forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Vxxx/Uxxx > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

Narzędzia wątku
Old 28-01-07, 17:27   #211
ona1982
Moto Pisacz

ona1982's Avatar

Model: ASUS P552w,LG KP500,V3R
Send a message via MSN to ona1982 Send a message via Skype™ to ona1982
Odp: Tajemnica Orange Menu rozwiana... nie do końca

nie, nie znika
Old 30-01-07, 18:05   #212
sati
Junior

Model: V360
Smile Odp: Tajemnica Orange Menu rozwiana... nie do końca

Jestem u was nowicjuszem,dopiero dzisiaj znalazłem strone z opisami do motoroli.Mam V360 i czytam że niżna wyłączyć mino orange,ale czy można posługować się kablem dostarczonum wraz z zakupem telefonu,bo po podłączeniu tego kabla program MotoMidMan nie wczytuje wogóle aplokacji.Bardzo prosze o pomoc i wyjaśnienie czy można wyłączyć pikanie baterii-rozładowanie.
Udało misię włączyć zegar analogowy z waszą pomocą.
sati is offline  
Old 31-01-07, 19:59   #213
ajakibs
Junior

ajakibs's Avatar

Model: V 360
Tajemnica Orange Menu rozwiana... nie do końca

Cytat:
Napisał Plik00 Zobacz post
Witam!! Mam pytanko: czy po usunięciu OM z v360 MP3 Player znika??
Kolego, jak wynika z dyskusji tego wątku - to odpowiedź jest taka: czasem MP3 player znika - a czasem nie znika. Co gorzej znikaja też wszystkie aplikacje Java. Zależy - jak się za to zabierzesz.

Sugeruję więc abyś uważnie przeczytał WSZYSTKIE 210 Posty tego wątku (co najmniej 2 razy) - zajmie Ci to jakieś 2-3 godziny, zainstalował poprawnie najnowsze sterownki, wykonał (na wszelki wypadek) kopie katalogów "kjava" z dysków a i c, pomodlił się - i ruszył do dzieła .

Ja osobiście wiem, że sprawa instalacji w/w sterowników - wcale nie jest taka banalna i ok. 50 % postów w tym wątku wynika z tej właśnie przyczyny !! Nikt jednak tutaj dokładnie tego "kawa na ławę" nie wyjaśnił. To znaczy są Posty na ten temat - ale bardzo fragmentaryczne (szczególnie dla laików). Polecam więc studia innych wątków forum Matraxa.

A swoja drogą - to dziwne, że Moderator tego wątku wciąż dopuszcza takiego typu pytania; a moje bardzo ważne pytanie bezlitośnie odrzucił - bez ani jednego słowa "sorry" w prywatnej korespondecji. Szcerze mówiąc trochę mnie to "kopnęło".

P.S. 1. No i osobiście odradzam przez najbliższy tydzień zamęczać prywatnymi pytaniami Mareckiego81 - bo ja już to zrobiłem i kolega ten - ledwo zipie .
Tak więc jeszcze raz - tym razem publicznie - chciałbym złożyć serdeczne podziękowania Mareckiemu81 za pomoc.

P.S.2. Panie Moderatorze - mam nadzieję, że tej wypowiedzi mi nie wywalisz z Forum !!

//edit1
Cytat:
Napisał sati Zobacz post
Jestem u was nowicjuszem,dopiero dzisiaj znalazłem strone z opisami do motoroli.Mam V360 i czytam że niżna wyłączyć mino orange,ale czy można posługować się kablem dostarczonum wraz z zakupem telefonu,bo po podłączeniu tego kabla program MotoMidMan nie wczytuje wogóle aplokacji.Bardzo prosze o pomoc i wyjaśnienie czy można wyłączyć pikanie baterii-rozładowanie.
Udało misię włączyć zegar analogowy z waszą pomocą.
Osobiście nie radzę wyłączać (o ile to w ogóle w prosty sposób możliwe) tego pikania baterii - tj. "płaczu", że rozładowana. Chodzi o to, że jak będziesz pracował na rozładowanej baterii - to telefon może w ogóle stracić pamięć - a to już byłby duży kłopot. Piszę być może banał, ale warto o tym pamiętać.

A tak nawiasem mówiąc - siłę tego głosu można jak sądzę wyciszyć (poszukaj na forum; też na pierwszych stronach tego wątku - vide - Marecki81) - ale to już trochę wyższa szkoła jazdy. Ja uważam, że nie waro tego robić.

Co do problemu kabla - to moim zdaniem odpowiedź jest taka - jak w moim ostatnim Poście. Problem tkwi w sterownikach: czy w ogóle je zamontowałeś i czy w miare nową wersję !!. Polecam ostatnią (świeżutką) wersję programu MMM ver. 0.667 z dnia 25.01.2007 - a więc "jeszcze ciepła" .
Po rozpakowaniu - w podfolderze Drivers jest link do najnowszego instalatora sterowników do Motoroli; tj. Motorola Driver Installer ver. 2.6.2.0 ( z dnia 13.12.2006 r.).

Podaję link do w/w programu Motorola Midlet Manager v. 0.667 ( autorska strona w j. ros.)): http://dwalx.motofan.ru/mmm.php

//edit2
Zapomniałem dodać, że na stronie "dwalx.motorolafan.ru" programu MMM, do której podałem link w ostatnim moim Poście - jest również połączenie - do wspomianego przeze mnie najnowszego instalatora sterowników - 2 MB. Odnośnik nazywa się: Moto Drivers.

Phones: Ericsson R320s, Panasonic GD-96, Motorola V-500, Motorola V-360

Ostatnio edytowane przez piskor : 01-02-07 o 12:06. Powód: edytuj swoje posty, nie pisz jednego pod drugim
ajakibs is offline  
Old 09-02-07, 14:22   #214
Wisła
Moto Pisacz

Witam,

A czy w tym drugim kroku, jeżeli to usunę, to czy stracę gwarancję? Mam do marca 2008 i nie opłaca mi się ryzykować.

Pozdrawiam,
Largo
?>
Result: 4b405383905abd48bee3c21893d48ccc
Wisła is offline  
Old 09-02-07, 14:39   #215
ona1982
Moto Pisacz

ona1982's Avatar

Cytat:
Napisał Wisła Zobacz post
A czy w tym drugim kroku, jeżeli to usunę, to czy stracę gwarancję? Mam do marca 2008 i nie opłaca mi się ryzykować.

chodzi Ci o ten drugi sposób, czyli samo wył OM? Oczywiście, że stracisz gwaranację, ale przecież, OM możesz z powrotem włączyć jak coś będzie nie tak i jak się mają zorientować, że go jakiś czas nie miałeś, poza tym ktoś tu pisał, że mu OM samo zniknęło, bo miał na kontakt przypisane wszystkie pola, długi dzwonek itp i jak dostał sms od tego kontaktu to tel sie wył. i wł. bez OM, czyli jakby coś się nie powiodło zawsze możesz jakiś w miarę realny kit wcisnąć
Old 13-02-07, 17:39   #216
ajakibs
Junior

ajakibs's Avatar

Witam serdecznie wszystkich "rozwalaczy" Motoroli V 360

Z góry przepraszam (w tym Moderatora) za nietypowo długi rozmiar niniejszego Postu, ale chciałbym poruszyć ważną sprawę dokonania jakiejś syntezy tego obszernego wątku. Szczególnie - dla nowych uczestinków Forum. Zadam też kilka podstawowych pytań.

Otóż będą również (w zasadzie) nowicjuszem, przeczytałem sobie ten wątek conajmniej dwukrotnie (jak i wiele innych stron Matraxa) i stwierdziłem, że zdecydowanie brak jest jakiegoś podsumowania poruszanej w ponad 200 Postach (!!) tematyki. Stało się to powodem ciągnących się w nieskończoność pytań - szczególnie od nowych uczestników, wałkowania tych samych tematów w kółko i częstej ingerencji ze strony Moderatora, który "niemiłosiernie" usuwa w/w Posty - i ma w tym dużo racji.
Ale nie do końca: bowiem brak w/w syntezy, będzie powodował kolejne "głupie" pytania - i tak będzieny się kręcili w kółko. Uwagę tę kieruję do szanownego kolegi Piskora, którego pozdrawiam.

Przedstawiając pokrótce poniżej moją syntezę tego wątku, prosiłbym bardziej doświadczonych kolegów o jakieś komentarze, uwagi i ewentualne sprostowania oraz uzupełnienia. Szczgólnie uśmiecham sie tutaj do kolegów Mareckiego-81, Piskora, Black Angela, Kacza, Einsteina i innych. Kolegów tych niezmiernie podziwiam za poziom ich fachowości w w/w dziedzinie "rozwalania" telefonów firmy Motorola, wyposażonych w Orange Menu (OM) . Moja synteza jest następująca:

1. Niezbędne oprogramowanie: Najnowsze sterowniki (np. Moto Driver Installer ver. 2.6.2.0), Moto Midlets Manager ver. 0.68, P2k Commander ver. 4.9.1, oraz ewentualnie program Flash Backup.

2. Ważne strony internetowe (oprócz Matraxa): http://dwalx.motofan.ru/, http://www.el-co.hu/, http://rapidshare.com/files/, i inne.
Poza tym ( a może przede wszystkim): Poradniki FAQ, Plikownia, Wyszukiwarka oraz inne wątki Matraxa; vide linki w tym wątku.

3. Z niniejszego wątku wynika, że po prawidłowym (!) zainstalowaniu w/w sterowników, należy bezwzględnie dokonać backup-u wszystkich plików "kjava" z dysków (a) i (c) telefonu ( a nie tylko plików .jar i jad.); program P2k Manager. Marecki-81 nie pisze o tym w swoim pierwszym Poście (#1), uznając to za oczywiste (sugeruje to natomist w następnych Postach).

Osobiście uważam, że należy również dokonać - na wszelki wypadek - pełnego backup-u flex-u telefonu, np. programem Flash Backup (vide wątek [All] Przydatne programy). Przyda to się również tym użytkownikom telefonu, którzy zarażeni "bakcylem" - po usunięciu OM zechcą dalej grzebać w telefonie (modyfikacje seem-ów, itp.).

Co prawda, Marecki-81 w swoim Poście #18 podał link do w/w backup-ów (za co mu chwała) - ale ja tutaj mam problem. W odebranym przeze mnie tydzień temu telefonie V 360 (z Orange) zainstalowano firmware - Wersja S/W/: R4513_G_08.B7.AER; wersja flexu: SE6150AXXW3110, wersja S/W DSP: 63272700.

Backup-y Mareckiego-81 były dokonywane prawie rok temu, przy czym nie podał on niestety wersji swojego softu (domyślam się, że jest to R4513_G_08.B7.5BR ??). Jaką mam więc gwarancję, że po ewentualnej awarii i wgraniu w/w backup-ów Mareckiego-81 - powrócę do punktu wyjściowego ? A chciałoby się - pobiegnąć wówczas do serwisu i udawać, że nic się w fonie nie grzebało. Oczywiście ideałem byłoby, gdyby ktos zamieścił wzorem Mareckiego - taki pełny backup najnowszego flexa (z Orange); ja tego na razie nie mam.

4. W swoim początkowym Poście #1 Marecki podał dwie metody usuwania OM z telefonu: Metoda 1 - usunięcie definitywne oraz Metoda 2 - usunięcie z możliwą natychmiastową "reinkarnacją" (poprzez powtórne zaznaczenie pliku SynerJ); program MMM.
Otóż z dalszych Postów (w tym Mareckiego) wynika, że w Metodzie 1 reinkarnacja OM też jest mozliwa - po wgraniu do telefonu backup-u wszystkich plików "kjava"; np. programem P2k Commander.

Wydaje się więc, że Metoda 1 jest zdecydowanie lepsza. Bo całkowite uwolnienie się od "ukochanego" OM zwolni w dużym stopniu pamięć telefonu - co spowoduje jego szybsze działanie. Po prostu będziemy mieli o jedną (i to prawdopodobnie pamięciożerną) aplikację Java - mniej w telefonie. Czy mam rację ??

5. Na szereg pytań w tym wątku - czy usunięcie OM przyśpiesza telefon - odpowiedź wydaje się być oczywista: software OM (napisany w Java) - jak każda inna nakładka nadpisana na "system operacyjny" i dodająca ekstra-bajery - musi niejako z definicji spowalniać działanie urządzenia. Problem tylko w tym - czy pozostawiać tę aplikację "martwą" w telefonie (Metoda 2) - czy też usuwać to radykalnie (Metoda 1); dalej zachowując gwarancję - poprzez w/w backup.
Innymi słowy - powstaje pytanie: czy Metoda 1 powoduje jeszcze większe przyśpieszenie telefonu w porównaniu z Metodą 2. No i czy ta różnica będzie znacząca. Mnie się wydaje, że tak - ale czy na pewno ?

6. W mojej ocenie, najpoważniejsze kłopoty na jakie napotykali niedoświadczeni użytkownicy telefonu - wynikały przede wszystkim z dwóch powodów:
(a) stosowanie nieaktualnych sterowników (lub nawet ich brak !);
(b) niedokonywanie właściwych ustawień (a więc "settings") w wykorzystywanych programach.
Powodowało to "mrożące krew w żyłach" - prośby o pomoc; por. Posty naszego biednego kolegi "Muerte" (a więc śmierć ). Tak więc często - nowi użytkownicy albo - w najlepszym razie - tracili wszystkie aplikacje Java w telefonie (z MP3 - Playerem włącznie); albo - najgorszym przypadku - rozwalali prawie kompletnie telefon.

Kończąc, jeszcze raz prosiłbym szanownych, bardziej zaawansowanych kolegów o jakieś komentarze i uzupełnienie w/w podsumowania. No i o odpowiedź na zadane przeze mnie pytania.
Uzupełnienie to (a już najlepiej napisanie jakiegoś Poradnika) - pozwoliłoby prawdopodobnie zakończyć ten ciągnacy się bardzo długo wątek. No bo ile można "bić tę samą pianę".

Ostatnio edytowane przez ajakibs : 13-02-07 o 20:15. Powód: Literówka
ajakibs is offline  
Old 26-02-07, 19:05   #217
Dyzio_997
Moto Pisacz

Dyzio_997's Avatar

Model: v975 + TF 128Mb
Send a message via AIM to Dyzio_997 Send a message via Skype™ to Dyzio_997

Panowie, a co z motorolą e1070?! Nie mozna tego pliku synj wywalć jakims innym programem? Motomidman mi nie wykrywa telefonu:/
Old 02-03-07, 14:49   #218
fafQlec
Junior

Wejdz do katalogu kjava, jak niezalezy ci na aplikacjach ktore sa obecnie w telefonie to wywal wszystko, potem zainstaluj co ci potrzeba i nie bedzie OM

Jezeli potrzebne ci sa te aplikacje to metoda prob-bledow, tzn:

Pliki w a/mobile/kjava maja nazwe: (Mozliwe ze OM jest w c/mobile/kjava, nie znam sie na e1070)
*x.jad (gdzie x to liczba od 0 wzwyż, a * to jakis tekst, nie pamietam :P )
*x.jar (jak wyzej, to jest wlasnie aplikacja)
*x.png (logo aplikacji, OM nie ma raczej ikony)

Wiec kopiujemy wszystko na dysk, Wrzucamy pliki z ta sama cyfra zamiast 'x' (zaczynamy od 0) . Wylaczamy i wlaczamy telefon. Sprawdzamy czy jest OM. Tak robimy z kazda trojka, tylko w jednym wypadku OM bedzie dzialalo, wtedy spisujemy cyfre, ktora jest zamiast x i wwalamy wszystkie pliki, procz tych, ktore zamiast x maja zapisana przez nas liczbe.

Wiem ze trudne, ale tylko tyle narazie moge powiedziec, jest to reczny sposob z OM, dodam ze wtedy bedziemy mieli backup'a, w wypadku awarii wwalamy spowrotem te pliki i OM jest spowrotem. Dodam ze nie zawsze bedzie mozliwe przywrocenie OM podczas awarii.

Pzdr.

Ostatnio edytowane przez fafQlec : 02-03-07 o 14:51.
fafQlec is offline  
Old 11-03-07, 16:49   #219
laki93
Junior

dla czego jak chce wylaczyc OM w v360 tak jak jest w opisie to w zakładce phone memory nic nie mam....??
laki93 is offline  
Old 11-03-07, 16:56   #220
ona1982
Moto Pisacz

ona1982's Avatar

a może nie masz zainstalowanych sterów, łączy Ci się wogóle tel z kompem przez MotoMidMana?
Old 11-03-07, 17:35   #221
laki93
Junior

nie....weźcie pomożcie pls
laki93 is offline  
Old 11-03-07, 17:55   #222
ona1982
Moto Pisacz

ona1982's Avatar

to polecam przeczytanie tego i tyle ->http://www.matrax.net/klub/faq,8,1.htm
Old 12-03-07, 22:12   #223
MOTOsslany
Junior

MOTOsslany's Avatar

Model: L6
Send a message via Skype™ to MOTOsslany

Wiem, że to temat o moto v360, ale gdzieś w środku jest napisane, że działa również na moto l6.
A ja mam taki problem.

1.Zainstalowałem Motorola Phone Tools 4.04b
2.Wykrył moją moto.
3.Zainstalowałem sterowniki 2.9.
4.Restart kompa.
5.Odłączyłem moto.
6.Włączyłem MMM i podłączyłem moto.
7.MMM nie wykrył mojego telefonu podczas gdy MPT był cały czas z nim połączony

Wniosek: MMM nie wykrywa telefonu, a MPT tak i nawet w tym samym czasie

EDIT:
Co ja mam zrobić?
Bardzo chcę się tego gnoju pozbyć (orange menu)

EDIT:

Nikt mi nie pomoże ??
To na prawdę jest sprawa kluczowa

Ostatnio edytowane przez MOTOsslany : 14-03-07 o 08:17.
MOTOsslany is offline  
Old 14-03-07, 10:30   #224
ajakibs
Junior

ajakibs's Avatar

Jak sądzę - problem jest (jak zwykle) w sterownikach. To, że działa Ci MPT (na sterownikach firmy WIDCOMM) - to nie oznacza, że będzie działał program MMM.

Spróbuj w ten sposób:

1. Załaduj do PC-ta instalator sterowników do Motoroli; tj. Motorola Driver Installer ver. 2.6.2.0. W moim Poście Nr 213 napisałem dokładnie, gdzie ten program znaleźć (u naszych rosyjskich braci ).

2. Odpal w/w instalator Motorola Driver Installer i wykonaj polecenie: "Clean and Reinstall" (jest taki przycisk na dole ekranu). Instalator usunie Ci stare sterowniki i załaduje najnowsze.

3. Teraz, połącz kablem mini-USB telefon do kompa i odpal program MMM.
Powinno działać jak burza - z tym, że ja to robiłem na Motoroli V 360. O ile Ci się to uda z L6 - to będzie fajnie. Powiadom nas o tym.

ajakibs is offline  
Old 14-03-07, 13:23   #225
MOTOsslany
Junior

MOTOsslany's Avatar

Ja zrobiłem tak
-wszedłem na stronę rosyjską i pobrałem plik Moto MIDlets Manager ~2.0 MB
-potem przeszedłem w menu do ostatniego działu i sciągnąłem Moto Drivers - Драйвера для телефонов Motorola (Drivers for Motorola phones). ~2.3MB
-następne rozpakowałem oba pliki i zainstalowałem Moto Drivers
-po zainstalowaniu wszedłem w Start/Wszystkie programy/Motorola Driver Installer/ i kliknąłem Motorola Driver Installer.exe
- automatycznie zrobiła się opcja clear więc po skończeniu dałem "Clean and Reinstall" i klknąłem Start
-po zakończeniu podłączyłem moją moto i odpaliłem MMM i co się stało?

Oczywiście niedziałało

Co mam robić HELP!
MOTOsslany is offline  
Old 14-03-07, 17:29   #226
Marecki81
Retired Mod

Marecki81's Avatar

Model: iPhone 8GB
Send a message via AIM to Marecki81 Send a message via MSN to Marecki81

Odinstaluje MPT. Wyszyść sterowniki, podłącz telefon w trybie Dane - FAX. Komp powinien wykryć modem. Zainstaluj stery P2k dla modemu, potem odpal MMM i zainstaluj stery dla pozostałych urządzeń.

Happy user of Motorola phones: A780, E770, V180, V360, V500, V980, Z6
and Apple iPhone
Marecki81 is offline  
Old 14-03-07, 19:48   #227
MOTOsslany
Junior

MOTOsslany's Avatar

Do pozostałych urządzeń czyli?

Zrobiłem tak:
1. Odinstalowałem wszystkie sterowniki i MPT
2. Ściągnąłem P2K Drivers ( dołączony jest plik pod koniec pierwszej strony)
3. Podłączyłem telefon.
4. Wyskoczyło okno (dymek), ale nie wyskoczyło mi to do zainstalowania sterów.
5. Wszedłem w Mój komputer/Zarządzaj/ Modem / Motorola ... i dałem aktualizuj sterownik po czym wskazałem ściągnięty folder (po wypakowaniu)
6.Zainstalowało.
7. Włączyłem MMM.
8. Zainstalowałem Motorola_EU_Driver_Installation_v2.6.2.
9. Nie połączył się telefon z MMM.
10. Więc resetnąłem MMM i dalej nie działa .

Co ja robię źle ?

PS. Mam moto l6

Usunąłem to badziewstwo
Dzięki za pomoc Marecki81 i ajakibs

Ostatnio edytowane przez brutus : 10-12-07 o 20:11.
MOTOsslany is offline  
Old 18-03-07, 08:16   #228
Jacu
Junior

Jacu's Avatar

Send a message via Skype™ to Jacu

Wiem, wiem, wiem, mój post w tym temacie chyba będzie najbardziej lamerski ze wszystkich które tu się pojawiły! Otóż przy tych wszystkich poradach przybyło mi sporo programów do mojej motoroli: MMM w kilku wersjach P2k comm również i sterowniki! Cokolwiek chciałem zrobić to MMM jak i P2k nie widzą mojej motki, niestety ze sterownikami mam problem bo nie wiem jak i gdzie wgrać. Siedzę nad tym tematem pare dni i nijak się połapać nie mogę! Proszę o jakieś sugestie i pomoc w tym aby skutecznie pozbyć się OM z mojej motki, będę ogromnie wdzięczny za okazaną pomoc jak i w wykazaniu cierpliwości!
Jacu is offline  
Old 20-03-07, 14:53   #229
ajakibs
Junior

ajakibs's Avatar

Jak widać problem sterowników powraca - jak bumerang !!

Przede wszystkim zainstaluj sobie instalator strowników: Motorola Driver Installer ver 2.6.2.0 (lub nowszy - o ile istnieje). Co dalej robić - napisałem w moim Poście nr 224; gdzie znaleźć w/w instalator sterowników - napisałem w Poście nr 213.

Odpalenie tego instalatora i wykonanie polecenia: "Clean and Reinstall" - ma tę zaletę, że nieaktualne sterowniki zostaną usunięte i nowe zostaną zainstalowane. No i co najwazniejsze - nie musisz "ręcznie" instalować tych sterów, bo to się wykonuje automatycznie.

Odpalając następnie programy typu MMM czy P2k - wszystko już powinno elegancko chodzić; tzn. już nic w kwestii sterowników nie będziesz musiał robić !!

Pamiętaj, aby telefon był w trybie "Dane i Fax" (a nie - "Karta pamięci"). Pamiętaj też - aby przy korzystaniu z MMM - nie ustawić telefonu do trybu: Gry i applikacje.

Na koniec uwaga 1: w/w instalator nie aktualizuje samoczynnie wbudowanych w sobie sterowników poprzez internet. Tak więc dobrze jest od czasu do czasu sprawdzać - czy mamy jego najnowszą wersję. Wersja 2.6.2.0 jest - bodajże - z połowy grudnia 2006 r. (o ile dobrze pamiętam) .

Uwaga 2: Czytaj uważniej ten wątek !! Prawie wszystko co tu piszę już było - poza pewnymi szczegółami - podanymi powyżej, a dotyczącymi instalatora sterów.

ajakibs is offline  
Old 21-03-07, 05:03   #230
Jacu
Junior

Jacu's Avatar

Send a message via Skype™ to Jacu

Dopiero dzisiaj przeczytałem odpowiedź za którą serdecznie dziękuję! Postaram się ściągnąć ten instalator i popróbuję cokolwiek zrobić! Zobaczymy co z tego wyjdzie!
Alleluja, Matko kieruj...nie wiem czy wiecie, ale zrobiłem to, Ja super noob w te klocki! Dzięki serdeczne za podpowiedzi!
Jednak szczerze przyznam się, że trzeba było sporo poczytać, w tym temacie jest wszystko, ale pomieszane, że tylko znawcy łapią w locie o co chodzi! Iście detektywistyczne podejście trzeba mieć aby laik doszedł sam do tego! Jak widać cierpliwość popłaca no i oczywiście duża pomoc z Waszej strony! Pozbyłem się OM i mam zegarek normalny!

Ostatnio edytowane przez Jacu : 21-03-07 o 21:42.
Jacu is offline  
Old 07-12-07, 17:06   #231
Xawius
Junior

U mnie z ściągnięciem Orange menu poszło naprawde łatwo i bez problemów wielkie dzieki.
Xawius is offline  
Old 10-12-07, 17:02   #232
ajakibs
Junior

ajakibs's Avatar

Mamy nową wersję Moto Midlets Manager v. 0.85.2YEARS - data wydania: 20.11.2005.
Link: (Ten sam co zwykle)
HTML Code:
http://dwalx.motofan.ru/mmm.php
Przydatne wskazówki:

1. Przed rozpoczęciem pracy z programem - należy połączenie USB telefonu ustawić w trybie "Modem/Fax", no i telefon musi być koniecznie "w trybie jałowym". Nie wolno go ustawić w trybie: "Gry i aplikacje" !!

2. Po odpaleniu programu - należy koniecznie sprawdzić ustawienia - przycisk "Settings". Na przykład - dla telefomu Motorola V 360 - należy dokonać tam ustawienia "Standard". Dla bardziej zaawansowanych telefonów są tam inne ustawienia.

3. W lewym gornym rogu programu jest taki mały symbol nakrętki od śrubki. Po kliknięciu - dostajemy bardzo bogaty zestaw skórek do tego programu. Polecam skórkę "XP Luna". Warto to zrobić - bo domyślna skórka - jest jakaś wyblakła i słabo widać litery.

4. Po skończeniu pracy z programem - należy wykonać - z poziomu programu - "Restart" - wówczas telefon zostanie odłączony od programu i można go bezpiecznie odpiąć od kabla USB.

Część z podanych powyżej wskazówek jest nowa - tj. nie były one umiesczone na tym Forum (np. temat "skórek", czy też polecenie "Restart") .

Życzę powodzenia,

ajakibs is offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)

Narzędzia wątku

Zasady Postowania