Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Sony/SE

Sony/SE SubForum tematyczne tej marki telefonów

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 08-04-08, 18:06   #1
vekos1
Bywalec
 
vekos1's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.06
Posty: 300
k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Tak jak w opisie:miga dioda,wykrywany tylko przy wcisnietym 2i5 na "c" nic... naprawa eromu nic nie dala,wgrac flasha sie nie da bez "c" ma ktos jakies pomysly??
vekos1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 08-04-08, 18:17   #2
Michal_gol byk
ORTOLEŃ
 
Michal_gol's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Model: Motorola MB511 FlipOut
Posty: 1,959
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

a SEUS'a próbowałeś?
__________________
Profesjonalne pozycjonowanie stron w Google, szczegóły oferty pytać!
Michal_gol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 18:42   #3
Lorden
Fotograf
 
Lorden's Avatar
 
Zarejestrowany: 07.11.05
Model: N85 8gb
Posty: 642
Send a message via AIM to Lorden
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Co mu da seus jak mu gdfs padł. O ile się nie mylę to jeden z płatnych klientów - bodajże kulankendi - oferuje naprawę gdfs za 1 loga. Póżniej xs++ możesz wgrać softa za darmo.
__________________
|
Powered by Apple
Lorden is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 20:34   #4
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Jesli faktycznie padl GDFS to jedyna opcja to dobry serwis. GDFSa naprawia tylko jeden sprzet, w dodatku trzeba sie meczyc z testpointami, ktore do najprostszych nie naleza. KK moze co najwyzej uaktualnic EROM lub zdjac simlocka, na nic wiecej go nie stac.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 22:13   #5
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

wgraj gdfs za pomoca setool2lite wersja 11
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 22:37   #6
Lorden
Fotograf
 
Lorden's Avatar
 
Zarejestrowany: 07.11.05
Model: N85 8gb
Posty: 642
Send a message via AIM to Lorden
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Mógłby wgrać, jeżeli miałby backup a w to wątpię raczej. Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydawało mi się, że jeden program jest w stanie naprawić gdfs. Słuchaj się fachowców i idź do serwisu bo sam pewnie nic nie zdziałasz.
__________________
|
Powered by Apple
Lorden is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 22:43   #7
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

wgraj gdfs z innego telefonu


masz w zalaczniku tylko nie jestem pewny pod jaki cid ale chyba 49
Załączone Pliki
File Type: rar K800_35570401xxxxxx_GDFS_BACKUP.rar (21.3 KB, 974 wyświetleń)
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь

Ostatnio edytowane przez starostast : 08-04-08 o 22:54.
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 23:36   #8
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Wgranie gdfs-a z innego telefonu w db2020 to zabojstwo. Moge cos takiego naprawic, ale na mniej niz 3 cyfrowy wynik to w tym meczu nie licz :P
__________________
Simlock/PL menu/Naprawa wszystkie telefony !
Pecel is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 23:38   #9
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał Pecel Zobacz post
Wgranie gdfs-a z innego telefonu w db2020 to zabojstwo. Moge cos takiego naprawic, ale na mniej niz 3 cyfrowy wynik to w tym meczu nie licz :P
Wiele osob o tym pisze ale warto sprobowac, zawsze mozna zrobic backup obecnego gdfsa i go przywrocic.

Mam to na mysli:
http://www.mobile-files.com/forum/sh...3&postcount=22
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь

Ostatnio edytowane przez starostast : 08-04-08 o 23:40.
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 23:43   #10
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał starostast Zobacz post
Wiele osob o tym pisze ale warto sprobowac, zawsze mozna zrobic backup obecnego gdfsa i go przywrocic.

Mam to na mysli:
http://www.mobile-files.com/forum/sh...3&postcount=22
Tak, wiem co miales na mysli, ale w tym wypadku to raczej telefon nie przyjmie gdfsa nie mowiac o uzyciu skryptu.
__________________
Simlock/PL menu/Naprawa wszystkie telefony !
Pecel is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-04-08, 23:46   #11
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał Pecel Zobacz post
Tak, wiem co miales na mysli, ale w tym wypadku to raczej telefon nie przyjmie gdfsa nie mowiac o uzyciu skryptu.
moze masz racje ale warto by sprobowac bo wiedza moze byc bezcenna a jak nie to zawsze jakis grosz wpadnie serwisantowi
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-04-08, 09:22   #12
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał starostast Zobacz post
Wiele osob o tym pisze ale warto sprobowac, zawsze mozna zrobic backup obecnego gdfsa i go przywrocic.

Mam to na mysli:
http://www.mobile-files.com/forum/sh...3&postcount=22
Tylko wiesz, taka kombinacja jest przydatna jedynie dla zywego telefonu. Jesli telefon sie nie wlacza, miga mu diodka i odpala tylko w restore to nawet tego nie wrzucisz. Kombinujac na sile i probojac wgrac GDFSa od innego narobisz sobie tylko wiecej klopotow. Na cuda nie ma co liczyc.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-04-08, 13:21   #13
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Odezwij się na PM powinienem pomóc Pozdrawiam
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-04-08, 17:34   #14
vekos1
Bywalec
 
vekos1's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.06
Posty: 300
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

To co zostalo wymienione juz sprawdzalem kk. itd. itp. nic nie pomaga. Dzieki za pomoc, narazie oddalem na wycene do servisu.
vekos1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-06-08, 11:27   #15
drix18
Bywalec
 
drix18's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.01.05
Model: e50,e51
Posty: 315
Send a message via Skype™ to drix18
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

ja mam podobnie w k310i chcialem go przerobic na w200 i teraz podczas wlaczania widze logo se a potem sie resetuje w kolko. probowalem parokrotnie wgrac softa i nic nawet od k310 soft ma te same efekty....co poradzicie?
__________________
Nokia......żryj to żeby było na świecie tego mniej

drix18 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-06-08, 14:21   #16
dysk1
User Gold
 
dysk1's Avatar

 
Zarejestrowany: 17.02.05
Model: różne
Posty: 1,483
Send a message via AIM to dysk1
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał drix18 Zobacz post
ja mam podobnie w k310i chcialem go przerobic na w200 i teraz podczas wlaczania widze logo se a potem sie resetuje w kolko. probowalem parokrotnie wgrac softa i nic nawet od k310 soft ma te same efekty....co poradzicie?
niestety... jeśli zmiana softu nie pomaga to jest możliwość iż padł EROM... nie wiem czy go wymieniają ale możesz spróbować go oddać do serwisu
dysk1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 01-07-08, 13:23   #17
drix18
Bywalec
 
drix18's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.01.05
Model: e50,e51
Posty: 315
Send a message via Skype™ to drix18
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

nie mam gwarancji wiec nie pomoga:/ tylko komis zostal chyba??
__________________
Nokia......żryj to żeby było na świecie tego mniej

drix18 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-07-08, 18:03   #18
Tw4rDy
Bywalec
 
Tw4rDy's Avatar
 
Zarejestrowany: 15.06.05
Posty: 196
Send a message via ICQ to Tw4rDy
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

ja mialem uwalony gdfs w k550i i w domu nic nie da sie samemu zrobic. serwis musial sprowadzac specjalnego boxa zeby to naprawic. naprawili i dziala tylko ze nie mozna zadnych patchy dogrywac cena ~~ okolo 70zl
__________________
Tw4rDy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-07-08, 20:17   #19
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

z se mozna samemu wiele rzeczy zrobic dopoki telefon jest sprawny, problemy z ta marka zaczynaja sie przy uwalonych certyfikatach itd.
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-07-08, 00:41   #20
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał starostast Zobacz post
z se mozna samemu wiele rzeczy zrobic dopoki telefon jest sprawny, problemy z ta marka zaczynaja sie przy uwalonych certyfikatach itd.

Uwalone certyfikaty w SE? Pierwsze słyszę ale może się nie znam

Pozdrawiam
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-07-08, 01:38   #21
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał Pacholik Zobacz post
Uwalone certyfikaty w SE? Pierwsze słyszę ale może się nie znam

Pozdrawiam
Tak, nie znasz sie...
__________________
Simlock/PL menu/Naprawa wszystkie telefony !
Pecel is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-07-08, 22:48   #22
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał Pacholik Zobacz post
Uwalone certyfikaty w SE? Pierwsze słyszę ale może się nie znam

Pozdrawiam
Pachlik gdzies Ty sie uczyl gsmu. W Bernambuko?
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 11-07-08, 21:49   #23
konarM5
Junior
 
konarM5's Avatar
 
Zarejestrowany: 31.03.08
Model: k850i, N80,
Posty: 1
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

bez wzgledu co inni mowia mowie ci ze na 90% uratujesz swoj telefon...obys tylko mogle wgrywac GDFS. jesli telefon pozwala na czytanie i wgrywanie to bedzie latal. ostatnio podnioslem W850i i calkowicie zniszczonym GDFSem... w domu. wzielem sie za to po stwierdzeniu w serwisie iz tego sie juz nie uratuje....! oprocz sprzetu nalezy miec jeszcze pasje i wytrwalosc... pisz pomoge. pzdr obecnie walcze z K800 ktory reaguje tylko na 2i5 oczywiscie GDFS padniety...

Ostatnio edytowane przez konarM5 : 11-07-08 o 21:55.
konarM5 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 11-07-08, 22:04   #24
starostast
MotoManiak
 
starostast's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: nokia 3310
Posty: 600
Send a message via AIM to starostast
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Cytat:
Napisał konarM5 Zobacz post
bez wzgledu co inni mowia mowie ci ze na 90% uratujesz swoj telefon...obys tylko mogle wgrywac GDFS. jesli telefon pozwala na czytanie i wgrywanie to bedzie latal. ostatnio podnioslem W850i i calkowicie zniszczonym GDFSem... w domu. wzielem sie za to po stwierdzeniu w serwisie iz tego sie juz nie uratuje....! oprocz sprzetu nalezy miec jeszcze pasje i wytrwalosc... pisz pomoge. pzdr obecnie walcze z K800 ktory reaguje tylko na 2i5 oczywiscie GDFS padniety...
miales backup gdfs?
__________________
[V975,V980,V1050] i inne 3G S Blank Rainbow POG przywracanie PDS
http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=82223


примите меня от здесь
starostast is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-07-08, 10:43   #25
cinek_wwl
Junior
 
Zarejestrowany: 26.07.08
Model: K800i oraz E50
Posty: 1
Send a message via Skype™ to cinek_wwl
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

MAm backup GDFSu ale telefon nie reaguje w żadnym programie na "c" jedynie na '2 i 5" .
Czy wie ktos jak mogę przywrócić mu gdfs?
cinek_wwl is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-06-10, 01:41   #26
Kufy
Junior
 
Zarejestrowany: 04.06.10
Posty: 1
Odp: k800 padl gdfs,czy da sie uratowac go w domu??

Witam
Siadł mi telefon SE K800i
Nie chce się włączyć
Mam backup GDFS-u na kompie
Telefon reaguje na "c" w SEToll2Lite, FAR, XS++
Może ktoś pomóc?
PILNE
Kufy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Humor Makthom Hydepark 536 16-03-17 15:59
[Vxxx] test softu R3622..downgrade + R376 luker001 Flash / Flex 3 10-11-05 20:43
[All] Dla laików: wgrywanie gier, dzwonków, tapet, zgrywanie zdjęć rafcik Archiwum 29 21-09-05 19:41
V500 - dlaczego akurat ten model? Pierzak FAQ 0 12-03-04 10:46
Flashowanie V300 do V600. Pierzak FAQ 0 06-03-04 20:43



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET