Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Vxxx/Uxxx > Archiwum

Archiwum Archiwalne wątki, gdzie rozmowa się zakończyła. Jednak warto tutaj zaglądać

 
 
Narzędzia wątku
Old 10-07-06, 20:26   #1
maxccc
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 23.12.05
Model: v980
Posty: 38
Unhappy soft do v235

Witam
poszukuje jakiegoś softy lub flexu do tejże motki!
Musze zmienić soft bo strasznie wolno mi chodzi!
Wszędzie szukałem na forum (chyba niczego nie przeoczyłem)
Prosze o pomoc !
Pozdrawiam Maxccc
maxccc is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 11-07-06, 08:39   #2
wozo
Junior
 
Zarejestrowany: 22.06.06
Model: V235
Posty: 15
Odp: soft do v235

Witam.
Niestety trudno znaleźć soft do V235 (a szukałem bardzo długo).Znalazłem jedną stronę ,na której istnieje nowy soft:
1. New firmware for V235 added to SmartMoto section
(News/New files on www.Boot-Loader.com)
" New firmware for V235 (R3512_G_0A.30.3ER, R3512_G_0A.30.3FR and boot file ) added to SmartMoto section
Monday, 05 June 2006 "
http://www.boot-loader.com/index.php
Niestety sam fakt zarejestrowania się na tej stronie nie upoważnia do ściągania plików z sekcji SmartMoto.Trzeba prawdopodobnie zakupić Smart-Clipa.
Mam prośbę -może ktoś z userów ma możliwość ściągnięcia tych plików i udostępnienia szerszemu gronu (czyli nam) to byłbym bardzo wdzięczny.
__________________
Jakby tu ulepszyć V235?
wozo is offline  
Old 11-07-06, 09:06   #3
KrzychuG
Evil Inside
 
KrzychuG's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.10.05
Model: i9000
Posty: 2,063
Odp: soft do v235

Nawet sam fakt posiadania smart-clipa nie upowaznia do sciagania plikow. Support jest generalnie platny i ostanio ciezko sie tam wbic. Nie zmienia to jednak faktu, ze pliki, ktore tam znajdziesz beda w formacie .smf i mozna je wrzucic jedynie za pomoca smart-clipa + smart-moto wspomagajac sie testpointem.
KrzychuG is offline  
Old 11-07-06, 09:34   #4
wozo
Junior
 
Zarejestrowany: 22.06.06
Model: V235
Posty: 15
Odp: soft do v235

Dięki za wyczerpującą odpowiedź.Czyli nie tędy droga...Trudno ,szukamy dalej.
Może jeszcze śmieszne pytanko: czy ktoś wie czy można wgrać soft od innej Vxxx? Wiem ,że np. do V300 można wgrać od V600.Jest to wogóle możliwe czy "no way.."
__________________
Jakby tu ulepszyć V235?
wozo is offline  
Old 11-07-06, 09:41   #5
maxccc
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 23.12.05
Model: v980
Posty: 38
Odp: soft do v235

Ja też szukałem takich rzeczy żeby wgrać soft od innej motki. Ale z tego co wyczytałem to nie da rady! Ktoś chciał nawet na tym forum zmienić soft i sgrać ten z v325 do v 300 i jest to niemożliwe
p.s.
A dlatego da się wgrać soft od v600 do v 300 ponieważ to są praktycznie te same telefony
maxccc is offline  
Old 11-07-06, 09:50   #6
ziomal
C975 Owner
 
ziomal's Avatar
 
Zarejestrowany: 08.05.05
Model: C975
Posty: 1,872
Send a message via AIM to ziomal
Odp: soft do v235

Nie wgrasz od tripletsa jak i refresha.

Lepiej poczekać aż zostanie udostępniony jakiś sofcik a to kwestią czasu będzie.
__________________
Pozdrawiam ziomal :-)


Ostatnio edytowane przez ziomal : 11-07-06 o 10:00.
ziomal is offline  
Old 11-07-06, 10:02   #7
wozo
Junior
 
Zarejestrowany: 22.06.06
Model: V235
Posty: 15
Odp: soft do v235

No trudno.
Poczekamy aż coś się pojawi....
Mi generalnie funkcjonalność tego telefonu pasuje a brak mi jedynie możliwości obsługi skinów oraz brak obsługi karty pamięci.Co do tego ostatniego to się pocieszam ,że może ktoś odkryje na płycie V235 "magiczne" miejsce przeznaczone właśnie na slot karty pamięci.Pomarzyć można.
__________________
Jakby tu ulepszyć V235?
wozo is offline  
Old 11-07-06, 11:17   #8
Pecel
Unlocker
 
Pecel's Avatar


 
Zarejestrowany: 01.07.04
Model: MOTOROLA ME4052-1
Posty: 2,444
Send a message via AIM to Pecel
Odp: soft do v235

Mysle ze R3511 od V190 wleci na ta sluchawke, linki do tego softu hulaly po forum.
Pecel is offline  
Old 11-07-06, 12:50   #9
wozo
Junior
 
Zarejestrowany: 22.06.06
Model: V235
Posty: 15
Odp: soft do v235

Być może.... V235 ma R3512 ....
Czy jest jakiś prosty sposób żeby się dowiedzieć ,czy można wgrać soft bez uwalenia motki (chodzi mi o wyeliminowanie prób i błędów).
__________________
Jakby tu ulepszyć V235?
wozo is offline  
Old 16-10-06, 16:08   #10
zikmaster
Junior
 
Zarejestrowany: 25.02.05
Model: E398->V975
Posty: 20
Odp: soft do v235

WOZO czy udalo ci sie gdzies odnalezc soft do tej motki??jesli tak to podaj jakies namiary...Dzieki pozdro
zikmaster is offline  
Old 14-12-06, 16:14   #11
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Zmienilo sie cos, szukalem dzisiaj pol dnia i nie znalazlem wychodzi na to ze za malo ludzi posiada ta motke
PZDR
HaLo is offline  
Old 09-01-07, 20:56   #12
szowsko
Junior
 
Zarejestrowany: 08.01.07
Posty: 2
Odp: soft do v235

http://www.handy-faq.de/forum/showthread.php?t=22130
szowsko is offline  
Old 09-01-07, 21:00   #13
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

@szowsko jest to soft brandowany pod T-Mobile(zaklada simlocka)a raczej chodzilo o czysty soft,ja znalazlem juz soft z "tuningowany" z jakiejs Hiszpanskiej strony jak znajde linka to zapodam.Niestety jeszcze nie natknolem sie na PL lang

Cytat:
Napisał Pecel
Mysle ze R3511 od V190 wleci na ta sluchawke
Wejdzie na 100% sprawdzone

EDIT_______________...

Link do z "tuningowanego" softu(click...)

PZDR

Ostatnio edytowane przez HaLo : 09-01-07 o 21:19.
HaLo is offline  
Old 10-01-07, 18:53   #14
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

ztuningowany soft tzn: będzie posiadał wszystko to co motka V235: kamera,aparat itp.. itd... ??
Bo V190 nie posiada tych bajerów.
Moraj is offline  
Old 10-01-07, 20:06   #15
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Tak posiada jest, zmieniony tez caly wyglad menu
PZDR
HaLo is offline  
Old 12-01-07, 08:57   #16
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

Wgrałbym sobie tego flasha.. ale widze że nie ma polskiego langa. :-(
Czy dałoby sie wgrać potem Langa np z L7 albo L6?
Moraj is offline  
Old 12-01-07, 16:21   #17
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Nie wejdzie, ktos na elektrodzie oglaszal sie ze ma czysty soft z pol langiem napisalem mu pw jakis czas temu ale sie nie odezwal
PZDR
HaLo is offline  
Old 14-01-07, 14:35   #18
Pakson
Bywalec
 
Pakson's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.01.06
Model: iphone 3g
Posty: 166
Send a message via Skype™ to Pakson
Odp: soft do v235

a wie ktos jak zrzucic langa z fona bo brat ma v235 z sieci o2 i ma w nim pl langa tylko nie wiem czym zrzucic;/
__________________
Pakson is offline  
Old 14-01-07, 19:38   #19
szowsko
Junior
 
Zarejestrowany: 08.01.07
Posty: 2
Odp: soft do v235

"ktoś na elektrodzie ogłaszał ze ma czysty soft z pol langiem napisałem mu pw jakiś czas temu ale sie nie odezwal" mi odpisał niemal odrazu : http://www.megaupload.com/?d=3UJM3Q1A
szowsko is offline  
Old 14-01-07, 20:52   #20
Pakson
Bywalec
 
Pakson's Avatar
 
Zarejestrowany: 09.01.06
Model: iphone 3g
Posty: 166
Send a message via Skype™ to Pakson
Odp: soft do v235

to teraz tylko wyciagnac langa z tego softu i wrzucic do tego ztunningowanego;]
__________________
Pakson is offline  
Old 15-01-07, 06:38   #21
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

To już wswzystko chyba jest.
Teraz wystarczy wgrać tego ztuningowanego softa od V190, a potem dograć tego langa V235_R3512_LP_35.lng.

I będzie wszsytko Ok co nie?
Moraj is offline  
Old 15-01-07, 16:54   #22
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Tyle ze lang ma miec rozszerzenie *Shx a nie *lng
Probowalem wycagnac langa z tego softu ale Shxcodec mi sie sypie musze poszukac nowszej wersji jak juz go zrobie wrzuce tutaj
PZDR


Skasowalem link wystapil pewien problem jak poprawie wrzuce go tutaj

Ostatnio edytowane przez HaLo : 26-01-07 o 20:43.
HaLo is offline  
Old 16-01-07, 07:39   #23
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

Wgrałem sobie flasha nowego.. ale tego twojego langa nie chce mi dograć RSD. pisze: executed 100%..a na telefonie:

Critical error
11
35

i tyle z polskiego langa

Ostatnio edytowane przez Moraj : 16-01-07 o 07:51.
Moraj is offline  
Old 16-01-07, 15:43   #24
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Mozesz mi podac jaki masz soft?? jezeli masz od v190 to nie wejdzie.To jest lang tylko dla phonow z softem od v235.Sprobuje podmienic w tym tuningowanym sofcie lang a o ile dobrze pamietam jest on wlasnie od v190/v191
PZDR
HaLo is offline  
Old 16-01-07, 18:02   #25
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

wgrałem soft od =szowsko= bo ten twój ztuningowany soft od V190 nie chciał mi się wgrać w ogóle. Nawet się nie chciał zacząc wgrywać...
Moraj is offline  
Old 16-01-07, 18:13   #26
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

MI wszedl bez problemu wgrywalem Got_Moto
PZDR
HaLo is offline  
Old 17-01-07, 08:08   #27
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

No więc tak:
wgrałem soft:
R3512_G_0A.30.6CR_PDS00D_LP0039_DRM0201_JPJAVA_G_0 A_V235_06_00_09R_SE4669AXXF10CB_1FF.shx
i chciałem dograć tego Twojego langa co dałeś w załączniku.
ale nie idzie... executed100% i critical error na telefonie.

poradźcie cosik

wgrywałem RSD bo Got Moto już nie jest darmowy
Moraj is offline  
Old 17-01-07, 15:11   #28
HaLo
Secret Service
 
HaLo's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.05.06
Model: stacjonarny
Posty: 480
Odp: soft do v235

Na ten soft powinien wejsc bez problemu jak cos to sobie sciagnij wersje z polakiem masz tam kilka postow wyzej.Zobacze w sobote jak przyjdzie do mnie ziomek z v235
PZDR
HaLo is offline  
Old 21-01-07, 18:46   #29
rafaleK01
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 16.01.07
Model: E1000
Posty: 58
Send a message via ICQ to rafaleK01
Odp: soft do v235

moraj ja wgralem softa od szowsko normalnie przez tego rdsa a później p2k easy tool wgralem langa i wszystko jest ok...

a ten soft od halo nie chce się wgrać :/
rafaleK01 is offline  
Old 22-01-07, 07:38   #30
Moraj
Moto Pisacz
 
Moraj's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: motorola V235
Posty: 30
Send a message via AIM to Moraj
Odp: soft do v235

Odwołuje to co wcześniej pisałem.
Da rade wgrać langa za pomocą P2K Easy Tool... ale langa w shx mi się nie udało tylko LNG... poszedł za 2 razem i działa jest PL... :-)
Moraj is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Inne mp3 w v235?? szamanek Archiwum 2 21-05-06 12:49
V300 soft z nowej v235 na v300 ruki1989 Archiwum 3 12-05-06 16:11
Inne [V235] Czy isitniej gry i aplikacje java na motorole V235? magog Archiwum 3 23-04-06 20:29
Inne [V235] Soft? szamanek Archiwum 1 22-04-06 10:13



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET