Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Vxxx/Uxxx

Seria Vxxx/Uxxx Dyskusje na temat modeli serii Vxxx oraz Uxxx:

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 02-04-06, 14:48   #1
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Oxygene v.1.0 by Kacza

Po raz drugi przedstawiam Wam mój autorski soft OXYGENE v.1.0

Bazuje on na silniku r472.08.18.40R i zawiera polski langpack z polskim iTAP-em(0037)


Przypominam również, iż nadaje się on wyłącznie na telefony r47/r472 czyli m.in.v547/v551/v555/v330



Dla początkujących polecam mój poradnik flashowania (link znajduje się w mojej sygnaturze na dole)



Charakterystyka:
-8000kb wolnego miejsca
-pamięć SMS na telefonie (100smsów)
-3 skiny: MOTO (fabryczny), KDE oraz MacOSX
-nagrywanie wideo o długości około minuty (1,13mb)
-dodatkowe funkcje nagrywania video
-możliwość zapisania zdjęcia zaraz po jego uchwyceniu (a nie po odczekaniu aż telefon "przemieli" obraz)
-funlight`s (światła wydarzeń i clublights)
-działający czujnik światła (wyłącza nam podświetlenie klawiatury, gdy oświetlenie jest dostateczne)
-uaktywniona funkcja ładowania aplikacji JAVA przez kabel USB
-rozszerzone menu aplikacji JAVA
-fabryczne kody zabezpieczeń (1234 oraz 000000 [sześć zer])
-podświetlenie: wyłączone, 20-, 40-, 60sekund oraz non-stop
-


Do oprogramowania tego nie wgrywałem żadnych tapet i dzwonków. Powód jest prosty: każdy z nas ma inny gust. Wgranie elementów multimedialnych nie będzie już problemem (wystarczy skorzystać z MPT)


W załączniku posta, znajdziecie także WEBSESSION dla sieci ERA, PLUS oraz ORANGE (thnx to Lupus82). Są one poprawnie ustawione dla usług:
MMS (dla tej usługi potrzebna jest także ręczna konfiuguracja w menu "wiadomosći"
WAP via GPRS
Internet via GPRS

Po ściągnięciu pliku, należy go rozpakować i umieścić w katalogu /a/ telefonu


LINKI:
Plik dostępny jest w forumowej plikowni. (dostęp możliwy po zarejestrowaniu się)

Zapraszam


rapidhsare.de
Załączone Pliki
File Type: zip WebSession ERA.zip (454 Bajtów, 743 wyświetleń)
File Type: rar WebSession ORANGE.rar (521 Bajtów, 879 wyświetleń)
File Type: zip WebSession PLUS.zip (420 Bajtów, 21731 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez brutus : 08-05-08 o 13:24. Powód: reupload na rapidshare 8.05.2008
Kacza is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 20-07-06, 01:37   #2
QguAr
Junior
 
Zarejestrowany: 16.03.06
Posty: 10
Question Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

mozesz skomentowac ten bug w v547

http://matrax.net/forum/showthread.p...112#post409112


jutro bede wiedzial wiecej od wlasciciela


pozdrawiam
QguAr is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-08-06, 16:11   #3
anubis76x
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 19.11.05
Posty: 41
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Cytat:
Napisał Kacza
Po raz drugi przedstawiam Wam mój autorski soft OXYGENE v.1.0

Bazuje on na silniku r472.08.18.40R i zawiera polski langpack z polskim iTAP-em(0037)
W jaki sposób wgrać oryginalne dźwięki tak aby na liscie dźwięków motki miały oryginalne nazwy ? kiedys cos mi pisales z kad je wziasc ale pliki nie ktore mialy nazwy z "tylda" a nie jak w oryginale... cos tam jescze trzeba bylo usunac jakis plik. No i zeby byly dzwieki systemowe itp
Sam soft OK

aa... i jeszcze szablony MMS tez by sie przydaly

Ostatnio edytowane przez Kacza : 03-08-06 o 22:03.
anubis76x is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-08-06, 22:04   #4
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Zmień atrybuty plików, a nazwy wrócą - FAQ
Załączone Pliki
File Type: zip mmstemplate.zip (76.0 KB, 401 wyświetleń)
Kacza is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 07-08-06, 23:39   #5
anubis76x
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 19.11.05
Posty: 41
Cytat:
Napisał Kacza
Zmień atrybuty plików, a nazwy wrócą - FAQ

Dzięki ! wczytalem sie w archiwum i szablony MMS juz mam tylko po wgraniu oryginalnych dzwonkow mam czesc dzwonkow np ~AlertFile016 itp lub moto~ i Moto itp

Jak zrobic aby dzwonki mialy takie nazwy jak wczesniej ? cos trzeba z atrybutami plikow zrobic cos z 44 ale ja nie wiem co... no i gdy wchodze w opcje wyboru profilu np wibra i dzwonek to moge wybrac tylko nie ktore podstawowe dzwonki te od motoroli tzn takie pikawki a nie ma dzwonkow

plissss

Jeszcze jedna sprawa...
Nie działał mi WAP Over GPRS gdy byłem w zasięgu sieci EDGE. Piskor napisał mi:
A bym w Seem'ie 0x02AF/Offset 1/bit1 - ustawił na ON, co wyłączy mi EDGE podczas korzystania z WAPu i dziala juz OK ale podczas tego teraz gdy jestem w menu ikonkowym "Media center" to gdy przechodze z jednej ikonki na inna to te ikonki znikaja... i widac tylko podpisy na gorze a ikon brak...
Jak to przywrocic ???? cos spiepszylem pewie latwo to przywrocic tylko jak??

OK problem ze znikajacymi ikonkami rozwiazalem trzeba wejsc do "ustawien poczatkowych" i wylaczyc animacje i ikonki e Media Center przestaja znikac))

Teraz tylko zostal problem z tymi dzwiekami zeby ich nazwy byly jak wczesniej a nie jakies dziwne nie wiem jak to zrobic((( no i w profilach wyswietlaja mi sie tylko te bzyczki i vibry a melodyjek nie ma chodz sa wgrane.
Help !!!

Jak sie uda to umieszcze swoja wersje oprogramowania na bazie "Kacza" tylko troche przerobione np bez napisu "Milego dnia" a za to z napisem Orange-PL i data, napisem Motorola V547 na zew,. wysw. oryginalnymi dzwonkami i dzialajacym GPRSem i innymi bajerami
Pozdro

/Pecel: Jeszcze raz napiszesz posta pod postem i ban

Wywalilem wszystkie nie potrzebne dzwonki szkoda czasu amm te ktore chcialem... wiec pytanie nie aktualne jest nowe DDD

Teraz nie mam dzwieku do animacji przy wlaczaniu motki i przy wylaczaniu.... tylko wibre..
gdzie skopiowac muzyczke, jaka nadac jej nazwe aby grala przy wlaczaniu i wylaczaniu telefonu ???

2 pytanie: (mam nadziej ze ostatnie..
nie mam dzwiekow klawiatury... po mimo ze ustawilem max to nie slysze dzwieku naciskanego klawisza....

Ostatnio edytowane przez Kacza : 08-08-06 o 21:31.
anubis76x is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-08-06, 21:35   #6
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

1. poradnik tuningu motki v3
2. Może w gain_table jest wyciszona pozycja "keypad tones"? Dziwne, bo w oxygene tego nie robiłem.
Kacza is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-08-06, 14:06   #7
anubis76x
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 19.11.05
Posty: 41
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Fajne oprogramowanie, dodalem kilka poprawek jak np zmiana napisu na zew. wyswietlaczu, wywalenie Milego dnia i danie daty/zmiana napisu IDEA na Orange-PL itp

Tylko 2x telefonik mi sie zawiesil przy odbieraniu sms i juz ze 2 razy po otwarciu klapki i wcisnieciu dowolnego klawisza np zeby sie dostac do ksiazki telefonicznej telefon nie reagowal dopiero po ok 30s zareagowal jak by mial jakis przestoj ;] czy orientujesz sie co moze byc przyczyna ? moze cos podmienic ? wydaje mi sie ze to moze byc wina np swiatel klubowych bo raz przy odbieraniu dostawal lekkiej zadyszk lub przez aktywne nie potrzebne lub nie dzialajace funkcje..
anubis76x is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 16-08-06, 22:35   #8
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

No dokładnie. To wina tych świateł klubowych. Jest to sprawa indywidualna dla fona. Bo u mnie jak nie mam mp3 ustawione jako dzwonek, to jest dobrze.
Najlepszym rozwiązaniem jest wyłączyć je dla połączeń przychodzących. Nie pamiętam już, która wersja jest w OXYGENE. Wgraj dla pewności mój obecny funlight.pat. Na sms się nie zawiesza.

LINK
Kacza is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-11-06, 18:37   #9
baniol
Junior
 
Zarejestrowany: 25.07.06
Posty: 1
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Czy będzie ono działało na motoroli PEBL U6

//piskor: nie będzie, to inna rodzina softów

Ostatnio edytowane przez piskor : 05-11-06 o 13:52.
baniol is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 05-11-06, 13:24   #10
bonzii
Moto Pisacz
 
bonzii's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.11.05
Model: V300,V3,V547 :D
Posty: 30
Send a message via AIM to bonzii Send a message via Yahoo to bonzii
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Według mnie dobry sofciq, na V547 chdzi jak marzenie xD
Wileki + to, to że ma bardzo dużo wolnej pamięci
__________________
Model: E1 ROKR
Flex: Hudy&Blazej
Wersja S/W: R373_G_0E.30.48R
Memory: 8311 KB + 512 SanDisk
bonzii is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-11-06, 18:42   #11
Scr34m
Junior
 
Zarejestrowany: 13.11.06
Model: v547
Posty: 1
Send a message via AIM to Scr34m
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

A ja mam takie pytanie odnosnie tego softu. Mianowicie po wgraniu go na motorolke i przeslaniu z pc kilku mp3 normalnych nie z vbr jest taki problem, mianowicie kiedy wchodze w szczegóły danego profilu ( tu wibra & dzwonek ) wybieram zmiane dzwonka połaczen na inny ale w tych dzwiekach które sie tam wyswietlaja ( tzn na liscie ) nie ma tych dzwonków ( mp3 ) które wyslalem. Czy ktos wie moze czemu tak sie dzieje ?


EDIT: Szukalem na forum i nie doczytalem sie tego. JEsli gdzies jest ten watek to podajcie linka i przepraszam z góry za floooda

Ostatnio edytowane przez Scr34m : 14-11-06 o 18:46.
Scr34m is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-01-07, 22:39   #12
jabol666
Junior
 
Zarejestrowany: 10.01.07
Posty: 4
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

moze odkopuje trupa ale na mojej motce v547 wystepuje oto taki bug jak w załączniku, zamiast jakiegos tekstu jest kolorowy pasek, kolor jego zależy od stylu ale niezależnie od stylu jest zawsze, co o tym sądzicie? da sie tego pozbyć?
Załączone Grafiki
File Type: png screen8.png (12.0 KB, 373 wyświetleń)
jabol666 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-07, 22:09   #13
neomx
Junior
 
neomx's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.02.07
Model: V547
Posty: 4
Send a message via Skype™ to neomx
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

czy moglby ktos jeszcze raz udostepnic soft OXYGENE v.1.0.z gory dzieki
neomx is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-07, 22:41   #14
cinek193
Bywalec
 
cinek193's Avatar
 
Zarejestrowany: 26.09.06
Model: RokR E 8
Posty: 321
Send a message via Skype™ to cinek193
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

neomx ten soft jest w plikowni!!
cinek193 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-03-07, 16:17   #15
VilQ-NH
Junior
 
Zarejestrowany: 24.10.06
Model: V547
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Dla jabol666 ... najlatwiej wylaczyc ta opcje programem Triplet Tool Compilation 1.21 ... wchodzisz w edytora seem [Global Flex Table] i odznaczasz 78 offset (Multimedia>Pictures>Menu>Send as TIM Click). PZDR!
__________________
VilQ
VilQ-NH is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-03-07, 17:06   #16
SopranoPL
Junior
 
SopranoPL's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.02.06
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Cytat:
Napisał VilQ-NH Zobacz post
Dla jabol666 ... najlatwiej wylaczyc ta opcje programem Triplet Tool Compilation 1.21 ... wchodzisz w edytora seem [Global Flex Table] i odznaczasz 78 offset (Multimedia>Pictures>Menu>Send as TIM Click). PZDR!
No właśnie odznaczam ten 78 offset, zapisuje ponownie, restartuje i nadal to mam, mimo, że jak włącze ponownie offset 78 widnieje jako faktycznie odznaczony.

Mam jeszcze pytanko, jakim programem moge zmieniać domyślne nazwy w telefonie np: Wiadoości na SMS itd widziałem to również w jakies "produkcji" by kacza

I przy okazji, jak działa zestaw słuchawkowy do Motki otwieranej V547? Klapka może być cały czas zamknięta i steruje tym pilocikiem odbierając połączenia czy jak?
SopranoPL is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-03-07, 22:22   #17
VilQ-NH
Junior
 
Zarejestrowany: 24.10.06
Model: V547
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

U mnie tak to zadzialalo ... nic nie moge wiecej poradzic. A co do tego programu zmieniajacego nazwy to sprobuj P2KMenuEditor_v23. PZDR!
__________________
VilQ
VilQ-NH is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 13-03-07, 23:19   #18
jabol666
Junior
 
Zarejestrowany: 10.01.07
Posty: 4
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Dzięki bardzo ze ktoś pomógł wszystko śmiga, gra i buczy jak powinno
jabol666 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-03-07, 10:28   #19
SopranoPL
Junior
 
SopranoPL's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.02.06
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Nie idzie offset 78 odznaczony, a ja ciągle widze ta pustą przestrzeń trudno dzięki z apomoc
SopranoPL is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-03-07, 21:14   #20
jabol666
Junior
 
Zarejestrowany: 10.01.07
Posty: 4
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

a moze kolega poprostu zmieniał offsety na "sucho" czyli zmianiał w plik ktory sie laduje z progiem? ja proponuje wcisnac przycisk czytania semów z telefonu, odznaczyc 78 i zapisac do telefonu, po tym automatycznie sie zrobi reset i wszystko działa

A tak do tematu to zrobiłem cos takiego z tego softu:

po Skrinie nr. 4 widać że można
Załączone Grafiki
File Type: png screen1.png (20.9 KB, 309 wyświetleń)
File Type: png screen2.png (16.2 KB, 274 wyświetleń)
File Type: png screen3.png (3.6 KB, 276 wyświetleń)
File Type: png screen4.png (11.8 KB, 276 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez jabol666 : 14-03-07 o 21:33.
jabol666 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 14-03-07, 23:52   #21
SopranoPL
Junior
 
SopranoPL's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.02.06
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Cytat:
Napisał jabol666 Zobacz post
a moze kolega poprostu zmieniał offsety na "sucho" czyli zmianiał w plik ktory sie laduje z progiem? ja proponuje wcisnac przycisk czytania semów z telefonu, odznaczyc 78 i zapisac do telefonu, po tym automatycznie sie zrobi reset i wszystko działa

A tak do tematu to zrobiłem cos takiego z tego softu:

po Skrinie nr. 4 widać że można
Tak zrobiłem, najpierw zczytałem z telefonu, póxniej odznaczyłem, póxniej wczytałem telefon się zresetował i dalej to samo
SopranoPL is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-03-07, 09:23   #22
VilQ-NH
Junior
 
Zarejestrowany: 24.10.06
Model: V547
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

a propos ... pytanie do jabol666 ... jakim programem robisz te screen'y?? :->
Dokladniej moje pytanie brzmi: jak srobiles screen'y 2, 3 i 4 (bo pierwszy potrafie stworzyc w skinner4moto :-) ).
__________________
VilQ

Ostatnio edytowane przez VilQ-NH : 15-03-07 o 09:32.
VilQ-NH is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-03-07, 21:43   #23
jabol666
Junior
 
Zarejestrowany: 10.01.07
Posty: 4
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

proste pytanie, prosta odpowiedź voila! :
MSnap
Załączone Pliki
File Type: rar MSnap 0.2a.rar (13.7 KB, 227 wyświetleń)
jabol666 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 18-03-07, 19:14   #24
jagd
Junior
 
Zarejestrowany: 18.03.07
Posty: 2
Thumbs down Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Hm... Wrzuciłm ten soft i telefon nie wstał... co gorsza - nie mogę NIC z nim zrobić. Kotś mi może napisać, jak go teraz wskrzesić?

Flashowanie zakończyo siępowodzeniem, a jednak telefon leży - mimo naładowanej baterii :|
jagd is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 18-03-07, 23:10   #25
VilQ-NH
Junior
 
Zarejestrowany: 24.10.06
Model: V547
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

bt dziala?? telefon jest wykrywany przez program flas(h)zujacy??
__________________
VilQ
VilQ-NH is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 18-03-07, 23:57   #26
jagd
Junior
 
Zarejestrowany: 18.03.07
Posty: 2
Red face Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Telefon nie jest poprawnie (wogóle) wykrywany przez komp / soft (FlashBackup 2.62 i flasher w p2ktools)...
Komputer widzi jak włączam telefon wpiety kablem usb - ale nie rozpoznaje urządzenia. A soft nic nie widzi.

Co do samego telefonu... wyciągałem baterię, restartowałem kilka razy trymając kombinację do bootloadera i nic... :| Zmarł.

Wcześniej był kilka razy zmieniany soft i nic się nie działo.
Miałem nadzieję, że ten soft rozwiąze moje problemy z motką - a zasadniczo cała operacja pogrzebała ją na amen :|
jagd is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 19-03-07, 21:44   #27
VilQ-NH
Junior
 
Zarejestrowany: 24.10.06
Model: V547
Posty: 16
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

http://www.matrax.net/klub/index.php...d=45&area=1#50 ... widzialem to na wczesniejszym watku ... moze pomoze
__________________
VilQ
VilQ-NH is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 27-12-07, 12:30   #28
virus_pl
Junior
 
Zarejestrowany: 13.04.06
Posty: 3
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

możecie wżucić ten monster jeszcze raz bo nie mogę go ściągnąć

Ostatnio edytowane przez Krzysq : 28-12-07 o 16:51.
virus_pl is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 17-03-08, 10:31   #29
frise89
Junior
 
Zarejestrowany: 05.02.08
Posty: 3
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

prosze o dodanie nowych linkow...
frise89 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-02-10, 21:08   #30
matos
Junior
 
Zarejestrowany: 25.01.10
Posty: 1
Odp: Oxygene v.1.0 by Kacza

Bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos udostepnił soft w nowym linku.
matos is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
V547 Motorola V547 Seem 0032 Autorstwa KACZA SopranoPL Archiwum 19 23-05-06 19:23
V980 Internet(proxy)(Kacza) Flow Archiwum 4 07-05-06 19:01
V500 Padła Po Wgraniu Flesza Autorstwa kacza majerek06 Archiwum 1 26-02-06 15:11



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET