte pamieci w grac i w komie wybierac? i czy skiny wchodza na kazdy soft ?

Ostatnio edytowane przez qbazzi : 19-05-09 o 13:29.
qbazzi is offline  
Old 19-05-09, 14:52   #8
.:RaDeK:.
VIP
 
.:RaDeK:.'s Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Model: INNOV8 16GB
Posty: 977
Odp: Critical Error DEA1

Aby wgrać te softu musisz mieć dualboot , a już na pewno zdjęte RSA.
Resztę sobie musisz sobie sam poszukać, bo nie ma sensu tłumaczyć wszystkiego od początku, zwłaszcza że forumowa wyszukiwarka bardzo sprawnie działa
.:RaDeK:. is offline  
Old 19-05-09, 15:35   #9
qbazzi
Junior
 
Zarejestrowany: 12.05.09
Posty: 5
Odp: Critical Error DEA1

ok, dzieki za pomoc
wgrałem sobie nowe skiny które akurat tak sie złozyło ze były na tym sofcie który mam
i na szczescie nie było żadnych problemów z ich wgraniem
qbazzi is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V3R Critical Error 84 maszel Archiwum 2 13-02-09 17:35
V3x Critical Error pumukl Archiwum 3 15-11-06 22:33
L6 Critical error na lcd Bart-X Archiwum 3 28-05-06 11:43



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET