Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Aktualności & Ciekawostki > Operatorzy

Operatorzy Dyskusje na temat ofert operatorów sieci komórkowych oraz stacjonarnych..

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 07-01-10, 12:18   #1
ViPQueen
Junior
 
ViPQueen's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.10
Posty: 4
Problem z telefonem

Witam!
Zakupiłam telefon na aukcji internetowej, który wcześniej został zakupiony w Anglii (jest więc angielskie menu) - LG U8120 słyszałam, że nie warto wgrywać polskiego softa, bo telefon się może zawieszać. Chciałam sobie ustawić w nim możliwość odbierania MMSów i WAP, ale przeczytałam gdzieś w internecie, że ten model może odbierać MMSy ALBO WAP nie ma dwóch opcji naraz :| w dobie takich telefonów to dziwne...no ale uruchomiłam MMS, rok temu coś się stało i od tamtej pory nie mogę otwierać MMSów bo przy 99% wyskakuje informacja "Internal server error" napisałam do operatora z prośbą o przesłanie konfiguracji do mojego modelu, po wprowadzeniu wszystkiego nadal nic nie działa, próbowałam na stronie producenta zarejestrować produkt i zwrócić się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, ale okazało się,że na stronie LG nie ma mojego modelu... W OGÓLE! jak to wszystko jest możliwe..

jesli ktoś byłby w stanie mi pomóc albo chociaż nakierować na miejsce lub osobę do której mogę się zwrócić byłabym megawdzięczna
ViPQueen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 07-01-10, 14:47   #2
Skaktus
Banned
 
Skaktus's Avatar

 
Zarejestrowany: 08.03.05
Posty: 8,505
Odp: Problem z telefonem

Trzeba ustawiać wszystko ręcznie. Sam posiadałem podobny model i go wywaliłem tak szybko jak się dało - tandeta, po prostu. Net u mnie ani MMS nigdy nie działały prawidłowo.
__________________
Skaktus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-01-10, 16:44   #3
ViPQueen
Junior
 
ViPQueen's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.10
Posty: 4
Odp: Problem z telefonem

dzięki za odpis! wiem że ręcznie, ale nie mogę ''zareklamować'' modelu u producenta, bo go nie ma w spisie produktów, a operator po raz setny przysyła mi konfigurację do tego telefonu i niestety dalej nic nie działa, nie wiem co robić, a nie stać mnie na nowy telefon tym bardziej że mam heyah na kartę i chce przy tym zostać...może ktoś będzie mógł mi pomóc
ViPQueen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-01-10, 17:41   #4
Peluś
Senior
 
Peluś's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.04.05
Model: 2xC975+1Gb,3310,K310,MDA
Posty: 372
Odp: Problem z telefonem

Może głupie pytanie ale próbowałaś zrobić reset ustawień/przywrócić ust. fabryczne
__________________
Arrest me! Im SKATEBOARBER
Peluś is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-01-10, 22:47   #5
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: [email protected] Eclair
Posty: 3,093
Odp: Problem z telefonem

chcesz go reklamowac przez polskie LG ? Jesli tak to nie dziwne, ze go nie ma, bo ten model nigdy nie byl w Polsce dostepny i pracownicy polskiego LG pewnie nie maja pojecia o istnieniu takiego modelu

Sprobuj recznie ustawic APN, a nie przez konfiguracje, ktora Ci wysyla Heyah:
->Press menu and go to browser
->Go to settings
->Hit profile
->Options and 'Add new'
i wypelnij wg tego:
Kod:
Nazwa profilu: heyahmms

APN: heyahmms

Użytkownik: heyah

Hasło: heyah

Uwierzytelnianie: Normalne

Strona główna: http://mms.heyah.pl/servlets/mms

Zabezpieczenie połączeń: Wyłączone

Tryb sesji: Stałe

Adres IP: 213.158.194.057

Odbiór wiadomości: Włączony

Odbiór natychmiastowy: Tak

Wiadomości anonimowe: Tak

Odbiór ogłoszeń: Tak

Odbiór potwierdzeń/Raporty dostarczenia: Tak

Czas wiadomości: Maksymalny
Zreszta tu masz link do forum z angli gdzie mieli podobny problem, http://www.nowsms.com/discus/messages/12/6904.html rob tak jak oni tylko wykorzystaj dane z Heyah
baczek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-01-10, 17:24   #6
ViPQueen
Junior
 
ViPQueen's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.10
Posty: 4
Odp: Problem z telefonem

kocham szukałam po różnych forach zagranicznych, jedna dziewczyna z anglii przesłała mi parę programów do mojego modelu...i te programy...nie wykrywały mojego modelu )) ale się zobaczy jak się uda to napewno dam znać !

DZIĘKI!


dopiska: tak mi się wydaje,że to wszystko co tam na stronie forum i tu jest ok, a wydaje mi się coraz bardziej, że to "wina" operatora, bo nawet na stronie Heyah nie ma mojego modelu...

Ostatnio edytowane przez ViPQueen : 13-01-10 o 17:52.
ViPQueen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-01-10, 18:45   #7
Skaktus
Banned
 
Skaktus's Avatar

 
Zarejestrowany: 08.03.05
Posty: 8,505
Odp: Problem z telefonem

Cytat:
Napisał ViPQueen Zobacz post
kocham szukałam po różnych forach zagranicznych, jedna dziewczyna z anglii przesłała mi parę programów do mojego modelu...i te programy...nie wykrywały mojego modelu )) ale się zobaczy jak się uda to napewno dam znać !

DZIĘKI!


dopiska: tak mi się wydaje,że to wszystko co tam na stronie forum i tu jest ok, a wydaje mi się coraz bardziej, że to "wina" operatora, bo nawet na stronie Heyah nie ma mojego modelu...
Dziewczyno, zrozum, tego telefonu nie ma na stronie Heyah BO NIGDY NIE BYŁ OFICJALNIE SPRZEDAWANY W POLSCE, więc nie wiń operatora o to że coś nie działa.

Telefon jest przystosowany do realiów UK a nie PL.
__________________
Skaktus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-01-10, 12:55   #8
ViPQueen
Junior
 
ViPQueen's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.01.10
Posty: 4
Odp: Problem z telefonem

Chłopaku zrozum że napisałam do producenta LG w UK i czekam na odpowiedź
ViPQueen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-01-10, 18:24   #9
revtech
VIP
 
revtech's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.10.09
Model: i8510 innov8
Posty: 940
Odp: Problem z telefonem

że tak głupio spytam - poo coo ty pisałaś do "producenta LG w UK" ?

lepiej zmień telefon - wyjdzie ci to na zdrowie

PS. nie żebym się czepiał ale czy ten temat nie powinien być w innym dziale?
revtech is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-01-10, 22:52   #10
drix18
Bywalec
 
drix18's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.01.05
Model: e50,e51
Posty: 315
Send a message via Skype™ to drix18
Odp: Problem z telefonem

@revtech ma racje nie ten dzial ale ok. Hm.. powiem od siebie tak pokrywajac poprzednikow, operator jakikolwiek w polsce nie posiada automatycznych ustawien do tego tel bo w PL go nie ma, nie bylo i nie bedzie i pozostaja reczne ustawienia, sam mialem kilka tel gdzie recznie wklepywalem i efek miałem podobny do Ciebie czyli zazwyczaj nie dzialalo, a dystrybutor w UK nie ma nic do ustawien zwiazanych z siecia a tym bardziej zagranicznymi w tym wypadku PL i napewno nie pomoze bo skad mialby miec takie informacje. kilka razy sie spotkalem ze bylo trza wgrac softa swiezego zeby ustawienia WAP ,GPRS czy MMS "zaskoczyły" wiec spruboj wrzucic jeszcze raz niebrandowanego ENG lub zaryzykuj z softem PL... jedyne co stracisz troche czasu ale sie upewnisz czy blad jest po tej stronie czy szukac innego tel jak Ci tak bardzo zalezy na tych ustawieniach...ewentualnie wrzuc recznie ustawienia innego operatora i wloz do niego karte tego operatora
__________________
Nokia......żryj to żeby było na świecie tego mniej

drix18 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 24-01-10, 23:15   #11
revtech
VIP
 
revtech's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.10.09
Model: i8510 innov8
Posty: 940
Odp: Problem z telefonem

tak więc jasno i prosto podsumowując - nie ma ustawień, nie działa i raczej działać nie będzie.
revtech is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 25-01-10, 13:30   #12
Peluś
Senior
 
Peluś's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.04.05
Model: 2xC975+1Gb,3310,K310,MDA
Posty: 372
Odp: Problem z telefonem

Pozostaje tylko metoda prób i błędów

Pamiętam stare czas jak x lat temu w czasach szoku pierwszych aparatów w telefonie zakupiłem nowiutkiego wymiatającego NEC'a e313 i jeszcze z nagielskim menu. Ma się rozumieć, że nie było mowy o znalezieniu ustawień do niego ani nawet jakiegoś podobnego modelu. Po bardzoo długich próbach udało się w końcu i był to nawet pewien przełom bo każdy szukał tych ustawień, a jak to często ma miejsce każdy chce gotowe i sam ani rusz.

Masz więc pole do popisu któlewno.
__________________
Arrest me! Im SKATEBOARBER

Ostatnio edytowane przez Peluś : 26-01-10 o 18:30.
Peluś is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 26-01-10, 14:21   #13
Skaktus
Banned
 
Skaktus's Avatar

 
Zarejestrowany: 08.03.05
Posty: 8,505
Odp: Problem z telefonem

Cytat:
Napisał ViPQueen Zobacz post
Chłopaku zrozum że napisałam do producenta LG w UK i czekam na odpowiedź
Powodzenia, jeszcze pewnie poczekasz, o ile w ogóle cokolwiek dostaniesz w odpowiedzi.
__________________
Skaktus is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V3R Problem z telefonem radek0891 Seria Vxxx/Uxxx 1 10-12-09 11:41
V3 Moja Motka wylacza sie i mam problem z wlaczeniem jej Danielo Archiwum 3 31-08-06 10:19
V180 MMS'y i problem z telefonem Adamoos Archiwum 2 16-07-06 23:15
V980 Problem z telefonem po ładowaniu Pikvl Archiwum 5 05-06-06 15:56
mam problem z telefonem pomocy :( Anonymous Archiwum 2 21-02-04 17:54



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET