Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Sony/SE

Sony/SE SubForum tematyczne tej marki telefonów

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 27-12-07, 14:46   #31
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał devil17 Zobacz post
podaj @ to Ci wysle wersje nie pod smartclipa
Buhahahahaha! Smart-clip jest do motoroli kolego, to co wrzuciles to se-tool tak czy siak wymaga klucza a ty z kazdym postem coraz bardziej sie osmieszasz
Pecel is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 27-12-07, 15:06   #32
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał visionkts Zobacz post
visionkts(małpa)o2.pl , a co będę mógł zdziałać tą wersją?
Wgrac inny soft, a jak podlaczysz klucz i sciagniesz nowsza wersje z supportu to odblokowac.
Pecel is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 16:38   #33
devil17
Bywalec
 
devil17's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.06
Model: se w810i,w850i,e95,e61
Posty: 249
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał Pecel Zobacz post
Buhahahahaha! Smart-clip jest do motoroli kolego, to co wrzuciles to se-tool tak czy siak wymaga klucza a ty z kazdym postem coraz bardziej sie osmieszasz
hmmm o ile mi wiadomo nie jesteśmy na ty.2 pomyłka smart-carda każdemu sie zdarza no ale widzę ze ktoś pozjadał wszystkie rozumy
devil17 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 16:47   #34
*MiGo*
Miszcz prostej
 
*MiGo*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: e72 iP 3GS
Posty: 1,070
Send a message via Skype™ to *MiGo*
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał devil17 Zobacz post
hmmm o ile mi wiadomo nie jesteśmy na ty.2 pomyłka smart-carda każdemu sie zdarza no ale widzę ze ktoś pozjadał wszystkie rozumy
No niestety musisz tzn. Pan musi pogodzić sie z tym ze są ludzie z większym zasobem doświadczenia i wiedzy...
*MiGo* is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 17:20   #35
devil17
Bywalec
 
devil17's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.06
Model: se w810i,w850i,e95,e61
Posty: 249
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

no ale jak pisze ze miał patka na sima wcześniej tz ze da rade ściągnąć sima
devil17 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 17:40   #36
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Po pierwsze nie patka tylko patcha badz latke jesli juz chcesz po polsku to napisac. Po drugie, wiekszosc simlockow z nowych Sony-Ericssonow (poza platforma A2) jest zdejmowanych wlasnie za pomoca patcha. Takie rozwiazanie dla telefonow z CID49/51 bylo dostpene juz dawno, jakis czas temu pojawila sie opcja dla CID52. Nie znaczy to jednak, ze mozna to zrobic calkowicie za darmo. Dostepne sa stosunkowo tanie rozwiazania w postaci kredytow, ale to tyle. Za darmo z DB2012 i DB2020 patcha nie zrobisz, nie wazne z jakiego CIDa. Patche mozesz sobie ewentualnie nakladac na DB2010 z CIDem 36/49.

Ostatnio edytowane przez KrzychuG : 27-12-07 o 19:31.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 18:02   #37
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał devil17 Zobacz post
podaj @ to Ci wysle wersje nie pod smartclipa
se jaja robisz?

mozna pachowac cid powyzej 49 ale za pomoca boxa lub serweru
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 10:56   #38
devil17
Bywalec
 
devil17's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.06
Model: se w810i,w850i,e95,e61
Posty: 249
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał starostast Zobacz post
se jaja robisz?

mozna pachowac cid powyzej 49 ale za pomoca boxa lub serweru
jej napisałem ze sie pomyliłem
devil17 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 12:37   #39
kawak
Super Moderator
 
kawak's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.04.05
Posty: 31
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Nie mam zamiaru sie z wami wykłócać bo aż taki se nie jestem ;D...
A moje pytanie jest takie...
Czy jest możliwe ściągnięcie locka przez patch ale na stałe ?
(na stałe - po zmianie softu brak locka)
Bo normalnie przez granie patcha do mojego [email protected] sim locka nie ma ale jak zmienię soft to znowu jest.


jeśli to pytanie już padło to przepraszam ale nie zauważyłem.
__________________
Gabinet cieni...
[Users #matrax.net]
[@^Micros0ft^] [@FraNtiiC ] [@kawak] [@ProJack] [@slop-] [@Cys ] [@FreaKyGuy] [@Q ] [@RZubR ] [@VG|aw] [@Krzysq] [@KrzychuG] [@Pecel] i [@maciek1]
kawak is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 12:41   #40
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Patch to tylko latka, jesli zmienisz soft, czyli wgrasz taki bez latki to simlock znowu wraca. Jesli zmienisz samego FSa (druga czesc flasha) to simlock sie nie zalozy. Pelny unlock dla DB2010 (K750) jesli mozliwy i nie kosztuje znowu tak wiele ;-) Dla DB2020 juz gorzej z cena.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 14:12   #41
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

O ile się nie mylę to full unlock DB2020 to tyle samo logów co DB2012 czyli 10 logów setoola(ze smart clipem )
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 16:14   #42
maciej3
MotoManiak
 
maciej3's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.12.05
Model: N6220C/N6610
Posty: 563
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Mam jedno pytanie czy da się i jeśli tak to w jaki sposób rozpoznać czy telefon ma zdjętego simlocka czy tylko wgranego patcha? Dodam, że za 50zł "zdjęto mi simlocka" z W850i CID52 (DB2020).
__________________
maciej3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 16:16   #43
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Masz na pewno Patch unlock bo nikt nie zrobi fulla za 50 zł
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 16:22   #44
maciej3
MotoManiak
 
maciej3's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.12.05
Model: N6220C/N6610
Posty: 563
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Dobrze wiedzieć, bo poprzednio tego nie wiedziałem i zaktualizowałem softa SEUS-em i nagle surprise. Teraz mam przynajmniej aktualnego softa i bawić się nim i tak już nie będę.

Ponawiam moje pytanie czy da się to mimo wszystko jakoś sprawdzić?
__________________
maciej3 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 16:37   #45
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Da sie, scianij sobie na przyklad KulanKendi i zczytaj telefon. Jesli zobaczysz tam kod sieci inny niz 00-000 to znaczy, ze simlock sciagniety zostal patchem. Wlasciwie, przy takiej cenie jest to wiecej niz pewne. Nikt nie robil by pelnego unlocka ponizej grubo ponizej kosztow.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-12-07, 21:11   #46
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał kawak Zobacz post
Nie mam zamiaru sie z wami wykłócać bo aż taki se nie jestem ;D...
A moje pytanie jest takie...
Czy jest możliwe ściągnięcie locka przez patch ale na stałe ?
(na stałe - po zmianie softu brak locka)
Bo normalnie przez granie patcha do mojego [email protected] sim locka nie ma ale jak zmienię soft to znowu jest.


jeśli to pytanie już padło to przepraszam ale nie zauważyłem.


mozesz sprobowac zdjac lock 0 cid 49 za pomoca SEMCtool_v8.4

ale istnieje ryzyko uwaleni fona
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 29-12-07, 18:06   #47
vonfloyd
Junior
 
Zarejestrowany: 29.12.07
Posty: 2
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Mam poważny problem z k510i.
Na allegro kupiłem od oszusta telefon który miał byc w orange okazało sie że w erze. W sumie nic nie moglem zrobić - allegro zablokowało mu konto i na tym sie skończyło... Postanowiłem zdjąć simlocka. Zaniosłem do sklep/komisu gdzie takie rzeczy robią. Powiedzieli że ze 40zł bedzie kosztować - koleś męczył się z godzinę - i wyszło to że jest zablokowany i w rzadnej nie działa. Zostawiłem go - powiedzieli że zrobią. Wczoraj oznajmili mi że jest poważny problem - bo ma cid 50 ale probują dalej...

No właśnie... Jest jakaś szansa że wogole zdejma? Bo z tego co znalazłem w necie to na 50 nie ma rady...
vonfloyd is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 29-12-07, 19:00   #48
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał vonfloyd Zobacz post
Mam poważny problem z k510i.
Na allegro kupiłem od oszusta telefon który miał byc w orange okazało sie że w erze. W sumie nic nie moglem zrobić - allegro zablokowało mu konto i na tym sie skończyło... Postanowiłem zdjąć simlocka. Zaniosłem do sklep/komisu gdzie takie rzeczy robią. Powiedzieli że ze 40zł bedzie kosztować - koleś męczył się z godzinę - i wyszło to że jest zablokowany i w rzadnej nie działa. Zostawiłem go - powiedzieli że zrobią. Wczoraj oznajmili mi że jest poważny problem - bo ma cid 50 ale probują dalej...

No właśnie... Jest jakaś szansa że wogole zdejma? Bo z tego co znalazłem w necie to na 50 nie ma rady...
Pewnie źle zrobili unlock i założyły się wszystkie kłódki

Jak się trochę znają to zrobią i będzie hulać
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 29-12-07, 19:48   #49
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Heh, simlocka z CID50 da sie zdjac bez problemow, chociaz wszystkie solucje wymagaja uzycia logow. Jesli maja choc troche oleju w glowie to do tego dojda. W kazdym razie z tego co opisales wynika, ze odlaczyli telefon w samym srodku procedury zadowoleni z zycia, wtedy wlasnie taki jest efekt. Wystarczy cala procedure powtorzyc jeszcze raz i nie panikowac bo nie ma ku temu zadnego powodu.

Jesli dla nich CID50 to jakis problem (pomijajac nieco wyzsza cene) to poprosilbym o zwrot gotowki i wybral sie w inne miejsce na wstepie informujac co i jak. Cala operacja nie trwa dluzej niz 5 minut w zaleznosci od obciazenia serwerow ;-)

PS. Z ciekawosci, jak nazywal sie ten serwis? Zastanawiam sie czy to czasem nie ten sam pacjent co na innym forum pytal niedawno o k510 CID50 z 4 klodkami ;-)

Ostatnio edytowane przez KrzychuG : 29-12-07 o 21:43.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-12-07, 11:30   #50
vonfloyd
Junior
 
Zarejestrowany: 29.12.07
Posty: 2
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Nie sądze że to coś da... Koleś nie miał by nicka takiego jak nazwa serwisu
ja dałem do zrobienia 23.XII to data postu musialaby być nie wcześniej niż ten dzień. A można wiedzieć ogolnie co on tam narobił?
vonfloyd is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-12-07, 12:12   #51
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Koles ma nicka, ktory pasuje na nazwe serwisu a pytanie zadal 24 grudnia ;-) Wlasciwie to nic strasznego nie narobil, a ja jestem po prostu ciekaw czy to ta sama osoba.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-01-08, 18:03   #52
salin
4ever
 
salin's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.05.06
Model: b7610
Posty: 1,224
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Jeszcze pytanko czy SETool2Lite po wgraniu tego patcha wyczyści (resetuje) pamięć telefonu i tracę wszystko z pamięci telefonu?
__________________


salin is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-01-08, 19:08   #53
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał salin Zobacz post
Jeszcze pytanko czy SETool2Lite po wgraniu tego patcha wyczyści (resetuje) pamięć telefonu i tracę wszystko z pamięci telefonu?

nie............
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-01-08, 16:40   #54
smola
MotoManiak
 
smola's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: SE K510i
Posty: 556
Send a message via ICQ to smola
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Cytat:
Napisał starostast Zobacz post
w810

;W810 SW-R4EA031
;Remove SIM-Lock
;(ñ) IronMaster
+44140000
d12918: 70B5041CF1F2C4F900230022011C1C20 F0B505213A22D1F71FFD0020F0BDC046

;locale=Russian_Russia.1251

lub

;W810 SW-R4DB005
;Remove SIM-Lock
;(ñ) IronMaster
;(p) INFerno--
+44140000
d0932c: 70B5041CEFF2F0FE00230022011C1C20 F0B505213A22D1F7CFFC0020F0BDC046

;locale=Russian_Russia.1251
A na jakich jeszcze cidach w810 były produkowane?? Coś jeszcze oprócz 49?? Jeżeli jest cid wyższy niż 49 to nie zdejmę już simlocka żadnym darmowym sposobem??
__________________
http://www.myspace.com/smolamusic

____________

smola is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-01-08, 17:42   #55
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

W810 wychodzily jeszcze z CID50.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-01-08, 18:07   #56
smola
MotoManiak
 
smola's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: SE K510i
Posty: 556
Send a message via ICQ to smola
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

a z tej 50 jak wygląda sprawa z lockiem??
__________________
http://www.myspace.com/smolamusic

____________

smola is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-01-08, 18:16   #57
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Serwis, logi - pelny unlock. Za darmo nie zrobisz, patche na CID50 nie dzialaja.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-01-08, 19:50   #58
robkozak
Junior
 
Zarejestrowany: 25.01.08
Posty: 1
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Witam posiadam SE k700i i chce sciagnac simlocka. I oczywiscie mam pare pytan i wielka nadzieje ze ktos odpowie na te pytania a zarazem pomoze.

A wiec tak, nie wiem dokladnie jaki jest CID w tym telefonie, zapewne cid36 ale nei dam sobie glowy uciac. Jak wejde w tryb serwisu to pojawiaja mi sie takie informacje na temat softu itp:

RZAY004
prgCXC12821_EU_1_C

Wersja oprogramowania wyswietlacza
Ekran glowny
Biezaca wersja:
200406041

Wersja oprogramowania aparatu
Aparat
Biezaca wersja: 3.10

Wersja oprogramowania ITP
CXC 125 813 R2F

Dostosowanie
CDA102298/137 R2A
cxc 125822 R2AY004
EMEA_1

Chyba cid36, posiadam normalny kabel pod usb.
I teraz mam prosbe, czy moglby ktos napisac w kilku zdaniach co nalezy zrobic aby sciagnac simlocka (nie sciagnac a wgrac patha).
Ale moze najpierw zanim zabiore sie za sciaganie sima chcialbym zrobic backup dla pewnosci ale jakim programem.
Co do sciagania sima to jakim programem i jakie pliki nalezy wgrac, tak aby pasowaly do mojego obecnego softu.
Kilka osob powiedzialo mi ze nie wgram patha i nie wiadomo czy bedzie dzialac odpowiednio poniewaz mam cid36 (chyba) a musialbym podbic do cid49.

Wiec jeszcze raz prosze o pomoc i juz teraz dziekuje zawszystko.

Pozdrawiam
robkozak is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-01-08, 20:54   #59
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

kup kabel na com
sciagnij crakowanego semctoola 3.3
odczytaj kod i odblokuj
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 12-02-08, 16:17   #60
Michal_gol byk
ORTOLEŃ
 
Michal_gol's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Model: Motorola MB511 FlipOut
Posty: 1,959
Odp: Darmowy sposób na simlocka !

Ma ktoś patch na sim-locka do D750i?

mam jeszcze jedno pytania jak mam d750i przerobionego na w800i to którego patcha mam wgrać na sim-locka? tego od D750i czy od w800i? (bo jak się ma [email protected] to się wgrywa tego od k810i z tego co czytałem)
__________________
Profesjonalne pozycjonowanie stron w Google, szczegóły oferty pytać!
Michal_gol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Inne C168 sposób na simlocka plitom Archiwum 1 03-11-06 03:56
Darmowy serwer na www Pat_Net Archiwum 8 05-05-05 19:41
E398 (e398) sposób na simlocka!! drslamp Archiwum 5 15-04-05 14:31
A92x [A925] Vibra podczas dzwonka - darmowy sposób Piotrek111 Archiwum 5 09-03-05 11:43
7600 [7600] - znacie sposób na zdjęcie simlocka? Czajson Archiwum 11 11-12-04 09:36



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET