Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria MPx/Q > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 09-03-07, 07:58   #1
Tranzystor
Junior
 
Tranzystor's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.02.07
Model: Blackberry 9900, PlayBook
Posty: 27
Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Witam
Czy ktos probował przenosić system z jednej motki na drugą ?? Jak to zrobic, Jakies sugestie ??? jakich programow do tego uzyć , mile widziany jakis manual ......... z gory dziekuje
Tranzystor is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 09-03-07, 11:16   #2
Gomek_222
Nieobecny
 
Gomek_222's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.06
Model: V980/6310i
Posty: 567
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Cytat:
Napisał Tranzystor
probował przenosić system z jednej motki na drugą ??
Że co przepraszam ??
__________________

Gomek_222 is offline  
Old 09-03-07, 12:00   #3
FreaKyGuy
Wujek Dobra Rada
 
FreaKyGuy's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.05
Model: Reprezentacyjny
Posty: 1,833
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Konkrety proszę... chcesz jeden system przenosić tylko w obrębie mpx200, czy np z v500 do mpx'a?
I pisz bez tych artefaktów w postaci pogrubień i kolorów...
__________________


FreaKyGuy is offline  
Old 09-03-07, 15:55   #4
Tranzystor
Junior
 
Tranzystor's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.02.07
Model: Blackberry 9900, PlayBook
Posty: 27
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

witam
Interesuje mnie przeniesienie sytemu w obrebie Mpx200 tzn mam dwie takie same motki no i z jednej chce z ghostowac sytem na druga w jaki sposob to zrobic i czy istanieje jakies niebezpieczenstwo :>
Tranzystor is offline  
Old 09-03-07, 16:06   #5
screemer7
...
 
screemer7's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.03.06
Model: N73 ME
Posty: 590
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Moze Sprite Backup?
screemer7 is offline  
Old 09-03-07, 18:43   #6
DawidMisiak
Moto Pisacz
 
DawidMisiak's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Posty: 72
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Cytat:
Napisał screemer7 Zobacz post
Moze Sprite Backup?
Ja tez bym go polecil. Kopiuje wszystko, lacznie z ustawieniami rejestru.
__________________
Nokia 3310, Nokia 3330, Nokia 3200, Nokia 7210, Motorola Mpx200, Motorola L6, Motorola Mpx220, Nokia 5300, HP iPaq 514, Samsung i600
DawidMisiak is offline  
Old 09-03-07, 22:25   #7
maciek1
Szalony MotoManiak
 
maciek1's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.02.05
Model: Samsung Galaxy Note
Posty: 1,681
Send a message via Skype™ to maciek1
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Cytat:
Napisał DawidMisiak Zobacz post
Ja tez bym go polecil. Kopiuje wszystko, lacznie z ustawieniami rejestru.
Błąd... kopiuje tylko rejestr, ustawienia i pliki dodane do oryginalnego (czystego) systemu, cały windows powinien być juz wcześniej w komórce...
__________________


maciek1 is offline  
Old 10-03-07, 15:07   #8
DawidMisiak
Moto Pisacz
 
DawidMisiak's Avatar
 
Zarejestrowany: 23.08.06
Posty: 72
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

No tak, systemu nie przeniesie w sensie dosłownym, że zrobi image i wgra go do nowego telefonu. Ale jeśli chodzi o to, aby na 2 motorolach znalazły się te same tapety, ustawienia itd. to sprite nadaje się doskonale.
__________________
Nokia 3310, Nokia 3330, Nokia 3200, Nokia 7210, Motorola Mpx200, Motorola L6, Motorola Mpx220, Nokia 5300, HP iPaq 514, Samsung i600
DawidMisiak is offline  
Old 10-03-07, 17:02   #9
Tranzystor
Junior
 
Tranzystor's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.02.07
Model: Blackberry 9900, PlayBook
Posty: 27
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Dzięki zrobilem tak jak pisaliscie i faktycznie ustawienia tapety oraz inne wszystko sie ladnie przenioslo i dzila i na jednym i na drugim . Poprostu kupilem okazyjnie nowke mpx200 boxowa wraz z wyposazeniem za na prawde male pieniadze i dlatego zrobilem sobie "klona" ze jak jedna padnei to zawsze bedzie ta druga . A tak na marginesie fajnei ze trafila mi sie okazja kupic taki nowutki telefonik bo on chyba jesdank jest wyjatkowy w swoim rodzaju - ma nawet folie jeszcze na wyswietlaczach pozdrawaim i dzieki za wskazowki udzielone w tym temacie z waszej strony ..

ps jeszcze tak sie zapytam jaka jest ostatnia wersja win2003 mpx 200? supermoto2 ? czy jak .... bo chcialem instalowac winde 2k5 ale za kazdym razem po wgraniu niezaleznie od karty ciemny ekran i brak reakcji :/ dziwne
Tranzystor is offline  
Old 11-03-07, 14:45   #10
LykaN
Szalony MotoManiak
 
LykaN's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.06.06
Model: I-mate jaq3, Samsung i750
Posty: 816
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

@maciek1 kopiuje WSZYSTKO, nawet obrazki dodane do kontaktów w ksiazce. zaniosłem fona do serwisu i wgrali nowy ROM, podstawe. Podpiałem pod SPRITE BACKUP, zaznaczyłem backup który miałem z X miesiecy temu i po wgraniu wszystko jest tak jakbym nie zanosił fona do serwisu. Katalogi ustawienia, no wszystko. Zalezy jak zrobisz backup czy tylko system czy wszystko bo masz wybór.

pzdr
LykaN is offline  
Old 12-03-07, 17:06   #11
Tranzystor
Junior
 
Tranzystor's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.02.07
Model: Blackberry 9900, PlayBook
Posty: 27
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

Witam
Jeszcze tak sobie pomyslalem a moze by tak MPX200_BACKUP ?? moze tym da sie stworzyc obraz dzis po powrocie roboty pobawie sie tym programikiem moze co urodzi :>
Tranzystor is offline  
Old 12-03-07, 18:09   #12
LykaN
Szalony MotoManiak
 
LykaN's Avatar
 
Zarejestrowany: 29.06.06
Model: I-mate jaq3, Samsung i750
Posty: 816
Odp: Jak przenieść system z jednej motki na drugą :> czy sie da ??

No! I zdaj relacje jak ci poszło Moze zaczniemy klonować dobre systemy i "przyklei" się dla potrzebujacych? Oczywiście jesli wyjdzie taki manewr.

pzdr
LykaN is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
K500 Zmiana rozdzielczości jednej gry wiorec Sony/SE 3 12-01-07 18:59
E1 Usunięcie IrDA z opcji kopiuj/przenieś pifarek Archiwum 6 03-12-06 17:31
Polskie Menu Z Jednej Motki Do Drugiej. dexter74 Archiwum 1 14-08-04 11:28



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET