Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > LG

LG Rośnie popularność tej marki w naszym kraju.. Warto by porozmawiać.. zapraszamy

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Old 15-07-08, 19:52   #1
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Unhappy

Witam serdecznie,
mam problem ze swoim lg ku990, zawiesil sie na "refreshing" (zolty ekran),po wyjeciu baterii jak i podlaczeniu do pc ciagle przechodzi w refreshing.Dodatkowo po polaczeniu z EFS wyskakuje komunikat:"No such file or directory". W lewej gornej polowce ekranu nie ma zadnych plikow tylko pusty folder.Zrobilem wczesniej backup ale nie moge go wgrac, przy kazdorazowej probie wgrania czegokolwiek wyskakuje blad: "Error 28" czyli brak pamieci...Nie wiem co robic???Prosze o wszelka pomoc!!!PLEASE

Czy moze mi ktos pomoc???

Ostatnio edytowane przez Pacholik : 14-11-08 o 02:26. Powód: Edytuj posty
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 20-07-08, 11:35   #2
Kurzy
Junior
 
Zarejestrowany: 20.07.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Witam. Mam ten sam problem. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Kurzy is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 21-07-08, 09:43   #3
orzeł
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 13.02.06
Model: Nokia 6500s
Posty: 99
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Zobacz:
http://matrax.net/forum/showthread.php?t=88312
orzeł is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 22-07-08, 01:07   #4
djbochen
Moto Pisacz
 
djbochen's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: LG KU 990:]
Posty: 78
Send a message via AIM to djbochen
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

a zmieniliście nazwe folderu TOTO na LGAPP???
__________________
Samsung SGH-I900(Omnia)
djbochen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-08-08, 19:18   #5
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

OK, juz sobie poradzilem zrobilem reflash calego telefonu w trybie "Emergency Download" i zaladowalem na nowo backup poczym wrzucilem swiezy soft z PL.
Mam teraz inny problem.Telefon odczytuje zewnetrzna pamiec ale nie moge w niej nic zapisac.Jezeli wrzuce cos przez USB telefon nie widzi plikow..
Czy ktos moze pomoc?Z gory dzieki)
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 23-08-08, 21:16   #6
Pawel19934
Junior
 
Zarejestrowany: 23.08.08
Posty: 4
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

hej mam to samo jak zrobic reflesz emergency dowloand ?? wogule jak to naprawic jak bys mogl to napisz z gory dziekuje...
Pawel19934 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 29-08-08, 21:16   #7
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Witam,
pobralem cala paczke "LGMDP_1.5_Build_12.10_Release" (wpisz caly zwrot w google to znajdziesz) i po wejsciu w tryb Emergency w programie LGMDP EURO zrobilem NV backup,a pozniej wgralem wszystkie pliki o rozszerzeniu .mbn (Pliki te sa w folderze LG KU990 - V10a -05....paczka ponizej)
Pobierz to: http://rapidshare.com/files/12133512...0_FLASH_OK.rar
Jest tam dokladny opis w .pdf ale niestety nie po polsku.Ja dochodzilem do tego metoda prob i bledow w wiekszosci po zalaczonych obrazkach.
Na koncu wrzucilem plik NV, ktorego zrobilem wczesniej backup.W tym momencie mialem juz na nowo 99% pamieci wolnej, wiec nastepnie w EFS MEDIA BUILDER skopiowalem wszystkie pliki z backup telefonu (utworzone zanim uwalilem phone) i "write"A na koncu wrzucilem nowy soft z PL i wszystko smiga....
P.S.
Wejscie w tryb "Emergency Download":
Przytrzymaj jednoczesnie: "zielona sluchawka" + "c" + "Blokada klawiatury"(Okragly przycisk z boku)
i podlacz przewod do kompa.
Pozdrawiam)
__________________
CANONTRONIC

Ostatnio edytowane przez canontronic : 29-08-08 o 21:20.
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-08-08, 11:20   #8
Pawel19934
Junior
 
Zarejestrowany: 23.08.08
Posty: 4
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

jesli naciska NV beckup wtedy daje connect i wtedy mam bład "Eroor can't open serial port(rebot and reconnect)" co mam zrobic ?? i jeszcze jak mam pozaznaczac w tym KU990 (emergency Mode)?? jak probuje zaznaczyc wyskakuje mi You cannot program the pbl image without the paratition table" i nie da sie pozaznaczac i co teraz??

Ostatnio edytowane przez Pawel19934 : 30-08-08 o 11:43. Powód: Dopis
Pawel19934 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-08-08, 13:40   #9
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Wylacz telefon.nastepnie przytrzymaj jednoczesnie zielona sluchwka, srodkowy Przycisk (mdz zielona i czerwona sluchawka) oraz okragly przycisk z boku telefonu( ten obok przycisku do robienia zdjec) Jak trzymasz wcisniete jednoczenie te 3 przyciski, podlacz przewod USB do komputera i telefonu(w telefonie powinien wyskoczyc bialy ekran z napisem EMERGENCY DOWNLOAD)
Potem po wejsciu w LGMDP wybierz port i zaznacz tel.
Jesli chodzi o "You cannot program the pbl image without the paratition table"o ktorym pisales:
Wybierz najpierw "browse" w partition Table i zlokalizuj ten plik a pozniej pozostale...tak jak na zalaczonych obrazkach (Flashage d.pdf)
Wszystkie pliki ktore musisz wrzucic maja rozszerzenie .mbn i sa dokladnie tutaj:
LG KU990 - V10a - 05-11-2007 - Dengel Share/others

Mam nadzieje, ze zrobiles backup telefonu i NV...
__________________
CANONTRONIC

Ostatnio edytowane przez Pacholik : 14-11-08 o 02:27. Powód: Edytuj posty
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-08-08, 14:28   #10
Pawel19934
Junior
 
Zarejestrowany: 23.08.08
Posty: 4
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Wgralem ale teraz mam jeszcze jeden problem "UNAVAILABLE WALLPAPER FILE" co z tym zrobic??
Pawel19934 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-08-08, 15:16   #11
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Tutaj chyba nie poradze bo nie mialem czegos takiego, moge tylko dodac, ze zanim telefon ozyl kasowalem jego pamiec chyba jakies 5 razy....i nic sie nie stalo.
Mozesz sprobowac zrobic to jeszcze raz, po kolei....Wgrywanie pamieci ram u mnie zajelo jakies 15min.
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-08-08, 19:54   #12
Pawel19934
Junior
 
Zarejestrowany: 23.08.08
Posty: 4
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

No tak ale jak to zrobic ??
Pawel19934 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 31-08-08, 14:31   #13
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Jak wlaczysz telefon w tryb "Emergency" wlacz LGMDP EURO a nastepnie wybierz telefon.Potem musisz zaladowac wszystkie pliki o rozszerzeniach .mbn
W Image Folder wybierz lokalizacje:
KU990_FLASH_OK\OK\LGKU990-V10a-05-11-2007-DengelShare\LG KU990 - V10a - 05-11-2007 - Dengel Share
Pozostale w likalizacji
KU990_FLASH_OK\OK\LGKU990-V10a-05-11-2007-DengelShare\LG KU990 - V10a - 05-11-2007 - Dengel Share\Others

1.Partition Table

plik: partition.mbn

2.Pri Boot Loader

plik: pbl.mbn

3.QCSBL Header

plik: qcsblhd_cfgdata.mbn

4.QCSBL

plik: qcsbl.mbn

5.OEMSBL Header

plik: oemsblhd.mbn

6.OEMSBL

plik: oemsbl.mbn

7.AMSS Modem Image Header

plik: amsshd.mbn

8.AMSS Modem Image

plik: amss.mbn

Na samym dole zmien z "None" na "Erase EFS"
A nastepnie start
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 30-09-08, 03:47   #14
djbochen
Moto Pisacz
 
djbochen's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.12.05
Model: LG KU 990:]
Posty: 78
Send a message via AIM to djbochen
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

a mi teraz pisze No Network zamiast łapać zasięg. Do aparatu nie umiem wejść ani do kamery. Zmienić języka sie nie da bo sie zawiesza telefon. co mam zrobić??



Oki mam już nowego softa ale na wyświetlaczu pozostał ten durny napis "brak sieci" a poza tym wszystko jest ok:] jak zrobić żeby fon łapał sieć?? przypominam nie mam backupa starego softa!

to może zamieście tu swój folder Flex a ja se podmienie?? prośba o folder flex z fona działającego w orange
__________________
Samsung SGH-I900(Omnia)

Ostatnio edytowane przez djbochen : 03-10-08 o 13:19. Powód: zmiana problemu:)
djbochen is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-10-08, 21:04   #15
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

A zrobiles NV backup przed reflashem telefonu?Mam nadzieje ze tak.
Wlacz LGMDP EURO (nie musisz wylaczac phona),pozniej jak pojawi Ci sie cala ramka do wgrania plikow w "NV default" wejdz na "browse" i zlokalizuj plik NV ktory stworzyles wczesniej (o rozszerzeniu *.nv2) a nastenie start.
Powinno wszystko wrocic do normy
Pozdrawiam
__________________
CANONTRONIC

Ostatnio edytowane przez canontronic : 06-10-08 o 22:27.
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-10-08, 11:25   #16
mazibrzeg
Junior
 
Zarejestrowany: 04.10.08
Posty: 1
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

witam padl mi telefon włanczam normalnie tryb energency program LGMDP_H3G_SC_mod_Ku990 program normalnie znajduje mi telefon
http://www.wrzuta.pl/obraz/jdYbfYhnrm/1
dam connect i nic sie juz nie dzieje a wyglada to tak
http://www.wrzuta.pl/obraz/cBrTXff9IK/2
bedzie cos z niego byl bym wdzieczny za pomoc
mazibrzeg is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-10-08, 21:19   #17
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

W jakiej sieci masz telefon? LGMDP_H3G dziala z trojka.
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-10-08, 21:23   #18
macmaz
Bywalec
 
macmaz's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.04.05
Model: spv c550
Posty: 323
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

A czemu uzywacie wszyscy LGMDP H3G ja uzywam LGMDP Euro i niedy nie mialem zadnych problemow z wgraniem pliku dz czy zmiana softa metoda TOTO
macmaz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 06-10-08, 21:28   #19
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Ja tez uzywam Euro ale kolega wybral inny ktory dziala tylko w 3....
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 03-11-08, 12:55   #20
wukash
Junior
 
Zarejestrowany: 28.10.08
Posty: 3
Cytat:
Napisał canontronic Zobacz post
Mam nadzieje, ze zrobiles backup telefonu i NV...
Ratujcie, nie zrobiłem backup'u, czy podejdzie z innego telefonu??
Co mam zrobić?? Jesli oczywiście da się coś jeszcze z tym zrobić

Na żółtym tle napis: Unavailable wallpaper file

Ostatnio edytowane przez Pacholik : 14-11-08 o 02:25.
wukash is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-11-08, 01:47   #21
eerieoz
Junior
 
Zarejestrowany: 08.11.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

mam problem. od jakichs 8 godzin mam viewty a od 7 mecze sie z yellow screenem zaczelo sie od tego ze podczas normalnego uzytkowania tel mi sie wylaczyl i wlaczyl jeszcze raz ale juz z napisem refreshing na zoltym tle. poczytalem troche, udalo mi sie to usunac, ale... pojawil sie napis unavailable wallpaper file, poczytalem dalej i tez mi sie udalo usunac, ale za to pojawilo sie invalid usim card. i tak sie juz mecze te kilka godzin i juz nie wiem co mam robic... telefon jest z naszego orange'a, jaki powinienem miec soft zeby dzialal jak najlepiej? z gory dzieki za wszelka pomoc
eerieoz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 08-11-08, 13:45   #22
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Wrzuc oryginalny flex.ini i bedzie OK
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-11-08, 09:27   #23
eerieoz
Junior
 
Zarejestrowany: 08.11.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Nie dziala. Chodzi ci ze jak mam invalid usim card, to mam wrzucic oryginalnego flex.ini tak? no i wrzucilem, ale pojawia sie unavailable wallpaper file. z tego co czytalem to w folderze flex powinienem miec wszystko to co na poczatku, a mam w nim folder open i wlasnie flex.ini, a w moim backupie jest folder orgpl i flex.ini. jak ma wygladac zawartosc folderu flex?
eerieoz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-11-08, 11:17   #24
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Ja po reflash wrzucilem soft v10e i mam folder "open" i flex.ini z backupu.
Jak sie kiedys bawilem i wrzucalem flex.ini z innych softow mialem taki sam monit o ktrorym piszesz..
Wrzuc do folderu "Flex" cala zawartosc z backupu tzn flex.ini i folder "orgpl".
__________________
CANONTRONIC

Ostatnio edytowane przez canontronic : 09-11-08 o 11:24.
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-11-08, 11:20   #25
eerieoz
Junior
 
Zarejestrowany: 08.11.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

aha to moze tez sprobuje z tym softem, chociaz jak go wczoraj wrzucalem, to przy 94% wyplul mi komunikat z bledem, no ale nie szkodzi jeszcze raz sprobowac... jak cos wykombinuje to napisze


EDIT: no i ****. wgralem v10e, w flexie dalem tylko to co mialem w backupie, czyli folder orgpl (w ktorym jest flex_pl.ini) i plik flex.ini. moglbys mi przeslac swoja zawartosc folderu flex? najlepiej wrzuc na jakiegos rapida albo cos takiego.

Ostatnio edytowane przez eerieoz : 09-11-08 o 12:27.
eerieoz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 09-11-08, 18:04   #26
canontronic
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 14.07.08
Posty: 39
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

http://www.2shared.com/file/4251804/...nontronic.html
__________________
CANONTRONIC
canontronic is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 10-11-08, 06:36   #27
eerieoz
Junior
 
Zarejestrowany: 08.11.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

ehhh... szkoda ze usunales zawartosc flex.ini bo chcialem zobaczyc co masz tam napisane :/ ale i tak wielkie dzieki za wszelka pomoc. dzisiaj chyba pojde do jakiegos komisu zeby mi to zrobili bo ja juz nie mam pojecia co robic
eerieoz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 15-11-08, 23:45   #28
cichy_m1
Junior
 
cichy_m1's Avatar
 
Zarejestrowany: 19.01.07
Model: v8 512
Posty: 29
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

a są jakieś inne pliki odpowiadające za sieć bo ta jakoś nic nie zmienia a mam ere
cichy_m1 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 04-12-08, 11:07   #29
eerieoz
Junior
 
Zarejestrowany: 08.11.08
Posty: 5
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

wyslalem mojego viewty do serwisu lg w mlawie i po niecalych 2 tygodniach naprawili mi go. okazalo sie ze plyta glowna byla trzepnieta, ale dzieki za pomoc canontronic
eerieoz is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Old 28-01-11, 13:12   #30
tomi1989
Junior
 
Zarejestrowany: 28.01.11
Posty: 1
Odp: [ku990]Zawieszka na zoltym ekranie

Witam. Czy mogłby mi ktos dokladnie wytlumaczyc jak zrobic NV RESTORE oraz backup telefonu LG KU990i?? Niestety telefon wlacza sie w tryb zółtego tła z napisem REFRESHING a potrzebuje przywrocenia wszystkich danych z pamieci telefonu... Bardzo prosze o pomoc.
tomi1989 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
[E1000] Fotki na pelnym ekranie Jantar Gry i Aplikacje 44 01-03-07 18:54
E770 Pojawiły mi sie paski na ekranie ... <PL> MiK Archiwum 4 19-10-06 08:43
E770 jakosc wyswietlania na pelnym ekranie DiBi Archiwum 5 03-05-06 20:16
E1000 Ikonki na ekranie głównym. Scythe Archiwum 2 17-04-06 18:45
V500 v500 tips? - zmiana czcionki wyswietlacza na glownym ekranie jote Archiwum 15 10-03-04 22:21



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET