Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Aktualności & Ciekawostki > Operatorzy > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 07-06-06, 09:33   #1
Rumcajs
Moto Pisacz
 
Rumcajs's Avatar
 
Zarejestrowany: 15.11.05
Model: obecnie Nokia 6230i
Posty: 44
Send a message via AIM to Rumcajs
Red face Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

Krótkie pytanie: jaka sieć posługuje się numerem o początku 788 ??


Pozdrawiam


Ave
__________________
*** Podpisu nie będzie, bo Emilka mi wszystkie, najlepsze wyrazy pozabierała...***
Wymienie się softem z innymi właścicielami 6230i
Rumcajs is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 07-06-06, 09:53   #2
piskor
Poszukiwacz
 
piskor's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.09.05
Model: V360
Posty: 1,179
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

patrz tu -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Numery_...iczne_w_Polsce

Cytat:
# Polska Telefonia Cyfrowa (Era GSM):

* 600, 602, 604, 606, 608
* 692, 694, 696, 698
* 660, 662, 668
* 880, 889, 886, 888 (używane przez podsieć Heyah)
* 788 UMTS
piskor is offline  
Old 07-06-06, 11:22   #3
FraNtiC
Szalony MotoManiak
 
FraNtiC's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.09.04
Model: URSUS C-360-3P
Posty: 1,502
Send a message via ICQ to FraNtiC
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

788 UMTS ?
No nie wiem, Heyah sie posługuje takim prefixem. Wystarczy spojrzeć na allegro.
__________________






FraNtiC is offline  
Old 07-06-06, 11:27   #4
Saintraziel
Szalony MotoManiak
 
Saintraziel's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.08.04
Model: HTC TOUCH HD
Posty: 846
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

ale dlaczego heyah miałaby się posługiwać 788?? przeciez w cytacie piskora jest że heyah ma 880,889,886 i 888... ale to troche dziwne.. en prefix dotyczy tylko nowych kart?? bo na starych umts działał też (pomijając kwestie jakości tych usług jeszcze ze 4 miesiące temu :P)
__________________
POWERED BY HTC Touch HD :D:D:D
Saintraziel is offline  
Old 07-06-06, 11:27   #5
goofy3
Urban Cowboy
 
goofy3's Avatar
 
Zarejestrowany: 22.01.05
Model: HTC Topaz/Diamond2
Posty: 1,651
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

@Frantic, nie Heyah, tylko Era btw, czyli w plusie i erze trzeba miec oddzielna karte na UMTS? Troche bezsensu, zwlaszcza ze w Orange mozna uzywac tej samej...
goofy3 is offline  
Old 07-06-06, 11:29   #6
Saintraziel
Szalony MotoManiak
 
Saintraziel's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.08.04
Model: HTC TOUCH HD
Posty: 846
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

w plusie nie trzeba.. moja 2letnia karta łykała umts bezproblemowo przy standardowym początku 605.. teraz mam 693 i tez chodzi miodzio
__________________
POWERED BY HTC Touch HD :D:D:D
Saintraziel is offline  
Old 07-06-06, 11:44   #7
FraNtiC
Szalony MotoManiak
 
FraNtiC's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.09.04
Model: URSUS C-360-3P
Posty: 1,502
Send a message via ICQ to FraNtiC
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

Ale sobie znaleźliscie temat do dyskusji....
@Saintraziel... no chyba mnie nie posadzasz o to, że podaje niesprawdzone informacje.
Tak jak napisałem..... ZOBACZ NA ALLEGRO chociażby.
http://www.allegro.pl/item106125023_...ah_warto_.html

I zeby mi raza tu zaraz nie było wywodu na tamat Era/Heyach.. To marki PTC.
__________________






FraNtiC is offline  
Old 07-06-06, 11:54   #8
Saintraziel
Szalony MotoManiak
 
Saintraziel's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.08.04
Model: HTC TOUCH HD
Posty: 846
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

@Frantic masz rację.. się pospieszyłem aczkolwiek tak jak napisałem to dość dziwne żeby na umts miały byc inne prefixy.. bo co niby miałoby być z dotychczasowymi użytkownikami ?? coś chyba Wikipedia przegieła, bo wg niej nie miałbym umts'u
__________________
POWERED BY HTC Touch HD :D:D:D
Saintraziel is offline  
Old 07-06-06, 12:05   #9
FraNtiC
Szalony MotoManiak
 
FraNtiC's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.09.04
Model: URSUS C-360-3P
Posty: 1,502
Send a message via ICQ to FraNtiC
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

Dokładnie, wygląda na to ze ktos to źle ujął, albo miał złe info

Ps. ciekawe kiedy doczekamy się w uzyciu prefixow od 881 do 884.... P4
__________________







Ostatnio edytowane przez Kacza : 12-06-06 o 07:33.
FraNtiC is offline  
Old 07-06-06, 16:48   #10
baczek
Super Moderator
 
baczek's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.02.06
Model: i5700@Frozen Eclair
Posty: 3,093
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

wczoraj kupowalem starter w heyah i mial prefix 788 ;]
baczek is offline  
Old 10-06-06, 11:45   #11
grucha383
Bywalec
 
grucha383's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.03.06
Model: LG GD510
Posty: 140
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

A 754 to z tej samej rodziny co 788 ?? Bo kiedyś do mnie taki dzwonił numer
grucha383 is offline  
Old 10-06-06, 13:18   #12
FraNtiC
Szalony MotoManiak
 
FraNtiC's Avatar
 
Zarejestrowany: 25.09.04
Model: URSUS C-360-3P
Posty: 1,502
Send a message via ICQ to FraNtiC
Odp: Jaka to sieć? Jaki to numer? :D

Ale bystrzak z Ciebie
Dolnośląskie - Jelenia Góra - 0 75
__________________






FraNtiC is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Jaki wóz Cię kręci/jaki Ci się marzy/na jaki Cię stać ??? bart_hamer Hydepark 245 12-03-08 12:38
Orange Orange Go/ POP - "doładuj za 50, dostajesz 70" - na jaki numer? wodzu341 Archiwum 4 09-05-06 12:02
V360 Sieć orzeł Archiwum 1 27-03-06 19:46
MPx220 jaka przegladarka i jaki program to czytania plikow worda ? lukas Archiwum 1 09-12-05 20:51
[p2p]Jaka sieć? lycha8 Archiwum 4 18-04-05 14:13



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET