Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Aktualności & Ciekawostki > Operatorzy

Operatorzy Dyskusje na temat ofert operatorów sieci komórkowych oraz stacjonarnych..

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 17-06-10, 06:29   #1
Adi_44
MotoManiak
 
Adi_44's Avatar
 
Zarejestrowany: 14.01.07
Model: ciągle inny
Posty: 509
Pakiet internet

Witam, a więc szukam jakiegoś pakietu internetowego z ery. Tak by móc czasem sobie posiedzieć w miare tanio na necie. I znalazłem pewną opcję, która troche mnie nurtuje.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/ta...et_w_telefonie

Pierwsza opcja czyli 12 zł lub 9 zł na 6 miesięcy.

Na jakiej zasadzie to jest ? Płacę 12 zł i mam za darmo 6 miesięcy interent w telefonie ? Mógłby ktoś dać jakaś propozycje który pakiet się najbardziej opłaca.

Mam abo. 50 zł.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/ta...izajace_koszty także to znalazłem, wydaje się lepsze bo taniej, a 5 MB myśle wystarczy czasem coś sprawdzić. I jak to działa ? Aktywacja raz i mam na miesiąc czy ciągle co miesiąc bierze 5 zł ?

Ostatnio edytowane przez Adi_44 : 17-06-10 o 12:18.
Adi_44 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 17-06-10, 17:32   #2
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: [email protected] Eclair
Posty: 3,093
Odp: Pakiet internet

a moze przeczytaj regulamin ? 9 to jest miesieczny abonament. I za to masz 100mb z predkoscia 1 mb. Po przekroczeniu tych 100mb predkosc jest tak zebujaca ze sie tego nie da uzywac.
baczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 17:47   #3
Adi_44
MotoManiak
 
Adi_44's Avatar
 
Zarejestrowany: 14.01.07
Model: ciągle inny
Posty: 509
Odp: Pakiet internet

a są jakieś tańsze pakiety ? coś w stylu np. 100 MB transferu za 5 zł czy coś takiego ?
Adi_44 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 17:54   #4
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: [email protected] Eclair
Posty: 3,093
Odp: Pakiet internet

takie rzeczy to tylko w Playu
baczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 17:59   #5
polakxd
Moto Pisacz
 
polakxd's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.08.09
Model: v600,9300i,a925
Posty: 45
Odp: Pakiet internet

heh ja tam chyba wole plusa xD ,do play maja wszyscy drożej taka promocja xD
__________________
Mahomet — Zeszyty 1957-1972

Byłem Prorokiem, gdy Adam Małysz był jeszcze między wodą i gliną.:D
polakxd is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 18:37   #6
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: [email protected] Eclair
Posty: 3,093
Odp: Pakiet internet

To niech zmienia na Play. Z play kazdy ma tanio.
baczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 18:46   #7
salin
4ever
 
salin's Avatar
 
Zarejestrowany: 06.05.06
Model: b7610
Posty: 1,224
Odp: Pakiet internet

Cytat:
Napisał baczek Zobacz post
To niech zmienia na Play. Z play kazdy ma tanio.
a ja mam tanio z heyah

btw i do heyah tez tanio
"a do play drożej"
__________________


salin is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-06-10, 19:02   #8
Rino
No to lecimy...
 
Rino's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: Vision
Posty: 1,448
Odp: Pakiet internet

Cytat:
Napisał baczek Zobacz post
a moze przeczytaj regulamin ? 9 to jest miesieczny abonament. I za to masz 100mb z predkoscia 1 mb. Po przekroczeniu tych 100mb predkosc jest tak zebujaca ze sie tego nie da uzywac.
No to żeś chyba neta z orange nie używał i nie widział jego prędkości

A tak na serio to testuje ten pakiet z ery z "nielimitowanym"... na razie jeszcze nie dobrnąłem do 100mb transferu, ale pochwalę się jaka ta prędkość będzie komfortowa. Choć z drugiej strony przy łączu GPRS to nie zauważę pewnie różnicy... bo i tak chodzi w ślimaczym tempie...

Ostatnio edytowane przez Rino : 17-06-10 o 19:07.
Rino is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-06-10, 07:14   #9
Adi_44
MotoManiak
 
Adi_44's Avatar
 
Zarejestrowany: 14.01.07
Model: ciągle inny
Posty: 509
Odp: Pakiet internet

wychodzi na to że play ma najlepszą oferte 5 zł 100 MB na 30 dni.
Adi_44 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-08-10, 16:22   #10
filemon
Bywalec
 
filemon's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.08.06
Model: Toshiba TG01
Posty: 185
Odp: Pakiet internet

nie wiem jak oni to licza, ale na stronie ery mam juz wykorzystane ponad 150Mb a net dalej chodzi tak jak na samym poczatku.
__________________
filemon is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 02-08-10, 23:21   #11
Rino
No to lecimy...
 
Rino's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: Vision
Posty: 1,448
Odp: Pakiet internet

Cytat:
Napisał filemon Zobacz post
nie wiem jak oni to licza, ale na stronie ery mam juz wykorzystane ponad 150Mb a net dalej chodzi tak jak na samym poczatku.
Ja bym się cieszył na Twoim miejscu :P I nie jesteś jedyny... mam tak samo. Co prawda widzę różnice na 3G ale nie taką o jakiej pisali w regulaminie. Ogólnie to pakiet się sprawdza... no ale takie rzeczy to tylko w Erze

Ps W iBOA można sprawdzić ile się zużyło transferu?

Ostatnio edytowane przez Rino : 02-08-10 o 23:26.
Rino is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-08-10, 23:21   #12
filemon
Bywalec
 
filemon's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.08.06
Model: Toshiba TG01
Posty: 185
Odp: Pakiet internet

Cytat:
Napisał Rino Zobacz post

Ps W iBOA można sprawdzić ile się zużyło transferu?
tak, jak wejdziesz w biling to zaznacz sobie polaczenia internetowe i bedziesz mial ilosc sciagnietych danych.
__________________
filemon is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-08-10, 19:27   #13
Rino
No to lecimy...
 
Rino's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.12.07
Model: Vision
Posty: 1,448
Odp: Pakiet internet

Cytat:
Napisał filemon Zobacz post
tak, jak wejdziesz w biling to zaznacz sobie polaczenia internetowe i bedziesz mial ilosc sciagnietych danych.
A tak nie sprawdzałem... wcześniej próbowałem sprawdzać w Usługi >>Internetowe>>BC max i pisało że stan usługi nie wyliczony, więc myślałem że się nie da.

No to tak wg bilingu mam przetransferowane przez ostatnie 28 dni 1061090.0 KB i brak ograniczenia...

A tak swoją drogą w regulaminie i na reklamach pisze "może zostać ograniczona" Takie rzeczy to tylko w erze
Rino is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Plus Do każdej aktywacji Pakiet Kaspersky Internet Security 7.0 za 1,22zł! Michal_gol Archiwum 5 30-04-08 11:40
V3x Internet w Oranżadce [email protected] Archiwum 5 21-12-06 20:19
V3x Ustawienia Internet GPRS pod Orange grzesj Archiwum 1 19-03-06 16:18
A92x [A925] FAQ internet, poczta, mms misiaczekm Archiwum 87 24-02-05 12:50
Internet i poczta na przykładze Ery, o2.pl i WM2003 misiaczekm FAQ 0 26-01-05 17:08



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET