Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > MobileOS > UIQ

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 16-07-06, 22:34   #1
waski
Bywalec
 
waski's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.01.06
Model: e770+1GB + [email protected]+1GB
Posty: 314
Send a message via ICQ to waski
Exclamation N-gage jak wgrac symbiana??:D

Ok wiec tak mam problem tzn moj kumpel ma problem. Telefon mu padl Nokia N-gage. Jak wlancza telefon to mu pokazuje napis Nokia po czym tel sie wylancza. Prawdopodobnie wina softa (??) nie wiem ale mam pytanko a nawet 2:

1. Czy mozliwe ze padl soft czy predzej usterka techniczna??
2. Jak wgrac Symbiana??

Drugie pytanie jest dla mnie najwazneijsze bo tak czy inaczej chce zrobic wymiane softa o ile da rade. Ja sie na tym nie znam dla mnie to czarna magia nawet nie weim czy mam pisac soft czy os
Czy da sie zrobic to domowymi sposobami i co trzeba do tego miec i nie prosze nie pisac zebym dal sobie spokoj
__________________

Cytat:
Napisał bash
i wtedy stworzył Bóg obniżone progi punktowe i zobaczył, że są dobre
Magik
waski is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 16-07-06, 23:55   #2
rwc81
Junior
 
rwc81's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.03.05
Model: RAZR v3 BLACK, 3650, s35i
Posty: 10
Send a message via AIM to rwc81
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Mi kiedyś padła 3650, też wyświetlał się napis NOKIA, a zaraz potem telefon wygasał/wyłączał się. Myślałem, że to soft, ale okazało siępóźniej, że to tylko bateria padła. Sprawdzałem na innej i było ok. Kupiłem nową i telefon śmiga.

A soft raczej tylko w serwisie jakimś (koszt od 20 zł)
rwc81 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-07-06, 07:40   #3
waski
Bywalec
 
waski's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.01.06
Model: e770+1GB + [email protected]+1GB
Posty: 314
Send a message via ICQ to waski
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Dzieki rwc81 tego nie sprawdzalem ale dzieki za pomoc. Tak wiem tylko ze kolega to kasy nie ma w koncu woli wydac na wakacyjna przygode a wgranie nowego to tutaj kosztuje 50 zl;/
__________________

Cytat:
Napisał bash
i wtedy stworzył Bóg obniżone progi punktowe i zobaczył, że są dobre
Magik
waski is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-07-06, 19:06   #4
Piroko
Senior
 
Piroko's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.10.04
Model: Nokia 3250
Posty: 422
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

bez boxa nie wgrasz - obowiazkowo serwis, wylaczanie sie telefonu po napisie nokia moze tez byc oznaka problemu np z zalaniem - tel plywal?
Piroko is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-08-06, 00:47   #5
mimik
Moto Pisacz
 
mimik's Avatar
 
Zarejestrowany: 16.01.06
Model: a takie tam badziewie :)
Posty: 75
Send a message via AIM to mimik
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Jeżeli sam z siebie to proponuję poszukać jakiegoś tańszego komisu\serwisu i wgrać system. Czasem wystarczy format-wyciągasz karty sim i mmc, przy wyłączonym komie naciskasz na raz gwiazdkę+3+zielona słuchawka i przytrzymując włączasz telefon. W niektórych przypadkach pomaga.
mimik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-08-06, 01:08   #6
Taz
Szalony MotoManiak
 
Taz's Avatar
 
Zarejestrowany: 30.03.05
Model: E52
Posty: 942
Send a message via AIM to Taz Send a message via Skype™ to Taz
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

mimik twoja kombinacja niestety chyba niedziala w N-Gage :P
to bylo do SX1 :P
__________________
Cytat:
Napisał yenox
forum to jednak prawie jak rodzina [...] coś nas tu trzyma...
Taz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-08-06, 14:41   #7
johny99
GSM fReaK
 
johny99's Avatar

 
Zarejestrowany: 21.03.05
Model: Flipout, G1, 5230
Posty: 538
Send a message via AIM to johny99 Send a message via Skype™ to johny99
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Cytat:
Napisał Taz
mimik twoja kombinacja niestety chyba niedziala w N-Gage :P
to bylo do SX1 :P
ZONK! Ta kombinacja jest tylko do symbianowych nokii, a nie do siemensa.
Ja również proponuję najpierw wykonanie formatu za pomocą tej kombinacji klaiwszy.

Pozdro johny99
__________________
Powrót do Motoroli :)

Moje aukcje - KLIK.
johny99 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-03-07, 21:42   #8
Maliusss
Moto Pisacz
 
Maliusss's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.10.05
Model: MPX220+512mb C975+256mb
Posty: 40
Send a message via AIM to Maliusss
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

przepraszam ze tak późno ale tak czytam i czytam, i ja miałem SX1 a teraz mam ngage, i testowałem to na tej i na tej i na kazdje działało tak samo czyli DOBRZE !! noramlnie sie zrofmatował jak powinien
Maliusss is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-03-07, 11:01   #9
Voter101
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 28.08.06
Posty: 66
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

spróbuj format powinno działać :

# + *i czerwona słuchawka ( przytrzymujesz cały czas !! )
__________________
SX1 user :D
Voter101 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-03-07, 18:29   #10
scyzoryk
Moto Pisacz
 
scyzoryk's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.03.06
Model: i780 Navi
Posty: 77
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Voter101 co Ty zza glupoty piszesz !!!

nie # tylko gwiazdka a po drugie nie czerwona tylko zielona sluchwawka

Tak powinno byc !!!!

gwiazdkę+3+zielona słuchawka+guzik POWER 9 ten wlaczajacy telefon )
__________________


scyzoryk is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-03-07, 12:50   #11
djlukas1983
Senior
 
djlukas1983's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.09.05
Model: V980,A1200R,NOKIA N82
Posty: 422
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Cytat:
Napisał Voter101 Zobacz post
# + *i czerwona słuchawka
W ten sposób to się wchodzi w bootloader'a w Motoroli, a nie w Nokii
djlukas1983 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-03-07, 15:02   #12
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Cytat:
Napisał djlukas1983 Zobacz post
W ten sposób to się wchodzi w bootloader'a w Motoroli, a nie w Nokii
O ile sie nie myle to tak kombinacja działa w SX1 jako format
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-08, 16:57   #13
SlataN
Junior
 
SlataN's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.02.07
Model: sl45i v980 --> n gage Cls
Posty: 21
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Miałem to samo w mojej Cls,jeśli format nic nie daje,system siadł

jak wgrać Symbiana..sprawa jest banalnie prosta...nawet dziecko by sobie poradziło.... pod warunkiem że to dziecko...ma dostęp do Boxa...
SlataN is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 10-02-08, 12:15   #14
Pacholik
ELECTRO-GSM
 
Pacholik's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.03.06
Model: Blackberry 9700
Posty: 850
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Cytat:
Napisał SlataN Zobacz post
Miałem to samo w mojej Cls,jeśli format nic nie daje,system siadł

jak wgrać Symbiana..sprawa jest banalnie prosta...nawet dziecko by sobie poradziło.... pod warunkiem że to dziecko...ma dostęp do Boxa...
Zwróć uwagę na datę ostatniego posta
__________________
Naprawy HW i SW najlepsze Ceny!Zapraszam
Telefony komórkowe/Akcesoria GSM

http://www.facebook.com/pages/ELECTR...930783?sk=wall
Pacholik is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 01-03-08, 23:11   #15
tobias1
Junior
 
Zarejestrowany: 06.12.07
Posty: 9
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

Nie chce nikogo obrazac, ale nie wiecie co mowicie chyba z tymi kombinacjami kalwiszy.... Mialem n-gage i classic i qd. System symbian w nokiach ma to do siebie, ze czasem potrafi sie ... "zapchac" (tak mozna to powiedziec). Wtedy wlacza sie tylko do napisu NOKIA i dowidzenia. Zeby wlaczyc telefon trzeba przytrzymac KREDKE!! i przycisk do wlaczania telefonu (w n-gage i w reszscie symbianow z tym numerkiem, nie wiem jak w reszcie). Kredke trzeba trzymac do momentu az telefon sie wlaczyc. Uruchamiaj go bez karty mmc. Tylko z sim (mozna tez bez). Pozniej wpisz kod na formatowanie telefonu. Nie pamietam niestety jakio to byl kod. I zeby sformatowac telefon musisz znac kod zabezpieczajacy.
tobias1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-03-08, 01:01   #16
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

@tobias1, to co opisales oczywiscie dziala, ale nie w kazdym przypadku. Trafiaja sie rozne usterki i czasem format z uzyciem kombinacji klawiszy pomoze, czasami trzeba wgrac caly soft na nowo z uzyciem odpowiedniego sprzetu a czasem nawet i to nie wystarczy.
KrzychuG is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-03-08, 23:55   #17
tobias1
Junior
 
Zarejestrowany: 06.12.07
Posty: 9
Odp: N-gage jak wgrac symbiana??:D

No ta ale to w jaltowych przypadkach powinno pomoc. Jak ktos chce pomocy przy n-gage to niech wali do mnie na PW
tobias1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
3650 Wstawcie Symbiana m1ch4l3k Archiwum 13 11-07-06 04:03
MotoUIQ Filtr połączeń na Symbiana Syntax Archiwum 15 12-02-06 20:07
MotoUIQ Książka na temat Symbiana Syntax Archiwum 8 28-12-05 13:21
A835 Czy ma Symbiana ? jepetto Archiwum 2 11-10-04 16:15



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET