Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria T72x(i) > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 05-10-03, 21:21   #1
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
nie flesh-ujcie motoroli t722i

wiem od fachowcow ze nieda sie fleszowac motki T722i.
Ja oddalem swoja do serwisu.Zmieniony jest procesor i ten program ,ktory jest u nas niepotrafi tego zrobic.To co przekazuje slyszalem od goscia ktory tymi sprawami sie zajmuje.

--
kwzb
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 05-10-03, 21:21   #2
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
przeciez juz to dawno mowilem ale wszyscy mnie ignorowali tutaj!!!!glownie fachowiec od fleszowania heheh

--
maax
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:21   #3
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
maaxiu, nie mów tak, skoro nie potrafiłeś albo przeoczyłeś wyjasnienie, które podał zbyszek, to nie moja wina, cały czas tylko pisałeś o wersjach flasha i zwieraniu kabelków, ani słowem o innym procesorze
a swoja droga co ma piernik do witraka (procesor do softu....)
I nigdy nie pisałem o flashowaniu 722i!!!!
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:21   #4
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
...nie kucić siem chociaż swoją drogą to fakt, że w komputerze procek nie ma nic do oprogramowania, ale fonik to nie komp, ale procek to procek... zgubiłem się...

--
.:: MaTraX.NETwork ::.
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:22   #5
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
hehe... ja juz nie zliczę ile razy siem pogubiłem
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:22   #6
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
Wiecie co wam powiem
Zgadzam sie z przedmowcami odnosnie tego , ze procek to procek - ewentualne problemy moze sprawiac mss 3.2.3 - mysle, ze problemow nie sprawi natomiast mss3.5.0 i odpowiednie flash-e, narazie mss 3.5.0 jest dostepny na stronie Victor-a - niestety za 500 bagsow.....poczekamy, az sie zrobi free i wtedy sie zobaczy.

--
ghost
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:22   #7
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
A może ktoś by miał dostęp zanim się zrobi free?

--
.:: MaTraX.NETwork ::.
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:22   #8
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
tak tylko ja pisalem maila do tych chlopakow z czech bo to oni pierwsi downgradowali 720i>720 i chyba jak fachowiec od gsm napisze ze sie nie da wlacznier nawet z zepsuciem calkowitym sluchawki to dla mnie to bylo jasne ja za raz to mowilem ale upierales sie i juz jeden gosc w serwisie ups a szkoda prawda

--
maax
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:23   #9
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
to idzie zrobic pierwszym lepszym 3.2.3 albo 3.4.1 ale do 722i musi byc odpowiedni flesh powyzej 5.40 a ja takiego jeszcze nigdzie nie widzialem choc mam 5 plyt wictora tego tam nie ma bez flesha powyzej 5.40 podobno 722 niewstanie

--
maax
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:23   #10
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
maax990 - takie pytanko - ile byś chciał za ten zestaw płytek? Można by conieco z nich do dowaload dać, a w całości umieścić w sklepiku

--
.:: MaTraX.NETwork ::.
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:23   #11
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
matrax podaj adres wysle ci zadarmo ty masz zaw2sze wieksza stycznosc z uzytkownikami i mozesz im pomagac miejac te fleshe i programiki z tych plyt

--
maax
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:23   #12
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
Już podaję - na priv będziesz miał ok?

--
.:: MaTraX.NETwork ::.
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:24   #13
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
Koledzy ja do nikogo nie mam pretensji , kazdy z nas jezeli cos robi przy soim fonie to robi to na wlasna odpowiedzialnosc.Ja bylem ciekawy czy mi sie uda lecz spalilo i dzieki temu inni wiedza co i jak.gdyby ludzie nie kombinowali to bysmy bili w epoce kamienia lupanego, a co do oprogramowania to musi byc powyzej 3,5 i sa specjalne softy.
W Pradze ponoc to maja i robia.Pytalem kumpla czy da sie zalatwic , ponoc chca sporo kasy za oprogramowanie.Mam nadzieje ze niebawem trafi to do nas.Pozdrawiam i kombinujcie lecz niech nikt do nikogo nie ma pretensji !!!! ZBYSZEK

--
kwzb
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 05-10-03, 21:24   #14
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
Zgadzam się ze Zbyszkiem... To chyba taka niepisana zasada, ale każdy powinien być jej świadomy, że wszystkie medoty, testy, czy cokolwiek co robi przy swoim telefoniku - nie ważne, czy programowo, czy wpisując kody jakieś, czy ktoś opisał coś na forum. Wszystko robicie na własną odpowiedzialność i nie możecie mieć pretensji kiedy coś pójdzie nie tak.
Pozdrowienia dla Zbyszka... Mam nadzieję, że telefonik szybko wróci z serwisu w pełnym zdrowiu.

--
.:: MaTraX.NETwork ::.
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 06-10-03, 09:21   #15
lordbolo
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 16.09.03
Model: Kraków
Posty: 34
Tak do końca nie mogę się zgodzić z tematem tego postu, choć nie jest on bezzasadny.
Sam flashowałem swoją t722i przy użyciu motorola service software tak jak opisywał Pierzak i faktycznie motkę miałem martwą. Ale nie dokońca jak się później okazało. Na gwarancji oddałem ją do serwisu, a po tygodniu wróciła do mnie z załadowanym nowym softem. Bez żadnej uszkodzonej płyty itp. (wg mnie to bajeczka jaką posyła rr service do motoroli żeby ściągnąć z nich kasę). Nie dawało mi spokoju to flashowanie więc połakomiłem się na flash poprzez pst. Najpierw załądowałem najnowszy fłash z rosyjskim językiem i wszystko było ok (oprócz języka). Następnie wrzuciłem flash do t720i (ze strony Matraxa), i też wszystko śmigało z wyjątkiem gier , które to trochę się przycinały. Tak więc w ostatnim kroku władowałem flash od t720 (flashe do t720 mają oznaczenia t720 G cośtam cośtam). I tu znowu uwaliłem motkę. Lecz dzięki Transferowi i kilku innym osobą nie poddałem się tak łatwo jak za pierwszym razem. Po kilku nastu próbach XP załapał Pk patriot i udało się załądować flash od t720i (tym razem mss bo pst burzył się o stan baterii). Efekt był taki że motka działała lecz bez wewnętrznego wyświetlacza a zewnętrzny był do góry nogami. nie mogłem załądować żadnego flasha ani flexa pod xp z zainstalowanym pst 6. Tak więc w pracy wrzuciłem na win98 pst 4.9 i tu już wszystko było ok. Znowu załadowałem flash rosyjski.
Wiem że nie wszystko jest proste i nie dokońca działa, ale fakt jest faktem, jak powiadali Pierzak,Transfer i inni nie da się uwalić motki na amen, wszelkie historyjki o płytach itp. można wg. mnie między bajki włożyć.

A więc t722i przyjmuje flashe od t720i (czyli wszystko z oznaczeniem T720PM_G), nie przyjmuje natomiast flashy od T720 (T720_G_)
Flashowanie pst nie usuwa simlocka, ani żadnych ustawień typu wap itp, książka telefoniczna również pozostaje nie naruszona (zapisana w telefonie of kors)

Niechciałbym aby mój post został odebrany jako namowa do flashowania, ani też nie miał on na celu obrażenia kogokolwiek, a jeśli już tak się stało to z góry bardzo przepraszam.

Na koniec zwracam się o prośbę jeżeli ktoś posiada pakiet językowy z językiem polskim np OOOE (soft T720PM_G_05.41.54R) to bardzo proszę o link lub kontakt: [email protected]
__________________
->pozdrawiam serdecznie
lordbolo is offline  
Old 06-10-03, 09:28   #16
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
lordbolo - bardzo ciekawy opis spostrzeżeń, napewno przyda się wszystkim osobom, które będą się bawić flashowaniem, mnie napewno się przyda..... aha, źle napisałeś oznaczenie języka, nie OOOOE a 000E
Jak tylko skończę ze starym forum poszperam w swoich zasobach flashy i flexów i jak znajdę to czego szukasz prześlę ci... ty;lko lepiej sie przypomnij za parę dni, bo pamięć ma doskonała ale strasznie krótka :twisted:
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
Old 06-10-03, 09:39   #17
lordbolo
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 16.09.03
Model: Kraków
Posty: 34
Dzięki za poprawkę(literówka) napewno się przypomnę
__________________
->pozdrawiam serdecznie
lordbolo is offline  
Old 06-10-03, 18:26   #18
Thomas
Moto Pisacz
 
Thomas's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.09.03
Model: E398
Posty: 71
Pierzak, jakbyś znalazł ten pakiet jezykowy też bym go poprosił, tez przerobiłem sowją motke (t720i) tym ruski flashem i brakuje mi troche polskiego języka.
Thomas is offline  
Old 06-10-03, 23:14   #19
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
oki doki, zaczynam od jutra
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
T722i [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :) Vielebny Seria T72x(i) 78 06-03-07 08:07
T722i [T722i] WSKRZESZANIE MOTOROLI !!! :) CD larry123 Seria T72x(i) 1 01-08-05 17:07
T722i SimLock w Motoroli T722i GeN Archiwum 12 01-12-03 09:58



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET